George_o/c

Η Intel ανακοινώνει νέο εξαπύρηνο HPC Nehalem-EX επεξεργαστή για το H1 2010

Recommended Posts

[news_img=Η Intel ανακοινώνει νέο εξαπύρηνο HPC Nehalem-EX επεξεργαστή για το H1 2010]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/news_img]Η Intel ανακοίνωσε νέες τεχνολογίες που θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση του έργου επιστημόνων, ερευνητών και μηχανικών. Τα άτομα αυτά χρειάζονται συνεχώς όλο και μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ στα διάφορα επιστημονικά και μηχανολογικά projects τους, είτε πρόκειται για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων είτε για μια έρευνα σχετικά με τις κλιματολογικές συνθήκες μιας περιοχής και τις πολλαπλές επιδράσεις τους.

Έτσι στο πρώτο εξάμηνο του 2010, η Intel θα λανσάρει μια κατάλληλα διαμορφωμένη HPC (High Performance Computing) έκδοση του επερχόμενου επεξεργαστή της Nehalem-EX. Η συγκεκριμένη θα περιλαμβάνει μόνο έξι αντί για οχτώ πυρήνες που κανονικά έχει ο Nehalem-EX, όπως επίσης και αυξημένη συχνότητα λειτουργίας. Οι υποψήφιοι αγοραστές περιμένουν πως και πως το πολλά υποσχόμενο τερατούργημα μιας και θα επωφεληθούν από το υψηλότερο εύρος μνήμης και την μεγαλύτερη χωρητικότητα, συγκριτικά με τις λύσεις του σήμερα. Επιπλέον, οι κολοσσιαίες εταιρείες του χώρου θα έχουν την δυνατότητα να κτίσουν supercomputers ακόμα και με 256 εξαπύρηνους Nehalem-EX, για τις απόλυτες επιδόσεις στον τομέα εργασίας που προορίζονται !

Τέλος, η Intel ανακοίνωσε ακόμα ότι μέχρι το τέλος του 2009 θα είναι διαθέσιμο στην μερίδα αγοραστικού κοινού που απαρτίζεται από επαγγελματίες, ένα beta πρόγραμμα αφιερωμένο στην Ct τεχνολογία της Intel. Η Intel Ct Technology κάνει τον παράλληλο προγραμματισμό σε γλώσσες προγραμματισμού C και C++ πολύ πιο αποτελεσματικό, αφού ο κώδικας παραλληλίζεται αυτόματα από τους multi-core επεξεργαστές.

Link to comment
Share on other sites

Άντε να δούμε τι θα κάνουν τελικά και πότε θα περάσουμε σε πλήρες παραλληλισμό σε όλα τα tasks που εκτελούμε. Δε γίνεται να μην βρίσκονται παιχνίδια που να αξιοποιούν πλήρως όλους τους πυρήνες, τι στιγμή που οι επιστήμονες κάνουν τη δουλειά τους με clusters τόσα χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now