Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/24/2017 in all areas

  1. Διαβάστε το Guide από εδώ...
    2 points
  2. Το GD30 είναι το πρώτο desktop gaming PC της ASUS στη σειρά προϊόντων της STRIX και αναμένεται σύντομα στην αγορά. Η ASUS αναφέρει πως το συγκεκριμένο έχει "Sci-Fi- and cyberpunk-inspired design" κάτι που φαίνεται. Όχι; Στο εσωτερικό η ASUS έχει προσθέσει high end υποσυστήματα ούτως ώστε να υποστηρίξει την gaming φύση του. Συγκεκριμένα συναντάμε (στη μικρότερη έκδοση) έναν Intel Core i5-7400 ή έναν Intel Core i7 7700 με έως 32GB DDR4 μνήμη στα 4 slots της μητρικής αλλά και μια NVIDIA GTX 1050. Εάν η βασική έκδοση ξινίσει ορισμένους υπάρχει και έκδοση με την GTX 1080 αλλά όχι με την Ti που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την NVIDIA. Στα λοιπά υποσυστήματα υπάρχουν επιλογές για χρήση ενός M.2 ή μηχανικού σκληρού δίσκου για αποθήκη. Εμφανισιακά βέβαια δεν εκπλήσσει με την ASUS να βασίζεται κυρίως στους "δοκιμασμένους" συνδυασμούς όπως το άσπρο και το μαύρο χρώμα χωρίς να καινοτομεί, όμως είναι από τις λίγες φορές που δε βλέπουμε το έντονο κόκκινο. Αντ' αυτού το κόκκινο ζει στο εσωτερικό του συστήματος. Εκεί υπάρχει ένας ανεμιστήρας στο πίσω μέρος με διαγώνιο 120mm και κόκκινο LED! Τέλος για την ώρα η εταιρία δε διέθεσε περισσότερες πληροφορίες για την τιμή ή την διαθεσιμότητα. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    2 points
  3. Η AMD θα κυκλοφορήσει σύντομα νέες συσκευασίες των επεξεργαστών της (οπτικά οι ίδιες) όμως στο εσωτερικό θα δίνεται μαζί και η νέα Wraith Max ψύκτρα της. Η εταιρία αποφάσισε να ξεκινήσει τις πωλήσεις των πρώτων Ryzen 7 (με το X στην ονομασία τους) χωρίς τη παροχή κάποιας τυπικής εργοστασιακής αερόψυκτρας. Φαίνεται πως το Wraith Max θα κυκλοφορήσει όμως μαζί με τους επεξεργαστές σε αντίθεση με τη τακτική της Intel. Έτσι τα Ryzen 7 1800X και 1700X chips των 95W θα αποκτήσουν μια υπεραρκετή ψύκτρα που σίγουρα θα μπορέσει να τους κρατήσει στις εργοστασιακές συχνότητες λειτουργίας - ως είθισται. Αυτό όμως δε σημαίνει πως η ψύκτρα θα πωλείται "δωρεάν" αφού βλέπουμε πως μερικοί retailers που έχουν το νέο stock ετοιμοπαράδοτο, κοστολογούν τον επεξεργαστή με τη νέα ψύκτρα έως και 40€ πάνω από την "απλή" έκδοση που κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα. Σημειώνεται όμως πως η ψύκτρα θα φέρει ένα φωτιζόμενο δαχτυλίδι στον ανεμιστήρα και... φήμες λένε πως θα είναι RGB! Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  4. Η GIGABYTE ετοιμάζει ακόμη μια μητρική στην οικογένεια Designare η οποία έχει χαρακτηριστικά που ψάχνουν κυρίως οι επαγγελματίες του χώρου και οι οποίοι για διάφορους λόγους θα μείνουν στη μικρή πλατφόρμα της Intel. Η μητρική είναι ATX μεγέθους και χρώματος ασημί με RGB LED (μέσω του RGB Fusion) και επί της ουσίας αποτελεί αντίγραφο της SOC Gaming, με πολύ μικρές διαφορές. Τα heatsinks είναι ίδια, όπως επίσης και η διάταξη των θυρών επέκτασης όμως η σημαντικότερη αλλαγή θα λέγαμε πως είναι στην υποστήριξη. Η συγκεκριμένη αναφέρει πως δέχεται απρόσκοπτα NVIDIA Quadro κάρτες γραφικών στις τρεις PCIe και έτσι απευθύνεται σε επαγγελματίες. Παράλληλα βασίζεται στο LGA1151 socket και το Z270 chipset της Intel ενώ βλέπουμε πως η δεύτερη γενιά Designare έρχεται με νέο λογότυπο και άποψη... designάτη! Εκτός του Crossfire και του SLI υποστηρίζονται και NVMe drives μέσω των M.2 αλλά και DDR4 μνήμες με συχνότητα λειτουργίας έως 3866MHz ή παραπάνω ανάλογα με το XMP προφίλ τους. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  5. 1 point
  6. Η ειδική έκδοση που θα δώσει η Microsoft στη κυβέρνηση της Κίνας λέγεται πως δε θα ενσωματώνει τις "συνήθειες" που έχει η κανονική όσον αφορά την συλλογή πληροφοριών και τη παρακολούθηση των χρηστών. Η κυβέρνηση της Κίνας είχε στο παρελθόν απαγορέψει τη χρήση Windows 8 από τα συστήματά της μιας και πίστευε πως παρακολουθούν τους χρήστες και στη συνέχεια έβαλε φρένο στην εταιρία αφού έπεισε τον τοπικό enterprise κόσμο, ένα σημαντικό πλήγμα για την Microsoft. Έτσι όπως φαίνεται πλέον οι δύο πλευρές έχουν συναινέσει με την Microsoft να ετοιμάζει την "spyware free" έκδοση του λειτουργικού για τη Κίνα. Η Κίνα είχε και στο παρελθόν προσπαθήσει να δημιουργήσει το δικό της λειτουργικό σύστημα, Kylin, που όμως απέτυχε παταγωδώς ενώ ακόμα και οι πιο πρόσφατες εκδοχές του, όπως το NeoKylin δείχνουν στάσιμες. Αυτό που όμως αξίζει να αναφέρουμε είναι πως η τωρινή έκδοση (με το spyware) είναι αδύνατο να τροποποιηθεί και να μείνει παράλληλα λειτουργική και έτσι εξηγείται γιατί η Microsoft ανέπτυξε ξανά τη συγκεκριμένη έκδοση. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  7. Κοίτα να δείς όμως που και η AMD μας τρολλάρει @FeelsBadMan 40€ για ένα cooler που δεν πιάνει τίποτα κόντρα σε ένα των 50€ από Noctua, ThermalRight, Scythe, κλπ ? Επίσης... στον ένα CPU ανεβαίνει η τιμή κατά 40€, στον άλλο κατά 67€ ? Στην 2η περίπτωση το ίδιο cooler ακρίβυνε ?
    1 point
  8. Η Futuremark ανανέωσε το API overhead test της στη σουίτα benchmarks 3DMark και πλέον χρησιμοποιεί αντί για το Mantle της AMD, το Vulkan API του Khronos Group. Πιο ειδικά, το API overhead test του 3DMark μετρούσε τα draw calls που πραγματοποιεί το σύστημα για το rendering μιας αρκετά απαιτητικής σκηνής. Το Mantle API που χρησιμοποιούσε η σουίτα ήταν δημιουργία της AMD και ήταν ανοιχτού κώδικα λειτουργώντας παράλληλα και σαν wake up call για την Microsoft για την ανάπτυξη του DirectX 12. Στόχο του Mantle, ήταν να προσπαθήσει να μιλήσει με το hardware πιο άμεσα και να εκμεταλλευτεί τον κάθε κύκλο ρολογιού πιο αποδοτικά. Αυτό όμως απαιτεί και την ανάλογη υποστήριξη από τη μηχανή γραφικών. Η AMD όμως αποφάσισε να δωρίσει το Mantle στο Khronos Group το οποίο συνέχισε την ανάπτυξή του και έφερε στη ζωή το Vulkan API, οπότε θεωρούμε πως και η απόφαση της Futuremark κάθε άλλο παρά τυχαία είναι! Το update των μερικών Gigabyte έχει γίνει διαθέσιμο από το επίσημο site. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  9. Στείλε και ένα cpuz να δουμε τα timings και τη συχνότητα που τρέχουν. Το memok ακολουθεί τα πρότυπα του JEDEC κάτι που σημαίνει ότι ίσως να μην τις αξιοποιείς πλήρως,. Μικρές διαφορές βέβαια.
    1 point
  10. Εκανα μετα απο αυτο καποια stability test και προς το παρον παει καλα! Ευχαριστω για την βοηθεια..
    1 point
  11. Από τις καλύτερες ανακαλύψεις τώρα τελευταία είναι οι postmodern jukebox (ο πιανίστας είναι η ιδιοφυΐα πίσω από τα covers)
    1 point
  12. 1 point
  13. Αυτό ενδέχεται να είναι θέμα της μητρικής αλλά και πιο σύνθετο: πχ τροφοδοτικού. Δοκιμάσαμε με το καινούριο BIOS και έπεσε στα 65W. Σε standby όμως είδαμε 6W. BTW, ο κ. Stilt δημοσίευσε αυτό το insight για τη πλατφόρμα.
    1 point