Recommended Posts

[NEWS_IMG=VIA VL810: Ο πρώτος USB 3.0 Hub Controller]http://reviews.hwbox.gr/news/via.jpg[/NEWS_IMG]H νέα χρονιά υπόσχεται πολλές δημιουργίες και καινοτομίες στο χώρο της τεχνολογίας και η VIA θέλει να βρεθεί για λίγο στο επίκεντρο των εξελίξεων με την ενασχόληση της με το πρωτόκολλο SuperSpeed USB 3.0 . Για να το πραγματοποίηση θέτει τα θεμέλια για μια παγκόσμια αποκλειστικότητα στην κατασκευή ενός USB 3.0 Hub Controller με την ονομασία VIA VL810.

To VIA VL810 είναι το πρώτο SuperSpeed USB Hub που διαθέτει τις ταχύτητες επικοινωνίας του νέου πρωτοκόλλου και μέσω ενός και μόνο chip μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 4 συσκευές, με μια υποδοχή στον υπολογιστή (καθώς και την απαραίτητη τροφοδοσία ρεύματος). Η ταχύτητες που υποστηρίζονται αγγίζουν τα 5 Gbps, δηλαδή περίπου δέκα φορές παραπάνω από το USB 2.0 και φυσικά υπάρχει backward compatibility σε όλα τα προηγούμενα πρωτόκολλα Hi-Speed (480Mbps), Full-Speed (12Mbps), και Low-Speed (1.5Mbps).

[img_ALT=VIA VL810: Ο πρώτος USB 3.0 Hub Controller]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b42a1caa5c87.jpg[/img_ALT]

“Το αναπτυσσόμενο ενδιαφέρον για περιεχόμενο multimedia υψηλής ανάλυσης δημιουργεί μεγάλες πιέσεις στις τωρινές τεχνολογίες μεταφοράς δεδομένων,” αναφέρει ο Richard Brown, Vice President of Marketing στη VIA. “Το SuperSpeed USB όχι μόνο κάνει τη μεταφορά αρχείων video HD, μεγάλων φωτογραφιών και τη δημιουργία back up εύκολη, αλλά το νέο Hub Controller της VIA δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αποκτήσουν τα μέγιστα οφέλη από την επέκταση της χωρητικότητας των τωρινών τους συστημάτων.”

Το VIA VL810 αποτελεί και την πρώτη προσπάθεια δημιουργίας USB Hub Controller με τη λιθογραφική μέθοδο των 80 nm, ώστε να μειωθούν οι απώλειες ηλεκτρικής ισχύος, καθιστώντας το απαραίτητο εργαλείο για κάθε απαιτητικό χρήστη. Πρόκειται να παρουσιαστεί δημόσια στην έκθεση CES 2010, η οποία ξεκινάει σε δυο μόλις μέρες.

[img_ALT=VIA VL810: Ο πρώτος USB 3.0 Hub Controller]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b42a1cab98e1.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Σε λιγο καιρο δεν θα εχουν νοημα τετοια προιοντα, αφου οι μητρικες θα γεμισουν usb3 θυρες... Μεχρι τοτε, ελαχιστες συσκευες θα χρειαζονται το usb3

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now