demian

Πρόβλημα με mounting Xigmatek s1283

Recommended Posts

Παίδες καλησπέρα! Με καλωσορίζω στην κοινότητα σας μιας και είναι η πρώτη φορά που ποστάρω καποιο θέμα αν και παρακολουθώ το site. Χρειάζομαι όμως την βοήθεια σας στο εξής. Προχθές αγόρασα μια Xigmatek s1283 κρίνοντας από τα πολύ καλά reviews..Ολα καλά μέχρι εδώ..Δεν είχα προσέξει όμως τον τρόπο εγκατάστασης( αυτό τον "πανέξυπνο" με τα push pins που έχουν και οι stock της Intel). Μετά από πολύ προσπάθεια και κόπο, όσο και αν προσπάθησα η ψύκτρα δεν ακουμπάει καθόλου καλά στη cpu( Δεν ξέρω αν είναι λόγω βάρους,ελλατωματικών push pins ή κάνω κάτι λάθος εγώ..). Ηθελα λοιπόν να μάθω από τους υπόλοιπους κατόχους της ψύκτρας(και όποιος άλλος ξέρει) αν αντιμετώπισαν και εκείνοι το ίδια προβλήματα. Επίσης θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει και κάποιο συμβατό κιτ στην αγορά που να βοηθάει!

Link to comment
Share on other sites

Άμα δεν πατάει καλά έχεις πρόβλημα μεγάλο διότι τότε δεν ψύχεται ο επεξεργαστής...

Link to comment
Share on other sites

Καλώς σε βρήκαμε demian :T: ,

Περίεργο αυτό που λές πως συμβαίνει.

Κούνα την λίγο με το χέρι για να είσαι σίγουρος πώς έχει πιάσει καλά.

Τι CPU έχεις? Τι κουτί έχεις? Πώς έιναι μέσα τα υπόλοιπα πράγματα στημμένα(βασικά για τα καλώδια ρωτάω πιο πολύ αν είναι μαζεμένα ή μακαρονάδα χύμα) :)

Link to comment
Share on other sites

Κουνώντας την ψύκτρα με το χέρι κατάλαβα οτι είναι χαλαρή και συμπέρανα ότι είναι δεν πατάει καλά επάνω στη cpu. Για να το επιβαιβεώσω "ξάπλωσα" το κουτί στο πλαι( ώστε το βάρος της ψύκτρας να τη κάνει να κάθεται καλύτερα) και ενώ ακούγεται μπακαλίστικο έπιασε! Είχε δηλαδή καλύτερες ενδείξεις στο speedfan!

CPU:Q6600

Case: CM Stacker

Motherboard: Asus P5N32-e sli

Οσο για τη διάταξη των καλωδίων θα σου πω το εξής. Με τα καλώδια στην ίδια ακριβως θέση είχα 40-42 βαθμούς στη CPU με την παλία ψύκτρα(zalman, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο)οπότε μάλλον δεν έχει να κάνει με τα καλώδια..Ειδα σχεδόν 2πλασιες θερμοκρασίες!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now