The_Doctor

Adventures' Corner

Recommended Posts

Γεια σας παιδια.Επειδη εψαξα για adventures στο τμημα games του site και δεν βρηκα σκεφτηκα να ξεκινησω ενα νημα που να μιλαμε για καινουργια adventures που παιζουμε η παλια που αξιζαν και μας αρεσαν,με καποια πληροφοριακα στοιχεια για να μπορει κανεις να αξιολογησει αν τον ενδιαφερει να παιξει καποια απο αυτα.

Επισης στοιχεια για τα games που παιζουμε,τι μας αρεσει και τι οχι,αλλα χωρις spoilers.

Θα ξεκινησω με ενα σκοτεινο adventure που ειναι συνεχεια ενος αλλου που ειχε βγει το 2003. Ο λογος για το Black Mirror 2.

Το επαιξα και το τελειωσα προσφατα.Εχει χιουμορ και ατμοσφαιρα αλλα δεν ειναι τοσο ατμοσφαιρικο οπως το πρωτο.Εχει περισσοτερο σστυνομικη πλοκη,υπενθυμιζοντας κατα καιρους την μεταφυσικη του πλευρα.

Εδω ειναι το trailer του πρωτου.Ενας Βρεττανος ευγενης καλει τον ανηψιο του Samuel να τον βοηθησει γιατι ανακαλυψε το τρομερο μυστικο που κρυβεται πισω απο την καταρα της οικογενειας τους.

[media]

[/media]

Ο Samuel ανταποκριθηκε στο καλεσμα και στο πρωτο game ανακαλυπτει την αληθεια αλλα με μεγαλο κοστος.

Στο δευτερο game ,Black Mirror 2,η πλοκη εξελισσεται 12 χρονια μετα οταν καποιος νεαρος σε μια καπως μικρη επαρχιακη πολη στην Αμερικη,βλεπει την ζωη του να αναστατωνεται και προσπαθωντας να βρει καποια λυση ,τα γεγονοτα τον σπρωχνουν προς το ιδιο μερος.Willow Creek,Black Mirror.

To trailer του Black Mirror 2.

[media]

[/media]

Ελπιζω οσοι εχουν παιξει ενα απο τα δυο games η και τα δυο να ερθουν να συζητησουμε για αυτα.Επισης ας ερθουν αλλοι φιλοι που εχουν παιξει αλλα ενδιαφεροντα adventures να μας πληροφορησουν και να μιλησουμε και για αυτα.

Καθε site στο εξωτερικο εχει ενα adventures' corner.Ας φτιαξουμε και εμεις ενα εδω.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς σε βρήκαμε sign_welcome.gif:drinks:

Curse of Monkey Island. Αν και του 1997, το παιχνίδι αυτό με εντυπωσίασε όσο κανένα άλλο, αφού συζητούσα το storyline και τα καρτουνίστικα γραφικά του επί εβδομάδες! Ο Guybrush μετατρέπει καταλάθως την Elaine σε χρυσό άγαλμα (χρησιμοποιώντας εκείνο το καταραμμένο δακτυλίδι) και έπειτα την κλέβουν πειρατές. Η καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού είναι στο τελευταίο stage, που γίνεται πανικός στο Rollercoaster με τον LeChuck στο γνώριμο ενοχλητικό του ρόλο :D

Αμέσως μετά από αυτό (δεύτερη θέση στις προτιμήσεις μου), ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει το μαγευτικό Syberia; Επηρεαζόμενος από την βαθμολογία του Τσουρινάκη (αν δεν κάνω λάθος αυτός το είχε αναλάβει) στο PCMaster και τα απίστευτα γραφικά του, οσάν μικρό παιδί πήγα και το αγόρασα :D Τα άξιζε όμως τα λεφτά του δεν μπορώ να πω! Πολλοί έλεγαν ότι είχε παιδιάστικους γρίφους που επιλύονταν με μεγάλη ευκολία, όμως επειδή ποτέ δεν ήμουν ιδαίτερα εξοικειωμένος με τα adventures εμένα με δυσκόλεψαν.

Τέλος, ας μην ξεχάσω το Fahreneit. Μπορεί να μην πρόκειται για καθαρόαιμο adventure, αλλά σίγουρα με εντυπωσίασε! Ουσιαστικά πρόκειται για μια διαδραστική ταινία που συνδυάζει στοιχεία από action και adventure games. Μου άρεσε επειδή ανάλογα με τις πράξεις σου άλλαζε η πορεία του παιχνιδιού, έτσι ποτέ δεν το βαριόσουν. Φαντάσου ότι στην πρώτη σκηνή στο restaurant, είχα αφιερώσει παραπάνω από 6-7 ώρες για να δω τι γίνεται σε κάθε πιθανό σενάριο.

Όλα αυτά μέχρι τα τέλη του 2006. Μετά έμπλεξα με τα benchmarks και τα παράτησα όλα :hehe:

P.S Δεν είναι τυχαίο ότι τα παραπάνω παιχνίδια τα έχω αυθεντικά ;)

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας παιδια! Ετσι ετσι,μιλαμε αυτα τα games που αναφερατε ειναι κουλτουρα οχι απλα διασκεδαση! Αντε να επιμορφωσουμε τις νεοτερες γενιες gamers.(Οχι οτι δεν υπαρχουν και πιτσιρικαδες που παιζουν ρετρο η παλιοτερα games.)

Ξερετε καμμια φορα σε πιανει η νοσταλγια και οταν σου θυμισουν ενα ποιοτικο παιγνιδι που ειχε αφησει εποχη θελεις να το ξαναπαιξεις!

Το Fahreneit δεν το εχω παιξει, αλλα θα το αναζητησω αφου η περιγραφη σου ηταν δελεαστικη.

Θυμοσαστε το Under a Killing Moon?

Link to comment
Share on other sites

αν και τα έχω ψιλοπαρατήσει ,αυτά που μου έκαναν εεντύπωση ήταν τα Broken Sword 2 (που ήταν το πρώτο adventure που έπαιξα) , μετά τα Syberia 1 & 2 και το Still Life με το οποίο κόλλησα πιο πολύ

Link to comment
Share on other sites

αν και τα έχω ψιλοπαρατήσει ,αυτά που μου έκαναν εεντύπωση ήταν τα Broken Sword 2 (που ήταν το πρώτο adventure που έπαιξα) , μετά τα Syberia 1 & 2 και το Still Life με το οποίο κόλλησα πιο πολύ

Ναι τα εχω παιξει και εγω αυτα.Εξαιρετικα παιχνιδια.To Broken Sword 1 γιατι δεν το επαιξες?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now