Loucian

Corsair Nova 64 vs Corsair Force 80

Recommended Posts

Γεια σας παιδια.Οπως λεει και ο τιτλος θελω να αγορασω εναν ssd.Τι προτεινετε απο αυτους τους δυο?Τα 64GB του Nova μου φτανουν και μου περρισευουν.Το ξερω οτι ο Sandforce ειναι πιο γρηγορος αλλα δεν ξερω ποση διαφορα θα εχει στην καθημερινη χρηση.Δεν με πολυενδιαφερουν τα μετροπρογραμματα,σε real χρηση θα εχει τοσο πολυ διαφορα που αξιζει τα παραπανω χρηματα?

Link to comment
Share on other sites

Σαν Boxer σου λέω Force.

Σαν real user Nova.

Thanks φιλος.Ημουν σχεδον ετοιμος να παραγγειλω τον Nova μιας και λεω με ολα τα προγραμματα και ενα-δυο παιχνιδια το πολυ να φτασω τα 45GB.Οποτε λεω ειμαστε κομπλε.Πως εψαχνα απο 'δω και απο 'κει κοιταω και δεν ειχα εγκαταστησει ουτε τα Office,ουτε το Adobe.Οποτε παει αυτος.Παω να παραγγειλω τον 80αρη τον Corsair και ελεγε εξαντλημενο και τελικα παραγγειλλα τον OCZ Vertex 2 90GB.Μακαρι να μην το μετανιωσω,την OCZ δεν την εχω και σε ιδιαιτερη εκτιμηση αλλα δεν βαριεσαι.

Link to comment
Share on other sites

Ε δεν ηξερα εγω και ημουν επιφυλακτικoς με την OCZ?Με το που ηρθε ο δισκος,τον βαζω πανω,περναω τα win και αφου εβαλα 3-4 drivers και καναδυο προγραμματα ανοιγω το Crystal Disk Info και τι να δω.87% το health του δισκου.Αλλα δεν βαριεσαι,αφου δουλευει παλι καλα.Απο επιδοσεις δεν μπορω να πω οτι αξιζαν τα χρηματα.Περα απο το boot up των windows το οποιο πραγματικα ειναι αρκετα γρηγορο, στην καθημερινη χρηση δεν αλλαξε τιποτα.Ουτε τα προγραμματα ανοιγουν σφαιρα οπως ακουγα ουτε τιποτα.Η μονη διαφορα ετσι που παρατηρησα ειναι στην εγγραφη.Οντως ειναι πολυ γρηγορος αλλα στην αναγνωση δεν ξερω,κατι δεν μ'αρεσει.

ACHI τον εχω,τα tips τα εκανα,το trim ειναι ενεργοποιημενο,στο ΑΤΤο πιανει 275/260 αλλα πραγματικα αλλος υπολογιστης δεν εγινε.Βεβαια δεν πολυασχοληθηκα να πω την αληθεια αλλα δεν με ενθουσιασε καθολου.

Link to comment
Share on other sites

Πάρα πολύ χαμηλό αν όντως έχεις αγοράσει Vertex 2 90gb. Έπρεπε να σου δείχνει τουλάχιστον 250+ read/ 240+ write. Κάτι δεν πάει καλά.

Τι να σου πω,για Vertex 2 τον πληρωσα ;P..

Περα απο την πλακα αλλα δυο τεστ.Ο Sandforce μονο στο ΑΤΤο δινει το maximum read/write aka constant data σε αντιθεση με τα SS ssd/Crystal Disk Mark τα οποια μετρανε random.

attodiskmark.png

75211526.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Forum Statistics

    • Total Topics
      38.5k
    • Total Posts
      434.5k
  • Member Statistics

    • Total Members
      7,498
    • Most Online
      22,501

    Newest Member
    win2888art
    Joined