George_o/c

Οι 32nm οχταπύρηνοι AMD Bulldozer θα έχουν πρόσβαση σε 16MB Cache!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Οι 32nm οχταπύρηνοι AMD Bulldozer θα έχουν πρόσβαση σε 16MB Cache!]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Στις αρχές του μήνα, η AMD εξέπληξε τους πάντες παρουσιάζοντας το πρώτο die-shot του Orochi die. Αν θυμάστε καλά, επρόκειτο για τέσσερα Bulldozer modules κάθε ένα από τα οποία κινεί δύο πυρήνες. Ο κάθε πυρήνας έχει την δική του λανθάνουσα μνήμη (L2 Cache), την στιγμή που η L3 Cache διαχωρίζεται αρχικά σε τέσσερα blocks και έπειτα σε όλα τα cores. Ο ενσωματωμένος ελεγκτής μνήμης βρίσκεται στην τέρμα δεξιά πλευρά του die, ενώ στις υπόλοπες τρεις στεγάζονται διάφορα I/O portions.

Σύμφωνα τώρα με τις τελευταίες αναφορές του XbitLabs, η L2 Cache φαίνεται να καταλαμβάνει το 35% κάθε module, ενώ η L3 Cache βρίσκεται στο κέντρο του die. Κάθε Bulldozer module διαθέτει 2MB L2 Cache η οποία διαχωρίζεται σε δύο πυρήνες, την στιγμή που 8MB L3 Cache διαμοιράζονται και στα 4 modules (8 cores). Τα παραπάνω υποδεικνύουν ότι η συνολική cache του Orochi αγγίζει τα 16MB!

Πάμε τώρα στο ζουμί της υπόθεσης. Οι individual cores αποκτούν πρόσβαση σε μεγάλη ποσότητα γρήγορης cache (2048KB εν συγκρίση με τα 512KB per core στους Phenom και 256KB per core στους i7), με αποτέλεσμα την ταχύτατη επικοινωνία τόσο των inter-cores όσο και των intra-modules.

Link to comment
Share on other sites

δεν θα βγει αυτος σε ενα 3μηνο?

Αλλο step ειναι αυτο ?

Seb οι Zacate θα βγουν το Q1 2011: http://www.hwbox.gr/news-cpu/9867-amd-fusion-e240-e350-oi-protoi-zacate-cpus-q1-2011-a.html (περίπου σε ένα τρίμηνο όπως λες - βασικά και κάτι παραπάνω :)) Αυτοί είναι με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που θα χρησιμοποιούνται σε nettops, SFF PCs και τέτοια :)

Οι οχταπύρηνοι Bulldozer που θα είναι desktop CPUs θα αργήσουν πολύ ακόμα.

//EDIT: Δεν είχα κάνει refresh Nord

Link to comment
Share on other sites

δεν σου είπα και στο άλλο οτι ο 960 που ως τώρα είναι ο μόνο thuban based φενομ χ4 έγινε delayed h canceled?

ίσως για αυτο βγάλανε τόσα νέα Phenom χ4 με deneb core ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now