Loucian

Members
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Loucian

  1. Τι να σου πω,για Vertex 2 τον πληρωσα ;P.. Περα απο την πλακα αλλα δυο τεστ.Ο Sandforce μονο στο ΑΤΤο δινει το maximum read/write aka constant data σε αντιθεση με τα SS ssd/Crystal Disk Mark τα οποια μετρανε random.
  2. It's all yours: http://img580.imageshack.us/img580/8718/diskmark.png[/img]"]
  3. Ε δεν ηξερα εγω και ημουν επιφυλακτικoς με την OCZ?Με το που ηρθε ο δισκος,τον βαζω πανω,περναω τα win και αφου εβαλα 3-4 drivers και καναδυο προγραμματα ανοιγω το Crystal Disk Info και τι να δω.87% το health του δισκου.Αλλα δεν βαριεσαι,αφου δουλευει παλι καλα.Απο επιδοσεις δεν μπορω να πω οτι αξιζαν τα χρηματα.Περα απο το boot up των windows το οποιο πραγματικα ειναι αρκετα γρηγορο, στην καθημερινη χρηση δεν αλλαξε τιποτα.Ουτε τα προγραμματα ανοιγουν σφαιρα οπως ακουγα ουτε τιποτα.Η μονη διαφορα ετσι που παρατηρησα ειναι στην εγγραφη.Οντως ειναι πολυ γρηγορος αλλα στην αναγνωση δεν ξερω,κατι δεν μ'αρεσει. ACHI τον εχω,τα tips τα εκανα,το trim ειναι ενεργοποιημενο,στο ΑΤΤο πιανει 275/260 αλλα πραγματικα αλλος υπολογιστης δεν εγινε.Βεβαια δεν πολυασχοληθηκα να πω την αληθεια αλλα δεν με ενθουσιασε καθολου.
  4. Thanks φιλος.Ημουν σχεδον ετοιμος να παραγγειλω τον Nova μιας και λεω με ολα τα προγραμματα και ενα-δυο παιχνιδια το πολυ να φτασω τα 45GB.Οποτε λεω ειμαστε κομπλε.Πως εψαχνα απο 'δω και απο 'κει κοιταω και δεν ειχα εγκαταστησει ουτε τα Office,ουτε το Adobe.Οποτε παει αυτος.Παω να παραγγειλω τον 80αρη τον Corsair και ελεγε εξαντλημενο και τελικα παραγγειλλα τον OCZ Vertex 2 90GB.Μακαρι να μην το μετανιωσω,την OCZ δεν την εχω και σε ιδιαιτερη εκτιμηση αλλα δεν βαριεσαι.
  5. Γεια σας παιδια.Οπως λεει και ο τιτλος θελω να αγορασω εναν ssd.Τι προτεινετε απο αυτους τους δυο?Τα 64GB του Nova μου φτανουν και μου περρισευουν.Το ξερω οτι ο Sandforce ειναι πιο γρηγορος αλλα δεν ξερω ποση διαφορα θα εχει στην καθημερινη χρηση.Δεν με πολυενδιαφερουν τα μετροπρογραμματα,σε real χρηση θα εχει τοσο πολυ διαφορα που αξιζει τα παραπανω χρηματα?
  6. Οχι μονο ακριβες,πανακριβες. 5770 eyefinity edition τι να το κανεις?
  7. Δεν θα πεις τι εφταιγε?Για να υπαρχει μηπως αντιμετωπισει καποιος αλλος κατι παρομοιο.
  8. Εντελως αχρηστα τα 2GB σε τετοια καρτα.Σε 2560χ1600 που χρειαζονται,δεν νομιζω οτι μπορει να κανει και πολλα η 460.
  9. Καλα 10-13 βαθμους πιο κατω σε full load ειναι λιγο απιθανο.2-3 το πολυ και αμα.Μακαρι βεβαια γιατι η h50 σε σχεση με μια καλη αεροψυκτρα ( Noctua UD14 πχ) δεν αξιζει.
  10. Τι σχεση εχει η 5850 με την 460? Η 5830 πρεπει να πεσει.
  11. Τι κολπο ειναι αυτο με τον ανεμιστηρα? Τον βγαζεις και που τον πας,για κατουρημα?
  12. Καλα τα ποδια ειναι χαλια και η τιμη της ψιλοακριβουτσικη μου φαινεται.Α ξεχασα,ειναι LED : lol
  13. Κοιτα να ξερεις οτι και με μια 5870-480 θα παιζεις τα παντα ανετα.Αν και με το setup που εχεις τωρα,τι 285 λεω,μην νομιζεις οτι θα δεις τρομερες διαφορες.Μονη διαφορα οτι θα παιζεις directx 11. Γιατι και η 480 thermi ειναι.
  14. Καλα τα λες αλλα αμα βαλεις 2 480 σκεψου τι θα γινει μεσα στο κουτι ( κολαση λεμε ) αν και εδω που τα λεμε αν δεν bencharεις σε 1920χ1080 και μια 5870 σε υπερκαλυπτει για ποιοτικο ( ποιοτικοτατο θα ελεγα ) gaming. 480 sli or 5870 cf μονο για gaming ειναι overkill.Αν ομως διαθετεις τα φραγκα και εισαι αποφασισμενος να τα δωσεις εγω στη θεση σου θα χτυπουσα μια 5970.Καλυτερα δυο πυρηνες στο ιδιο pcb,καλυτερο scaling.Θα αποφυγεις και το κολλητο cf κατα το οποιο η πανω καρτα θα τον πινει κανονικα.Τωρα για το αν η ATI θα βγαλει νεες καρτες απο οσα εχω διαβασει και καταλαβει οχι αμεσα ( εννοω οχι πριν τα Χριστουγεννα, μην σου πω πριν το νεο ετος).Το ιδιο και η nVidia.Ειδες ποσα problems εχει με τους 448 cores (θερμοκρασιες-καταναλωση ) φαντασου με 512.Εσυ αποφασιζεις
  15. Ok φιλος,thanks.Εγω παρηγγειλλα τον Pro PK-2 ( αυτον που εχεις και εσυ ) και τον Pro PK-3 ( 1700 στροφες 27db) να δουμε τι κανει.
  16. Για τον 14αρη λεω και εγω.Δεν μου λες ποσα db λεει αυτος ο ΝΒ που εχεις? Αυτος που θελω να παρω εγω λεει 27db.
  17. Δεν αξιζει λες ο Noctua? Καλυτερα λες ο NoiseBlocker?
  18. Καλα αυτα τα cfm/db πως τα μετρανε ηθελα να ηξερα.Ο coolermaster o 14αρης που εχει απο την μανα του το cm 690 ii λεει ( η coolermaster ) οτι εχει 60 cfm.Ουτε 6 δεν το κοβω να εχει.Τεσπα ενας φιλος μου μου ειπε οτι εχει δοκιμασει αρκετους με τους 2 αυτους ( Noctua and Noiseblocker ) να ειναι οι καλυτεροι ( χωρις μεσα βεβαια τον παραγοντα κοστος ).Μου ειπε οτι οι NoiseBlocker ειναι λιγο πιο δυνατοι και απο θορυβο και οι 2 τα ιδια.Kολλαω λιγο στα 27 db.
  19. Λοιπον παιδια,θελω να παρω δυο 14αρηδες να τους βαλω στο κουτι μου ( cm 690 ii ).Θελω να ειναι οσο το δυνατον πιο αθορυβοι.Εχω δει αυτον o οποιος ειναι αθορυβος τελειως αλλα τα 65 cfm δεν τα λες και τρομερα. http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=33&lng=en Εχω δει και αυτον ο οποιος εχει αρκετα καλο cfm ( 90 κατα την NoiseBlocker) αλλα κανει 27db θορυβο. http://www.noiseblocker.de/de/produkt_luefter_nb-blacksilentpro_pk-3.php. Τους εχει δοκιμασει κανενας να μου πει την γνωμη του?
  20. Καλα,ποιος μιλησε για 470 vs 5870?Τεσπα,αυτο ειναι το κακο με τις nVidia.Ειναι λιγο υπερτιμημενες.Αλλιως θα ηταν αρκετα καλες επιλογες.Τωρα να δωσω 100+ ευρω παραπανω για την 480 ( απο την 5870) για 7-10 frames παραπανω ( + την παραπανω καταναλωση-θερμοκρασια) δεν νομιζω.Σαφως ομως και η 470 ειναι λιγο παραπανω απο την 5850,οπως και η 480 ειναι και αυτη λιγο παραπανω απο την 5870.Μην ξεχναμε οτι ειναι και 6 μηνες πιο καινουργιες στην αγορα.
  21. δηλαδη για να καταλαβω,το Crysis εγινε το απολυτο τεστ των καρτων γραφικων.Ωραια.Εγω αυτο που βλεπω( διοτι εχω μια 5850 και φιλος μου εχει μια 470) σε 10 διαφορετικα παιχνιδια μια ειμαι πανω εγω μια αυτος.Το ιδιο συμβαινει και σε reviews που κοιταω,αλλου κερδιζει η 5870 αλλου η 480.Αλλου το sli βγαζει τρελα frames,αλλου παει χειροτερα και απο μια μονη καρτα.Το ιδιο γινεται και με το cf.Γνωμη μου ειναι οτι η ΑΤΙ υπερεχει ( αυτη τη στιγμη τουλαχιστον) σε hardware αλλα δεν τα παει και τοσο καλα σε drivers.Απο την αλλη η nVidia δεν θα ελεγα οτι τα 40nm ειναι και το καλυτερο της ( αλλα ουτε και οι drivers της,ισως λιγο καλυτεροι απο της ΑΤΙ).
  22. Καλα,στα Benchmarks το ξερω οτι κανουν διαφορα.( Εμενα η 5850 με τους 10,4a 500+ marks παραπανω απ' οτι με τους 10,4).Το θεμα ομως ειναι οτι λεγονται καρτες γραφικων και η δουλεια τους ειναι να παιζουν παιχνιδια.Το να θεριζει στα μετροπρογραμματα και στα παιχνιδια να σερνεται εμενα τουλαχιστον δεν μου λεει τιποτα.Τεσπα.
  23. Τα εχει κανει ενα παλικαρι για ενα αλλο ( πολυ γνωστο ) σαιτ.Τι να σου πω,αν λεει ψεμματα,ψεμματα λεω και εγω.Παντως αυξηση 30% με drivers ειναι λιγο δυσκολο.
  24. Καταρχην η 480 ειναι ελαχιστα μπροστα απο την 5870 και αυτο σε μερικα παιχνιδια,οχι σε ολα.Εκτος του far Cry 2 και του Unigine Heaven ( τα patchακια των οποιων τα εχει αγορασει η nVidia για να κανει τους οδηγους της να τα τρεχουν καλυτερα).Μην ξεχναμε οτι οι καρτες της ΑΤΙ ειναι 6 μηνες πιο παλιες.Τωρα για τους 257.21 σε προλαβε αλλος και τους τεσταρε.Σε μερικα παιχνιδια δινουν ενα ~5% βελτιωση,σε αλλα καθολου.Το 20%-30% ουτε με overclock δεν το βλεπεις,θα το δεις με drivers?
  25. Και απο το afterburner μπορεις να μονταρεις βολτ ( enableunofficialoverclocking).Δεν χρειαζεται να φλασαρεις αλλο bios οποια υλοποιηση και να εχεις.Αρκει να ειναι reference.Αν και κατι ακουσα οτι η MSI δουλευει στο επομενο afterburner να υποστηριζει voltage control και σε non-reference καρτες της σειρας 5χχχ.