varachio

Gigabyte P55-ud6 + PCIX problem

Recommended Posts

Λοιπόν θα ήθελα μια γνώμη κι απο εσάς γιατί ειμαι στο τσάκ να σπάσω την mobo...:mad::mad::mad:

Το setup είναι:

GA-P55-ud6

i3-530

kingston ddr3 xyperx 1600 2x2 gb

multiple psu tested...

multiple gpu tested...

All OS tested...

Γιατί το PCI-X_Χ16 παίζει μόνο στο 1X ή στο 8Χ ανάλογα πως θα του κάτσει στην εκκίνηση; Ποτέ δεν το είδα να παίζει στα 16Χ... το ίδιο κάνει και το δεύτερο slot PCI-X_8X... πότε-πότε παίζει στα 8Χ αλλά κυρίως στο 1Χ... όταν πάω να κάνω crossfire με δύο κάρτες ATI τρώω BSOD... WTF? Μην βιαστείτε να μου πείτε ότι είναι η mobo γιατί δεν είναι αυτή που φταίει... δοκίμασα πριν την ud5 και την επέστρεψα για τον ίδιο λόγο για να πάρω την ud6... Δοκίμασα και όλα τα λειτουργικά... τα ίδια σε όλα... Αντιμετώπισε κανείς με p55 ανάλογο θέμα ?

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά όχι... είναι η απλή GA-P55-UD6 rev 1.0... αλλά όπως και να έχει απενεργοποίησα σχεδόν όλε τις on board συσκευές... χωρίς αποτέλεσμα... τα έχω αλλάξει-δοκιμάσει όλα εκτός απο τον επεξεργαστή... στο bot βλέπω όμως τους i3 να πάιζουν μια χαρά στα Χ16 το pci-x...

Link to comment
Share on other sites

Ίσως χρειάζεται να flash-αρεις το bios που να διορθώνει αυτό το bug....;)

Το έψαξα λίγο στο web και όσοι είχαν παρόμοιο το ίδιο πρόβλημα με εσένα σε άλλες μητρικές το

έλυσαν με το κατάλληλο bios....;)

Link to comment
Share on other sites

@Boton... σωστός! Bios ήταν λοιπόν... ναι... η μαμά gigabyte φλάσαρε τις μητρικές της με το bios f3... που δεν υποστηρίζει τον ι3... στο site της gigabyte το f3 bios δεν υπάρχει καν για download... το αστείο ήταν ότι απο floppy δεν γινόταν flash γιατί το bios ήταν μεγαλύτερο απο 1,44... απο usb δεν γινόταν flash γιατί δεν έβλεπε το usb-hdd... Τελικά την φλασάρισα μέσα απο το λειτουργικό... κι όλα φαίνονται οκ... Ευχαριστώ για τις ιδέες...:drinks:... celebration!!!

Link to comment
Share on other sites

Στις Gigabyte μητρικές, για να δει το USB stick στο QFlash Utility (συνήθως το γράφει σαν HDD 0-1 ή κάπως έτσι) πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η επιλογή Legacy USB Storage ;) Και φυσικά να είναι bootable το flash-άκι :)

Link to comment
Share on other sites

Το αυτο, το πρωτο που θα κανα ειναι ΒIOS update. Γενικα ολες τρωνε τις φρικες τους, οι ASUS θελουν κανα-δυο restart μεχρι να αναγνωρισουν ολη τη RAM, εχουν ολες θεματα :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now