Loucian

Σεταρισμα Corsair 1600

Recommended Posts

Παιδια γεια σας και καλως σας βρηκα.Καινουργιος στο forum και θελω τη βοηθεια σας.Εχω τον Athlon ii x3 και τον ξεκλειδωσα Phenom ii x4.Σιγα το νεο θα μου πειτε.Τεσπα ο επεξεργαστης δουλευει οκ.Το προβλημα ειναι με τις μνημες.Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα μα το παιδι εδω http://www.hwbox.gr/memory/6761-setarisma-mnimon-ddr3-1600-gia-i7.html

Link to comment
Share on other sites

Επειδή από πλατφόρμα σε πλατφόρμα οι ρυθμίσεις και ιδιοτροπίες αλλάζουν πες μας ακριβώς ποιες

μνήμες έχεις και τι ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζεις.....;)

Link to comment
Share on other sites

Εχω τις Corsair TW3X4G1600C9D και μου εκανε ακριβως οτι λεει και ο φιλος στο λινκ που εδωσα πιο πανω.Τωρα να σου πω οτι εχω διαιρετη 1 προς 4, 9-9-9-24, CR 2T, και 1,65 volt.Μου κολλαει σε game αλλα τα τεστ τα περναει (memtest,prime95).Eπισης τρωει κατι restart μονο οταν σερφαρω.Το συστημα δουλευει οκ αν τα αφησω ολα auto με τις μνημες στα 533(1066).Να πω οτι τις μνημες τις εχω βαλει στα Α2 Β2 γιατι στα Α1 Β1 εβρισκαν στην ψυκτρα του επεξεργαστη και δεν εμπαιναν.

Link to comment
Share on other sites

Τον επεξεργαστη δεν τον δουλεψα σαν χ3 καθολου σχεδον.Αλλα δεν νομιζω να ειναι ο επεξεργαστης γιατι ολα δουλευουν μια χαρα.Μονο σε ενα παιχνιδι κολλαει αλλα δεν ειναι το παιχνιδι γιατι με την nVidia το παιζει κανονικα.Νομιζω οτι ειναι η καρτα γραφικων(XFX 5770).Τεσπα λεω αυριο να κανω κατι πειραματα και αν σιγουρευτω οτι φταιει η καρτα γραφικων θα παει για RMA.Tωρα για τις μνημες αν μου λεγατε ποιες ειναι οι καλυτερες ρυθμισεις?

Link to comment
Share on other sites

Τον επεξεργαστη δεν τον δουλεψα σαν χ3 καθολου σχεδον.Αλλα δεν νομιζω να ειναι ο επεξεργαστης γιατι ολα δουλευουν μια χαρα.

Εγω θα σου ελεγα να ξανακλειδωσεις τον τεταρτο πυρηνα και να δουλεψεις λιγο καιρο το συστημα με τρεις πυρηνες να δεις αν εχεις προβληματα.

Για να κλειδωσει τον ενα πυρηνα η AMD σημαινει οτι καποιο προβλημα ειχε και δεν περασε τα tests αλλιως θα τον πουλουσε σαν τετραπυρηνο.

stealth

Link to comment
Share on other sites

Stealth δεν έχει πρόβλημα το ξεκλείδωμα ή μη του 4ου πυρήνα με την συχνότητα των μνημών...;)

Επίσης λέει ότι ακόμα και με τον 4ο πυρήνα στα στοκ παίζουν όλα σωστά....

Αν είναι να πάρεις μνήμες και να ησυχάσεις πάρε αυτές: OCZ Black Edition AMD Ready 4GB Kit DDR3-1600 (2 x 2GB, PC3-12800, 8-8-8-24, OCZ3BE100C8LV4GK) - Μνήμες RAM - plaisio.gr

btw τι μητρική έχεις....?

Link to comment
Share on other sites

Stealth δεν έχει πρόβλημα το ξεκλείδωμα ή μη του 4ου πυρήνα με την συχνότητα των μνημών...;)

Μπορει...ομως οι πληροφοριες που δινει ειναι τοσο λιγες...δεν ξερουμε ποιος athlon II X3 ειναι αυτος...τι μητρικη εχει...τι ρυθμισεις εχει στο bios...πρεπει να κανουμε την Πυθια για να βγαλουμε ακρη.Επισης ενα screenshot με το CPU-Ζ σε CPU και memory tab θα βοηθουσε.

Oσο για το thread με τον i7 που παραθετει στο πρωτο post...η μονη ομοιοτητα που εχουν οι δυο πλατφορμες ειναι οτι και οι δυο μητρικες ειναι τετραγωνες.:)

Ας υποθεσουμε λοιπον οτι αυτος ο επεξεργαστης εχει default FSB 200 και με πολλαπλασιαστη 1/4 τρεχει τις μνημες του στα 800MHz DDR3 1600 και οι μνημες δεν βγαζουν λαθη στο memtest (ποιο memtest?).Απο οσο λεει μπαινει στα win και του κολλαει σε καποιο παιγνιδι ενω εχει και καποια random restarts.

Mηπως χρειαζονται λιγο παραπανω ρευμα οι μνημες, μηπως θελει λιγο παραπανω ρευμα στο North Bridge η στο HyperTransport, η ακομα και στον επεξεργαστη για να παιξει σταθερα ο τεταρτος πυρηνας?

Ακομα μπορει να φταιει η εγκατασταση των win, οι drivers της καρτας γραφικων και δεν ξερω τι αλλο για τα προβληματα που εχει.

Πως μπορει να ειναι σιγουρος οτι αν αλλαξει μνημες θα λυθει το προβλημα?

Eγω επιμενω...πρωτα να κλειδωσει παλι τον τεταρτο πυρηνα και μετα να ξεκινησει τις δοκιμες.:)

stealth

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ με το stealth δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις...

δοκιμασε και το OCCT για stress στον CPU (linpack test για CPU, OCCT large data set για RAM)

Download - OCCT Website english

και για την VGA δοκίμασε το gpu caps

GPU Caps Viewer: Graphics Card Information Utility, GPU Temperature, OpenGL and OpenCL API Support, OpenCL NVIDIA CUDA API Support | oZone3D.Net

καλό θα είναι πριν προβείς σε μια κίνηση να έχεις εντοπίσει τι φταίει

Link to comment
Share on other sites

Καθιστε λιγο ρε παιδια,με πηρατε απο τα μουτρα.Πρωτον εχω τον Athlon ii x3 425 και μητρικη την ASRock M3A785GXH/128M.Δεν εχω κανενα προβλημα με τον επεξεργαστη καθως τον δουλευω εδω και 1 μηνα.Ετρεξα το OCCTTest και το prime95 μια ωρα το καθενα παρρα πολλες φορες με μεγιστη θερμοκρασια 41 κελσιου.Το προβλημα ειναι με τα παιχνιδια,δηλαδη το συστημα κρασσαρει οταν παω να παιξω παιχνιδια.Οχι σε ολα αλλα στα περισσοτερα.Ακομα και στο σκακι των win.Eτσι κατεληξα οτι φταιει η 5770 διοτι με μια nVidia που δοκιμασα δεν κρασσαρε ουτε μια φορα.Ακομα και με την onboard δουλευουν ολα κανονικα.Την εχω στειλει RMA και θα δουμε.Τωρα οσο για τις μνημες ο λογος που τις αλλαξα ειναι γιατι εβρισκαν πανω στην cpucooler και επρεπε να τις εχω στα Α2 Β2.Τωρα εχω παραγειλει τις Geil.Θα δουμε.

Link to comment
Share on other sites

Καθιστε λιγο ρε παιδια,με πηρατε απο τα μουτρα.

Οχι βρε, εγω τουλαχιστον δεν ειχα τετοια προθεση.:)Απλα προσπαθουσα να εξηγησω οτι δεν μπορεις να βγαζεις τοσο ευκολα συμπερασματα για το τι φταιει σε ενα συστημα, ιδιαιτερα αν δεν εχεις αρκετες πληροφοριες γι'αυτο.

Αφου με αλλη καρτα δουλευει μια χαρα το συστημα τοτε η καρτα η οι drivers ηταν το προβλημα, μακαρι ολα θα πανε καλα με την καινουργια καρτα.:)

stealth

Link to comment
Share on other sites

Ενταξει απλως ειχα καναδυο μερες χωρις υπολογιστη, μπαινω σημερα και βλεπω πολλα ποστ και λεω τι εγινε?Παντως σας ευχαριστω για τις συμβουλες.Τωρα αυτες εδω pc1 λενε τιποτα?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now