George_o/c

Intel Sandy Bridge: Λεπτομέρειες περί αρχιτεκτονικής και 19 καινούρια μοντέλα!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel Sandy Bridge: Λεπτομέρειες περί αρχιτεκτονικής και 19 καινούρια μοντέλα!]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Στην τεχνολογική έκθεση IDF που λαμβάνει χώρα στο San Fransisco, η Intel πήρε την απόφαση να αποκαλύψει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους επερχόμενους Sandy Bridge LGA1155 επεξεργαστές - γνωστοί και ως "2nd Generation Intel Core processor family". Κατασκευασμένοι με βάση την λιθογραφική μέθοδο 32nm, οι Sandy Bridge φέρουν δεύτερης γεννιάς high-k metal gate transistors και νέο ring interconnect. Με το τελευταίο αυξάνονται κατακόρυφα τόσο το εύρος δεδομένων, όσο και οι επιδόσεις και το efficiency.

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά που αδιαμφισβήτητα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα, θεωρούνται οι Advanced Vector Extensions (AVX), με τις οποίες επιταχύνονται οι λεγόμενες floating point intensive εφαρομγές (π.χ digital photo editing, content creation), η βελτιωμένη τεχνολογία Turbo Boost, το HyperThreading, η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και τέλος ο ενσωματωμένος ελεγκτής μνήμης DDR3. Ωστόσο να πούμε ότι οι τεχνολογίες Turbo Boost και HyperThreading δεν συμπεριλαμβάνονται σε low-end μοντέλα.

Παρακάτω παραθέτουμε αναλυτικό πίνακα με τα 19 ανακοινωθέντα CPUs. To ντεμπούτο τους στην αγορά θα γίνει στις αρχές του 2011.

[img_ALT=Intel Sandy Bridge: Λεπτομέρειες περί αρχιτεκτονικής και 19 καινούρια μοντέλα!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614c8ffd42b4f11.jpg[/img_ALT]

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now