AMDnord

EIZO CG223W: Ακόμη μια οθόνη 22" για επαγγελματίες

Recommended Posts

[news_img=EIZO CG223W: Ακόμη μια οθόνη 22" για επαγγελματίες]http://reviews.hwbox.gr/news/eizo.jpg[/news_img]H EIZO παρουσίασε την νέα EIZO CG223W των 22 ιντσών, ανανεώνοντας έτσι την σειρά ColorEdge των LCD οθονών της. Το επαγγελματικό αυτό μοντέλο κάνει χρήση ενός VA(vertical alignment) Panel το οποίο μπορεί να αναπαράγει κατά 95% το φάσμα χρωμάτων του Adobe RGB.

Η CG223W έχει native ανάλυση 1680 x 1050 pixels, χρόνο απόκρισης 6ms G2G, λόγο αντίθεσης 950:1, μέγιστη φωτεινότητα 270 cd/m², ενώ διαθέτει μια βάση η οποία επιτρέπει την ρύθμιση του ύψους της κατά 174 mm, την ρύθμιση κλισης την οθόνης έως και 30° αλλά και να περιστραφεί κατά 344°. Επιπλέον διαθέτει δύο εισόδους DVI και DisplayPort.

Η ColorEdge CG223W καλύπτεται από 5 χρόνια εγγύηση. Παρόλο που η οθόνη έχει ήδη πάρει τον δρόμο της για τα ράφια των καταστημάτων, δυστηχώς δεν γνωρίζουμε ακόμη τίποτα για την τιμή της.

EIZO CG223W

<img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/2304b7b4a0edfe01.jpg" alt="EIZO CG223W: Ακόμη μια οθόνη 22" για επαγγελματίες">

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ που δεν έχω επαγγελματική οθόνη είναι ότι διαφέρει ο χρωματικός κορεσμός. Ουσιαστικά βλέπεις πιο ζωντάνα τα χρώματα που αποδίδει η παλέτα RGB, πέρα από τις διαφορές φωτεινότητας, γωνίας θέασης (λόγω άλλου πανελ) και φυσικά χρόνου απεικόνισης.

Link to comment
Share on other sites

Οχι τοσο ζωντανα, οσο "αληθινα", ρεαλιστικα. Τα ζωντανα πλεον τα εχουν αρκετες με TN Panel (LED π.χ.), αλλα δεν ειναι ρεαλιστικα. Πραγματικα, μια τελεια calibrated επαγγελματικη οθονη, σου δινει την αισθηση της απολυτης αληθοφανειας - θες να "πιασεις" το λουλουδι.

Αλλα και παλι, δεν ειναι αυτο το πιο σημαντικο νομιζω - οι περισσοτεροι επαγγελματιες θελουν ΟΤΙ βλεπουν, ΑΥΤΟ να εκτυπωνεται. Πολυ δυσκολο, αποτελει ενα βασικο πλεονεκτημα των Apple OSes αυτο βασικα, ειχαν πολυ καλυτερη παλεττα και εβγαζαν πολυ καλο αποτελεσμα.

Link to comment
Share on other sites

χαχαχα τωρα που το λετε την αδερφη μου που δεν μπορουσε να καταλαβει γιατι δεν εκτυπωνονταν σωστα οι σελιδες αφου τα χρωματα ειχαν τεραστιες διαφορες και το χειροτερο εβγεναν συμπιεσμενα αφου ειχε αναλυση 4:3 σε 16:9 οθονη χαχαχα και τις εφταιγε ο εκτυποτης... ελεος!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now