billpeppas

HIS Radeon HD 5750 iCooler IV: Custom λύση της HIS πάνω στην ATi 5750

Recommended Posts

[NEWS_IMG=HIS Radeon HD 5750 iCooler IV]http://reviews.hwbox.gr/news/his.jpg[/NEWS_IMG]Οι custom λύσεις στις GPU ολοένα και αυξάνονται και η HIS Radeon HD 5750 iCooler IV δεν αποτελεί εξαίρεση, μιας και η δημοφιλής σε αρκετούς χρήστες εταιρεία φαίνεται πως θέλει να μιμηθεί τις υπόλοιπες εταιρείες που ενδιαφέρονται να φτιάξουν custom λύσεις πάνω στις AMD Juniper GPU, δημιουργώντας και αυτή με τη σειρά της τη δική της εκδοχή μιας ATi Radeon HD 5750.

Κάπως έτσι θα είναι η συσκευασία της κάρτας

[img_ALT=HIS HD 5750 iCooler IV]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1664af9e2d10f73f.jpg[/img_ALT]

Αναλυτικότερα, η καινούρια DirectX 11 κάρτα γραφικών της HIS θα διαθέτει μπλε PCB και την dual-slot iCooler IV ψύκτρα, με την εταιρεία να μας υπόσχεται ακόμα καλύτερη ψύξη του πυρήνα και των μνημών, κρατώντας όμως τα επίπεδα θορύβου κάτω από τα 30 dBA. Φυσικά, η κάρτα διαθέτει 720 Stream Processors, υποστήριξη για CrossFireX και ATi Eyefinity, καθώς και DVI, HDMI και DisplayPort εξόδους (με το D-Sub να απουσιάζει).

Ας ρίξουμε μια 1η ματιά στην HIS Radeon HD 5750 iCooler IV

[img_ALT=HIS Radeon HD 5750 iCooler IV]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1664af9e2d11df8e.jpg[/img_ALT]

Δυστυχώς για τους fan του Overclocking, η κάρτα πέραν από όλες αυτές τις αλλαγές, δεν έχει υποστεί κάποιο εργοστασιακό overclocking, έχοντας συχνότητες στον πυρήνα και στο 1GB των GDDR5 μνημών ακριβώς ίδιες με τις στοκ, οι οποίες είναι στα 700 MHz και GDDR5-4600 αντίστοιχα. Η τιμή της HIS Radeon HD 5750 iCooler IV δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, με τις προβλέψεις να μιλούν για πώληση περίπου στα 140 Ευρώ.

Εξόδοι όλων των ειδών κάνουνε party απούσας της D-Sub στην HIS Radeon HD 5750 iCooler IV:

[img_ALT=HIS Radeon HD 5750 iCooler IV]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1664af9e2d12b67d.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

H HIS είναι στο χώρο από το 1987. Μέχρι το 2008 με συνεργάτιδα την ATi κέρδισε πάνω από 1000 βραβεία επιδόσεων. Οι υλοποιήσεις της συνήθως κοστίζουν κάτι περισσότερο από των υπόλοιπων εταιρειών, πράγμα που όμως δικαιολογείται από τα coolers που βάζει (dual-slot συνήθως :)) και τις μνήμες (συνήθως Hynix). ;)

Όταν έρχεται για κάρτες τις ATi, εγώ βάζω πρώτη την Sapphire και μετά την HIS στις προτιμήσεις μου :)

Link to comment
Share on other sites

Για τον Αντρεα λεει ρε καμενο :hehe: που ειπε οτι δεν ερχεται Ελλαδα η HIS - αλλοτε τη φερνουν οι μεγαλοι, αλλοτε οι μικροι, ειναι ακριβη μαλλον και δε συμφερει συνεχεια.

Link to comment
Share on other sites

Επί εποχές Radeon 9700 Pro, 9800 Pro/XT, X800 Pro/XT ερχότανε σίγουρα και Ελλάδα ( είχα 2 από δαύτες ) και είχε και καλές πωλήσεις γενικώς, μιας και η διαφορά τιμής δεν ήταν και τόσο δα μεγάλη συν ότι τα cooler της ( τα έφτιαχνε η Arctic Cooling ) ήταν αρκετά αθόρυβα και αποδοτικά.

Link to comment
Share on other sites

Για τον Αντρεα λεει ρε καμενο :hehe: που ειπε οτι δεν ερχεται Ελλαδα η HIS - αλλοτε τη φερνουν οι μεγαλοι, αλλοτε οι μικροι, ειναι ακριβη μαλλον και δε συμφερει συνεχεια.

E που να καταλάβω, έπαιζα ταυτόχρονα GodFather II :hehe:

Link to comment
Share on other sites

[offtopic]Δεν παίζω παιχνίδια γενικά, μόνο Pro και Gran Turismo 4. Απλά έτυχε να έρθει εδώ το κολλητάρι με το PC του, ε και μετά το format ρώτησα τι ήθελε να του περάσω ξανά. Τόσο καιρό είχα να παίξω action παιχνιδάκι, εγώ το ευχαριστήθηκα. Πήρα όλη την Νέα Υόρκη και μετά έπεσα για ύπνο στις 10 το πρωί :hehe:[/offtopic]

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που θυμάμαι απο την δικιά μου HIS Radeon 9800 Pro, ήταν η πάρα πολύ καλή υλοποίηση που είχε, και χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω ψύξη την είχα φτάσει σε δυσθεώρητα (για την ίδια) ύψη overclock, που άνετα κοντραρα την X800XT, βέβαια με αυτό το overclock με την μαμά ψύξη, την έκαψα στο τέλος, αλλά άντεξε για κανα χρόνο και παραπάνω!!!

+1 απο μένα στην HIS

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now