panos444

Intel Ν470: Οι νέοι CPU για netbook που υποστηρίζουν 2GB RAM !

Recommended Posts

[news_img=netbook n470 intel atom]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed603152.jpg[/news_img]Η intel ξεκινάει επιθετικά την παραγωγή της νέας cpu N470, υποδεικνύοντας στους συνεργάτες της ως κατώτατο όριο τιμής πώλησης τα 349$ για την πλήρη κατασκευή ενός netbook με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή. Στα σύντομα σχέδια της intel είναι η αναβάθμιση της μνήμης των netbook που παράγονται, και ενημερώνοντας τους κατασκευαστές πως μετά τον Μάρτιου του επόμενου έτους η ram θα αυξηθεί και δεν θα είναι μόνο 1GB.

Το πλάνο αυτό βέβαια δεν θα είναι εφικτό για τον N450, ένα επεξεργαστή Atom που θα κάνει την εμφανισή του στις 3 Ιανουαρίου, αλλά θα γίνει πραγματικότητα με τον Ν470, που θα είναι στην αγορά αρχές Μαρτίου, καθώς θα είναι γρηγορότερος απο τον Ν450 και σύμφωνα με την πηγή μας θα χρονίζεται στα 1.83GHz. Το netbook που θα είναι βασισμένο στον Ν470, έχει την ικανότητα να επεξεργάζεται τα γραφικά ο κύριος επεξεργαστής με την ειδική τεχνολογία που διαθέτει (Pine Trail-M two chip platform), ενώ το υπόλοιοπο chipset θα το αποτελεί το southbridge. Θα έρθει με Condor Peak Wlan και από 1GB σε 2GB DDR2 μνήμη.

Όσον αφορά την αποθήκευση, αυτή θα είναι εφικτή είτε με ssd των 32gb είτε με συμβατικούς μηχανικούς δίσκους των 160gb. Προεγκατεστημένα θα είναι τα Moblin Linux αφού αυτά προωθεί η intel, αλλα το πιο πιθανό είναι, οι συνεργάτες της να αλλάξουν αυτό το χαρακτηριστικό και να εγκαταστήσουν XP Home Edition ή Windows 7 Starter. Αναφορικά με την οθόνη των netbook αυτών οι τιμές τους θα κυμαίνονται απο τις 7" και θα κορυφώνονται στις 10,"2. Η μπαταρία από την οποία θα αποτελούνται θα ειναι το λιγότερο μια 4 κελιών.

Τέλος η τιμές εκκίνησης θα είναι 300$ και θα φθάνουν αρκετά παραπάνω, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε netbook.

Edited by JC_Denton
Link to comment
Share on other sites

το καλο μαυτα ειναι που το βαζεις στα ποδια σου αυτα δεν γινονται ξεροψημενα οπως με τα λαπτοπ και βλεπεις καμια ταινιουλα στο καραβι η στο κρεββατι..!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now