tifozif1

Για ηλεκτρονικους: Coaxial S/PDIF από μητρική σε nVidia 275GTX - HELP !

Recommended Posts

H μητρική (DFI BloodIron P45) δεν έχει εσωτερικό "οn-board" S/PDIF βύσμα, έχει μόνο στην πίσω πλευρά (εκεί που βγάζει και την οπτική) μια RCA Coaxial S/PDIF.

attachment.php?attachmentid=37936&stc=1&d=126

Θέλει ο φίλος και κάτοχος της παραπάνω μητρικής να δώσει ήχο στην Palit 275GTX που έχει ώστε να τον περάσει μέσω HDMI στην TV του. Φαντάζομαι ότι είναι πολύ απλό καλώδιο για να φτιαχτεί. Που μπορώ να το φτιάξω ? Ή να βρω κάποιο έτοιμο ? Δεν ξέρω πως πάει η πολικότητα όμως για να πάω σε κάποιον να μου το φτιάξει.

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει

Link to comment
Share on other sites

...δεν σε πιάνω και γιατί δεν το κάνει κατευθείαν απο το hdmi της κάρτας? δεν ξέρω αν θα δουλέψει αυτό που σκέφτεσαι γιατι δεν νομίζω η κάρτα να μπορεί να κάνει passthrough το digital σήμα απο το spdif!!

Link to comment
Share on other sites

Sorry, μάλλον δεν το έγραψα σωστά. Οι κάρτες ήχου και οι μητρικές με ενσωματωμένες κάρτες ήχου, έχουν συνήθως πάνω τους 2 ακίδες (σαν jumbers περίπου) από όπου εκεί βγάζουν S/PDIF (ψηφιακό) ήχο. Οι nvidia 2χχ κάρτες και οι 9χχχ & 8χχχ είχαν 2 παρόμοιες ακίδες πάνω τους και έδιναν και ένα τέτοιο καλωδιάκι και έτσι από εκεί περνούσαν τον ήχο αυτό μέσω του DVI-to-HDMI converter τους στην TV.

ΠΧ EVGA FAQ Help Center

Η μητρική του φίλου ΔΕΝ έχει αυτές τις ακίδες πάνω στην μητρική και έτσι σκέφτομαι ότι με το καλώδιο αυτό που θέλω να φτιάξω/αγοράσω θα μπορέσω να κάνω δουλειά μου.

Το λευκό βύσμα δίπλα στα 2 μαύρα τροφοδοσίας είναι το S/PDIF in της κάρτα γραφικών:

464a44a1480fcb6.jpg έτσι μαζί με το DVI-to-HDMI που δίνει στην συσκευασία δίνει εκτός από εικόνα και ήχο στην TV.

Και αυτό που μοιάζει με θέση για jumper, με την επιγραφή SPDIF_O είναι αυτό που έχουν συνήθως οι μητρικές για output ψηφιακού ήχου:

layout9.jpg (ακριβώς δίπλα στο AL889) το οποίο λείπει από την DFI

Έτσι πρέπει να πάρω ήχο από το κίτρινο RCA Coaxial S/PDIF OUT που έχει η DFI:

LIOlabels.jpg

Link to comment
Share on other sites

οκ...το πιασα οπότε έτσι όπως το λες καταλαβαίνω ότι η vga έχει μόνο dvi ?

..πάντως μπορείς να πάρεις ενα rca να το κόψεις απο την μια πλευρά και να δοκιμάσεις, αν τα βάλεις λάθος απλά δεν θα δουλέψει ;)

Edited by mortisboy
Link to comment
Share on other sites

Τι εγινε τελικα ρε παιδια δουλεψε ?! Παλιο θεμα αλλα δεν εχει δωθει απαντηση.. Δυο pins ειναι που χρειαζονται, το ground και το Vcc.. Το καλωδιο RCA ειναι ομοαξωνικο, εχει το Vcc να τρεχει στη μεση και στο γυρω γυρω στην περιμετρο εχει το ground.. Ανοιξε ενα καλωδιο που εχεισ για πεταμα και δες ποιο παει σε ποια απολιξη! επειτα κοψε το οπως ειπε ο μορτης και αφου δεις απο καποιο datasheet ποιο πιν ειναι το ground και ποιο το vcc στο input της καρτας γραφικων, καντα επαφη (καλυτερα οχι με soldering για αρχη, ξεγυμνωσε τα και στριψε τα οσο γινεται αρκει να κανουν επαφη)

Αυτο λογικα θα δουλεψει και δεν εχεις και κανεναν κινδυνο βραχυκυκλωματος!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now