Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/21/2017 in all areas

  1. Μπορεί να μην βγήκα κάτι, ήταν όμως ένα φανταστικό ταξίδι μέχρι τον τερματησμό! Τουλάχιστον τερμάτησα! Σας ευχαριστώ όλους και την Ελληνική κοινότητα πάνω απο όλα! Don't worry, next time!
    1 point
  2. Ίσως είναι επίσης ενδιαφέρον: Οι πρώτοι μεγάλες κατασκευαστές προσφέρουν επεξεργαστές με Ryzen τώρα και σε ολοκληρωμένους υπολογιστές. Δεδομένου ότι δεν υπήρχαν εδω χρόνια με AMD επεξεργαστές απο τις εταιρίες. Μεταξύ άλλων η Asus (1800X): https://www.asus.com/Tower-PCs/G11DF/ σε αυτό το γράφημα άραγε ο ποιητής-γραφίστας τι εννοεί-σκεφτόταν; ΥΓ: λεζαντα...
    1 point
  3. καθε φορα που το βλεπω αυτο ανατριχιαζω....
    1 point
  4. Η AMD μεταβαίνει σε μια νέα εποχή με την ενσωμάτωση και του chipset για server συστήματα και ο πρώτος επεξεργαστής που θα αντικαταστήσει τους Opteron θα είναι ο EPYC! Πρόκειται για chip με 32 πυρήνες και χάρη στο simultaneous multi threading θα παρέχει διπλάσιο αριθμό λογικών πυρήνων για ακόμη μεγαλύτερη απόδοση σε πολυνηματικές εφαρμογές. Στόχος του είναι η server φυσικά πλατφόρμα και θα είναι ο πρώτος της με τη λιθογραφία των 14nm FinFET. H πλατφόρμα Naples αποκτά έτσι τον πρώτο της επεξεργαστή ο οποίος θα αρχίσει να διατίθεται αρχικά στους συνεργάτες της εταιρίας. Στα σημαντικά specs που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι πως το CPU που θα είναι το μεγαλύτερο από πλευράς πυρήνων ολόκληρου του lineup θα φέρει PCIe ελεγκτή 3ης γενιάς με συνολικά 128 λωρίδες, κάτι αρκετά σημαντικό για server συστήματα. Η εταιρία κατασκευάζοντας ένα SoC που επί της ουσίας περικλείει μέσα του πολλά υποσυστήματα όπως και το I/O (USB, SATA και άλλες σχετικές θύρες της μητρικής) κατάφερε να μειώσει το μέγεθος των μητρικών, σε σχέση με τις αντίστοιχες της Intel. Αναφερόμενη στις επιδόσεις, η AMD φαίνεται πως κερδίζει κατά κράτος τις αντίστοιχες υλοποιήσεις της Intel στον χώρο ενώ θα υπάρχουν και 2 socket διαρρυθμίσεις για συνολικά 64 cores per rack, που αποτελεί το όνειρο κάθε αϊτά (IT). Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  5. Το ελβετικό Eaucooling δημιουργεί συχνά builds από ξύλινα enclosures και αυτή τη φορά δείχνει να εντυπωσιάζει με ένα μοναδικό scratch build! Το αποτέλεσμα έχει κατασκευαστεί εξ' ολοκλήρου από ξύλο και στο εσωτερικό στήθηκε ένα σύστημα με μια μητρική Z170 της GIGABYTE, πιο συγκεκριμένα το μοντέλο Ultra Gaming. Ο επεξεργαστής σύμφωνα με τον δημιουργό είναι Skylake αρχιτεκτονικής και η GPU που χρησιμοποιήθηκε είναι μια Radeon HD 7990, που μπορεί να δείχνει παλιά, όμως εξακολουθεί να στέκεται επιβλητικά μέσα σε ένα case σαν και αυτό. Τα πολύγωνα στο front panel και στο ένα μέρος του πλαϊνού δημιουργούν ένα αρκετά όμορφο αποτέλεσμα και διακόπτονται από το διαγώνιο γυάλινο πλαϊνό. Πρόσοψη και κορυφή καλύπτονται από ένα κόκκινα συμπληρωματικά panel ενώ το εσωτερικό διατηρεί τον ίδιο ξύλινο τόνο. Το Eaucooling τοποθέτησε και ακρυλικές σωληνώσεις στον επεξεργαστή και στην κάρτα γραφικών, ενώ όλα τους επικοινωνούν με ένα radiator 360mm. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  6. Μέχρι σήμερα μεγάλο μέρος των chip της AMD κατασκευάζεται στα εργοστάσια της GlobalFoundries που αποτελούσε κάποτε ιδιοκτησία της, όμως θέλοντας να γίνει πιο ανταγωνιστική ίσως μεταβεί στα 7nm της TSMC σε βάθος χρόνου. Η CEO Lisa Su απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο QnA session του φετινού Financial Analyst Day η εταιρία ενδέχεται να προωθήσει περισσότερο τα σχέδιά της για τα 7nm και λέγεται ότι η επόμενη φουρνιά Zen (για την ώρα Zen 2) θα κατασκευάζονται σε αυτή τη λιθογραφία. Λαμβάνοντας υπόψιν τις δυσκολίες της GlobalFoundries για την ώρα να ξεπεράσει τον εαυτό της - αλλά και τα 14nm FinFET που διαθέτει στο κοινό για λίγο καιρό - ο πρώτος κατασκευαστής που έρχεται στο νου είναι ίσως η TSMC, η οποία μάλιστα έχει και στα σύντομα σχέδιά της να υλοποιήσει τα 7nm σε chips μαζικής παραγωγής. Η AMD όμως εξακολουθεί να έχει συνεργασία για wafers από την GlobalFoundries μέχρι και το 2020 κάτι που σημαίνει πως εάν διακόψει, ίσως χρειαστεί να επωμιστεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που θα "βαρύνει" τα οικονομικά της. https://www.techpowerup.com/233389/amd-to-continue-working-with-tsmc-globalfoundries-on-7-nm-ryzen Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  7. Η AMD αποκάλυψε και επίσημα την πρώτη της Vega GPU, όμως μην περιμένετε gaming συγκρίσεις αφού η συγκεκριμένη προορίζεται αυστηρά για επαγγελματίες και για ειδικό περιεχόμενο. Η Vega Frontier Edition όπως θα ονομάζεται αποκαλύφθηκε επίσημα στο Financial Analyst Day 2017 όπου εκεί η CEO της εταιρίας Lisa Su εμφανίστηκε κάνοντας μάλιστα και αρκετές δηλώσεις σχετικά με επερχόμενα προϊόντα της εταιρίας. Η GPU που ήταν από τις πρώτες αποκαλύψεις και ουσιαστικά εφοδιάζεται με τον κορυφαίο επερχόμενο πυρήνα Vega αρχιτεκτονικής. Η GPU έρχεται με 4096 stream processors όπως αναφέρουν οι φήμες ενώ οι επίσημες πληροφορίες επιβεβαιώνουν τα 16GB HBM2 μνήμης που θα φέρει. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα έχει επιδόσεις κατά 1.5 φορές υψηλότερες από το προηγούμενη κορυφαία κάρτα της AMD σε FP32 σενάρια χρήσης για την αγορά των επαγγελματιών. Η AMD προχωρά σε μερικά στατιστικά παρμένα από την αγορά, όπου δείχνει πως οι επαγγελματίες θέλουν που και που να παίζουν κάποιο παιχνίδι, κάτι στο οποίο ο Raja Koduri συμφωνεί με τον CEO της NVIDIA. Παρακάτω ακολουθούν τα slides της παρουσίασης. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point