Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/20/2017 in all areas

  1. Η Intel ξεκινά τη διαθεσιμότητα των πρώτων της Extreme edition επεξεργαστών σήμερα και η GIGABYTE με πρωτοστάτη τον δικό μας Σοφοκλή, καταλαμβάνει πρώτες θέσεις στα κορυφαία benchmarks. Ένα από αυτά ήταν και το HWBOT Prime το οποίο ολοκληρώθηκε στο σύστημα του Έλληνα overclocker της GIGABYTE με σκορ 120056.91 pps με τη χρήση του μεγαλύτερου για την ώρα επεξεργαστή του νέου lineup, Intel Core i9 7900X. Ο συγκεκριμένος 10πύρηνος επεξεργαστής αποτελεί σημαντική βελτίωση στο overclocking από τον Core i7 6950X μιας και το δείγμα του Sofos1990 έτρεξε στα 5900 MHz με ψύξη υγρού αζώτου και επάνω στην X299-SOC Champion μητρική της GIGABYTE. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    3 points
  2. Ένα αρκετά ενδιαφέρον run από το δίδυμο Phil - Firekiller όπου η GALAX GTX 1080 Ti HOF ξεπέρασε κάθε αντίπαλο και έπεσε κάτω από τα 8 δευτερόλεπτα στο μετροπρόγραμμα GPUPi 1B. Ο OGS με χρόνο 7sec 985ms κατακτά τη πρώτη θέση στο benchmark όντας υπό πίεση από άλλους γνωστούς overclockers όπως ο Alex@rο που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Η GPU ήταν της GALAX και όπως δήλωσε και ο ίδιος, το κύκλωμα τροφοδοσίας της επαρκεί για τη συχνότητα των 2875MHz στην οποία και έτρεξε αποδοτικά για το run. Φυσικά το επίτευγμα ολοκληρώθηκε με ψύξη υγρού αζώτου στη κάρτα γραφικών ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αποτελεί μια από τις υψηλότερα χρονισμένες κάρτες γραφικών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή! Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    2 points
  3. Ευχαριστούμε πολύ Η αλήθεια ειναι πως η κάρτα ειναι τέρας
    2 points
  4. Στις αρχές Αυγούστου λέγεται ότι θα κυκλοφορήσουν οι πρώτες custom AMD Radeon RX Vega κάρτες γραφικών της εταιρίας με αερόψυκτρες και all in one υδροψύξεις ανάλογα με την έκδοση! Οι συνεργάτες της AMD φαίνεται πως ετοιμάζουν τις υλοποιήσεις τους για το Q3 του τρέχοντος έτους, λίγες ημέρες μετά την επίσημη διάθεσή τους στην αγορά. Έτσι, η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου θα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, μιας και λέγεται από πολλές πηγές ότι οι μεγάλοι συνεργάτες της ετοιμάζουν custom υλοποιήσεις με αερόψυκτρες αλλά και AIO υδροψύξεις ανάλογα με το μοντέλο, αφού όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, οι επερχόμενες κάρτες θα έρχονται ενδεχομένως σε τρεις εκδόσεις. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  5. Φωτογραφίες και ένα βίντεο δείχνουν την πρόσοψη που θα έχει το επόμενο smartphone της Apple το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή φέτος. Αρχικά, οι διαστάσεις. Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν μια πρόσοψη με διαστάσεις 143.59 x 70.94 x 7.57 mm, ελαφρώς μεγαλύτερες από το απλό iPhone 7 138.3 x 67.1 x 7.1 mm όμως μικρότερες από το iPhone 7 Plus 158.2 x 77.9 x 7.3 mm. Η οθόνη του σύμφωνα με τις νεότερες φήμες θα είναι OLED τύπου και όπως μας μαρτυρούν οι παρακάτω εικόνες θα έχει ένα cutout στο πάνω μέρος, όπου θα βρίσκεται η κάμερα της πρόσοψης το ηχείο και ο αισθητήρας εγγύτητας. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  6. Ξένα μέσα κάνουν λόγο για αύξηση των τιμών mainstream καρτών γραφικών όπως οι GTX 1060 και η GTX 1070 πέρα από τις κλασικές RX 570 και RX 580 και πολλοί αναφέρουν πως γι' αυτό ευθύνεται το cryptocurrency mining. Mainstream κάρτες όπως η GTX 1060 ακόμη και των 3GB έχουν αυξηθεί σε πολλά καταστήματα κατά περίπου 60 δολάρια, την ίδια στιγμή που η ελαφρώς ισχυρότερη GTX 1070 βρίσκεται πάνω από τα 450 δολάρια, όταν πριν από μερικές ημέρες η ίδια υλοποίηση μπορεί να πωλούνταν και στα 399. Αν και για την αύξηση δεν είναι ξεκάθαρο το εάν φταίει ή όχι το cryptocurrency που είναι το νέο trend της περιόδου, δεν είναι καθόλου απίθανο αφού οι GPUs δε κυκλοφόρησαν πρόσφατα, οπότε το ζήτημα της ξαφνικής αυξημένης ζήτησης απορρίπτεται. Με την άνοδο του Ethereum, οι εν λόγω GPUs αποδεικνύονται αρκετά efficient στον αλγόριθμο που τρέχουν και έτσι πολλοί στήνουν φάρμες με πολλαπλά συστήματα και GPUs που δεν είναι μόνο AMD όπως στο παρελθόν, αλλά και NVIDIA αφού δείχνουν να είναι το ίδιο αποδοτικές. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  7. Σωστός, ακόμα και με τη συνολική τιμή της KWh έχεις κέρδος από το mining. Βέβαια αυτά τα είχε πει και ο @IntelUser2525 και από τότε κοίτα τι έγινε
    1 point
  8. 0,094 euro kW/h με χρεώνει η ΔΕΗ και βάζω μόνο αυτό γιατί τα των δήμων+φόρους και σια είναι έτσι και αλλιώς κάθε μήνα. Τώρα φόρος 24% επί του 0,09 ή 0,17 (x1.24=0,21) αν ανέβει σημαντικά η κατανάλωση είναι άλλο θέμα. Εγώ πάντως βάζοντας και 0,21 την kW/h πάλι κέρδος μου βγάζει. Βέβαια με το mining το κέρδος είναι 2-4 ευρώ την μέρα από το calculation, ενώ αν είχε κάνει απλό trade κάποιος πριν 3 μήνες 1000 ευρώ σε ETH που είχε 33$ σήμερα η ίδια ποσότητα ETH έχει αξία x10 περίπου, άρα θα είχε πλέον 10.000 ευρώ σε ETH. Βέβαια η τιμή του ETH έπαιξε μέσα σε λίγες μέρες ανάμεσα σε 300-400 και συνεχίζει να παίζει, αλλά όπως φαίνεται σε 3 μήνες και σε 1 χρόνο θα έχει μεγαλύτερη αξία από ότι σήμερα κατά 99,9%. Οπότε @billpeppas το trading συμφωνώ ότι έχει μεγαλύτερο κέρδος από το mining, αλλά και το mining από υπολογισμούς είναι ακόμα κερδοφόρο νομίζω. Οπότε αν έχεις ήδη μια κάρτα AMD ή σκοπεύεις ήδη να πάρεις μια 480-580 όταν το σύστημα δεν το χρησιμοποιείς, γιατί να μην βγάζει και 2 ευρώ τη μέρα; 2 ευρώ τη μέρα είναι ψίχουλα και απόσβεση αγοράς νέας κάρτας δεν θα κάνει, αλλά να ξεκαθαρίσουμε τις ερωτήσεις. Η μία που απάντησα είναι αν είναι κερδοφόρο το mining του ETH και είναι (γιατί στο quote είπες περισσότερο ρεύμα καις) και η άλλη ερώτηση είναι του poll για το αν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος και να αγοράσει hardware κλπ. Νομίζω αγορά hardware καθαρά για mining και για κανένα άλλο λόγo δεν το αξίζει. Αν έχεις ήδη καλό hardware ή αν σκοπεύεις να αγοράσεις κάρτα γραφικών έτσι και αλλιώς για αναβάθμιση, τότε δεν βλάπτει κανέναν να βάλεις το σύστημα να βγάζει λεφτά όσο δεν το χρησιμοποιείς.
    1 point
  9. Εχω παλι το lenovo a2010 και το εχω κανει root,λοιπον αυτο που εχω διαπιστωσει τωρα ειναι οτι οταν ξεκινα το κινητο πριν μπει στο android κανει βελτιωση ολων των εφαρμογων και περιμενω να τελειωσει περιπου 10 λεπτα,πως μπορω να σταματησω αυτη τη διαδικασια?? μου εχει σπασει τα νευρα..
    1 point
  10. Κάτι που δεν πολυ-ακούστηκε όμως είναι σίγουρα ενδιαφέρον, είναι το γεγονός πως οι νέοι iMac της Apple έχουν αναβαθμίσιμο επεξεργαστή και μνήμη, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να πάρετε έναν. Η Apple φέτος αποφάσισε να αναβαθμίσει το lineup των Apple iMac της και όπως πάντα, το iFixit πήρε έναν στα χέρια του για να χαζέψει το εσωτερικό του. Μετά τη πικρία που επικρατεί με την έλλειψη επιλογών για αναβάθμιση στο εσωτερικό, το iFixit βρέθηκε μπροστά σε μια (ενδιαφέρουσα) έκπληξη. Τόσο οι DDR4 μνήμες RAM των 2400MHz που κρύβει στο εσωτερικό όσο και ο Kaby Lake επεξεργαστής της Intel είναι πλήρως αναβαθμίσιμοι, κάτι που σημαίνει θεωρητικά πως μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη μνήμη και να αλλάξετε τον Core i5 με κάποιον καλύτερο. Όμως μισό λεπτό, θα πείτε. Η Apple είναι γνωστή όσον αφορά την περιορισμένη πολλές φορές υποστήριξη που προσφέρει με τα iMac της, οπότε γι' αυτόν τον λόγο το iFixit υπόσχεται να φτιάξει μια λίστα με το hardware που δοκίμασε και δείχνει να λειτουργεί στο σύστημα κανονικά, φροντίζοντας ώστε να κάνετε τη καλύτερη δυνατή επιλογή για το σύστημά σας. Βέβαια, εάν σκοπεύετε να λύσετε ολόκληρο το iMac μόνο και μόνο για να προσθέσετε άλλα 8GB RAM, τότε γιατί δε πάτε σε ένα PC; Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  11. Δεν λες με τι σύστημα ( πόσες κάρτες ) και με τι τιμές ρεύματος τα υπολογίζεις. Last time I checked, δεν έβγαινε θετικό το πρόσημο με τα Ελληνικά δεδομένα.
    1 point
  12. Είναι αλήθεια ότι το κακόβουλο λογισμικό έχει γίνει αρκετά έξυπνο τα τελευταία χρόνια, σε βαθμό που μπορεί κάλλιστα να εντυπωσιάζει και ο τρόπος λειτουργίας του. Βέβαια, το ίδιο εντυπωσιακά μπορεί και τα αρχεία μας να κάνουν φτερά μαζί τους και πολλά προσωπικά μας δεδομένα, κάτι που σίγουρα θέλουμε να αποφύγουμε. Όμως με το malware να έχει γίνει δραματικά πιο έξυπνο από το παρελθόν, η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει. Παράδειγμα αποτελεί ένας νέος τύπος malware που εμφανίστηκε και μπορεί να εγκατασταθεί με ένα απλό hover on στο link που μπορεί να βρίσκεται σε κάποιο legit attatchment στο email μας. Βέβαια το γεγονός ότι θα βρίσκεται σε κάποιο attatchment καθησυχάζει κάπως τα πράγματα όμως ένα λάθος hover on εντός του attatchment που ίσως ανοίξει ο χρήστης είναι αρκετό για να φορτωθεί στο μηχάνημα σε χρόνο dt! Οι χρήστες που μπορούν να τη πάθουν από το συγκεκριμένο malware είναι όσοι χρησιμοποιούν τη σουίτα Office πριν από την έκδοση 2010, όπου η Microsoft δεν απέτρεπε την εκτέλεση scripts από PowerPoints και έγγραφα Word. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  13. Το πρώτο ή το δεύτερο back up ή και τα 2 ?
    1 point
  14. Προσοχή στα ransomware, καταστρέφουν ότι έχετε και δεν υπάρχει επιστροφή... back up μακρία από το pc και όλα κομπλέ!
    1 point
  15. Νέα mesh αρχιτεκτονική θα εισάγει σε επόμενες γενιές Xeon επεξεργαστών σύμφωνα με την Intel και η εταιρία μας δείχνει εν ολίγοις τον τρόπο που θα το κάνει, όσο το δυνατόν πιο απλά! Η σημερινοί Xeon επεξεργαστές της Intel καλώς ή κακώς έχουν διατηρήσει πολλά στοιχεία από τις υπάρχουσες αρχιτεκτονικές της εταιρίας που όμως προορίζονται για το server κομμάτι της αγοράς. Το "καλώς ή κακώς" μπορεί να δικαιολογηθεί εφόσον μιλάμε για ένα περιβάλλον χρήσης όπου δε χωρούν "δοκιμές" με interfaces και αρχιτεκτονικές που ίσως μακροπρόθεσμα βγουν προβληματικές. Το γεγονός όμως ότι πολλές από αυτές τις αρχιτεκτονικές γίνονται mainstream και δείχνουν να δουλεύουν με καλύτερα αποτελέσματα σχετίζεται με το "κακώς" κομμάτι. Αυτό ακριβώς επιθυμεί να αλλάξει σε επόμενες Xeon σειρές η Intel. Ως γνωστός στο εσωτερικό ενός CPU ο κάθε κατασκευαστής θα πρέπει να συνδέσει πολλά από τα υποσυστήματά του μέσω διαύλων. Το ring bus, ή αλλιώς ο δίαυλος που ενώνει τους πυρήνες με περιφερειακούς ελεγκτές όπως τον PCIe, memory και άλλους που τυγχάνουν να βρίσκονται στο ίδιο die του CPU, συνδέει και τους πυρήνες μεταξύ τους, όμως τα πραγματικά προβλήματα έρχονται όταν υπάρχουν πολλοί πυρήνες. Μέχρι πρότινος η σύνδεση γινόταν με ένα δίαυλο δύο δρόμων ο οποίος έστελνε δεδομένα προς άλλους πυρήνες και προς τις αντίστοιχες cache τους. Αυτή η τεχνική μπορεί να μην έχει μεγάλη επίπτωση σε CPU με λίγους πυρήνες, όμως είναι σχεδόν καταστροφική για τις επιδόσεις όταν μιλάμε για μοντέλα με 22 πυρήνες ή περισσότερους. Ο λόγος είναι οι κύκλοι ρολογιού που θα πρέπει να περιμένει το CPU εάν για παράδειγμα ο πυρήνας 0 θα πρέπει να μιλήσει με τον πυρήνα 18. Το νέο "Mesh" όπως το ονομάζει η Intel, το δανείζεται από τα Knights Landing προϊόντα της και στόχος της είναι να φέρει βελτιωμένο efficiency μεταξύ των πυρήνων στο high end desktop κομμάτι αλλά και στους Xeon της πιο "προσιτής" αγοράς. Το αποτέλεσμα είναι ένα matrix που έχει πιο γρήγορη επικοινωνία με τα υποσυστήματα στο εσωτερικό με μηδαμινή αναμονή. Η όλη ανακοίνωση έρχεται ως απάντηση στο Infinity Fabric της AMD, λίγους μήνες πριν τη κυκλοφορία των Threadripper επεξεργαστών της για την high end αγορά. Die shot από έναν Knights Landing συνεπεξεργαστή 72 πυρήνων. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  16. Η MSI λανσάρει και επίσημα την X299 Tomahawk Arctic μητρική της, η οποία έρχεται με λευκό color scheme αλλά και RGB φωτισμό, όμως ο χρωματικός συνδυασμός ίσως αποτρέψει τη χρήση του! Με το νέο chipset και με features που ψάχνουν οι απαιτητικοί, η νέα X299 Tomahawk Arctic έρχεται και επίσημα στην αγορά από την MSI. Η εταιρία βασίστηκε στο ATX form factor και σε ένα ολόλευκο PCB προσφέροντας τέσσερις PCIe υποδοχές για κάρτες επέκτασης, από τις οποίες οι δύο διαθέτουν και μεταλλική ενίσχυση. Τα heatsinks στα VRM και στο chipset έχουν λεπτομέρεια βουρτσισμένου μετάλλου και πριτσινιών δείχνοντας έτσι... ετοιμοπόλεμη! Η μητρική διαθέτει επίσης και δύο M.2 στα 32Gbps καθώς και οκτώ DDR4 slots ενώ το LGA2066 socket της υποστηρίζει όλους τους νέους Extreme επεξεργαστές της Intel - οκ και έναν Core i5. Από τις δύο M.2 η μια μάλιστα καλύπτεται και από το σχετικό shield της MSI προσφέροντας θεωρητικά πιο ψυχρή λειτουργία. Επιπλέον υπάρχει και πλήρη κάλυψη με RGB LED και του Mystic Light από το Gaming APP της MSI. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  17. τελικα βρηκα και την αντιγραφη επαφων,προεκυψε ομως νεο κολλημα..... Υπαρχει κανεις που μπορει να με βοηθησει σε αυτο??? την πρωτη φορα που το ανοιξα ολα καλα,οταν μπηκα στο google chrome μια μερα μου εβγαλε μηνυμα οτι η συσκευη εχει μολυνθει απο ιο και εχει καταστραφει η καρτα σιμ,μου εβγαζε ενα πλαισιο που επρεπε να περασω το κινητο μου ταχα για να κατεβασω antivirus και να διορθωθει,σιγουρα καμια χακια θα παιζει,πατουσα το κουμπι της εξοδου και ειχε κολλησει,τελικα το εκλεισα,εκανα hard reset και τωρα μου ζηταει το gmail για συγχρονισμο,το εβαλα,εκανα και επαληθευση μεσω μηνυματος στο κινητο μου και εχει μπλοκαρει δε μπορω να περασω στο επομενο βημα και να μπω μεσα στο μενου,το εχει παθει κανεις αλλη φορα??? κι αν εχει κολλησει σοβαρο ιο πως μπορω να κανω format και να τον σβησω???? στο pc μπαινω κανονικα στο gmail,στη συσκευη μου ζηταει το gmail και εχει μπλοκαρει...
    1 point