Jden

Κυριαρχία της Intel στην αγορά καρτών Γραφικών

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel Leadership In Graphics Cards]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Χωρίς να αποτελεί έκπληξη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις ερευνετικής εταιρίας “Jon Peddie Research” δείχνουν ότι η Intel συνέχισε να έχει την ηγετική θέση στην αγορά καρτών γραφικών για το τέταρτο τρίμηνο του 2009. To τελευταίο τρίμηνο, λόγω στις καλές πωλήσεις που είχε ο Atom και στην δυναμική ανάπτυξη που είχαν τα Desktop PC, το μερίδιο της Intel στην αγορά έφτασε το 55,2% σε σχέση με το 53,6% που είχε το τρίτο τρίμηννο του 2009, ενώ τα αντίπαλα στρατόπεδα έχασαν έδαφος.

Το τελευταίο τρίμηνο το μερίδιο της AMD έφτασε το 19,9% με μια μικρή πτώση 0,2% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά της Nvidia ήταν 24,3% και 25,3%.Όσον αφορά την VIA Technologies έπεσε κατα πολύ το μερίδιο της, στο 0.6%.

Το 2009 η αγορά καρτών γραφικών έφτασε τα 425,4 εκκατομύρια πωλήσεις (14% άνοδος σε σχέση με το 2008) το οποίο είναι πολύ θετικό για την αγορά αν αναλογιστούμε και την οικονομική κρίση. Η εταιρία “Jon Peddie Research” προβλέπει άνοδο 27.9% και πωλήσεις που θα φτάσουν τα 544 εκατομμύρια.

Edited by JC_Denton
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν θα επηρρεαστει ΤΟΟΟΣΟ πολυ η αγορα απο το DX11, παντως σιγουρα η ATi θα παει πολυ καλα μεχρι το Πασχα (μικρη διαθεσιμοτητα απο Fermi στην αρχη + η ολη καθυστερηση), ενω επειδη η nVIDIA δε θα εχει ΤΠΤ στη μεσαια-χαμηλη κατηγορια, θα παιζει παλι μονη της η AMD (παντα μιλωντας για οσους θελουν DirectX 11 GPU).

Σιγουρα η ATi εκανε μεγαλη στροφη απο το κοντα 30-70 που ειχε παλια :D

Link to comment
Share on other sites

Καλά, ας μην κοροϊδευόμαστε... Η Intel έχει 0% στις κάρτες γραφικών. Εδώ απλά μετράνε τις embeded. Δεν αγοράζει κάποιος κάρτα γραφικών embeded, απλά είναι πάνω στη μητρική που του πήρε η εταιρία, ή στο φθηνό μηχάνημα που έστησε...

Link to comment
Share on other sites

Σκεψου ομως ρε συ, ΠΟΣΑ λεφτα εχουν βγαλει απο αυτες! Τα μισα PC στον πλανητη ειναι χτισμενα πανω σε μητρικες της Intel τα οποια χρησιμοποιουν τις ενσωματωμενες GPU της, μιλαμε για απιστευτο νουμερο!

Και τωρα που το Office 2010 θα τρεχει με GPU Acceleration σε οποιαδηποτε DX9 GPU, παλι μια χαρα θα της κατσει της Intel ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now