Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/07/2020 in all areas

  1. Core i3 9100F 65 Ryzen 3100 90 B365 80 B450 Tomahawk MAX 100 3200MHz 16GB 70 3200MHz 16GB 70 215 260 Κάπου εκεί βλέπω το κόστος των δύο πλατφορμών. Σίγουρα αξίζει τα παραπάνω λεφτά ο Ryzen, αφού κατά μέσο όρο έχει καλύτερες επιδόσεις παντού. Συν ότι έχει 8 theads.
    2 points
  2. Η εταιρία ετοιμάζει δύο νέα προϊόντα ψύξης για επεξεργαστές με μια σειρά υδροψύξεων και μια αερόψυκτρα. Ο λόγος για τη σειρά Pure Loop, που αποτελείται από τέσσερα μοντέλα με διαφορετικό μέγεθος ψυγείου και ενσωματωμένους τους signature ανεμιστήρες της Be Quiet, Pure Wings 2 που συνδυάζουν το αυξημένο airflow με την ήσυχη λειτουργία. Οι υδροψύξεις φυσικά παρέχουν υποστήριξη των πιο πρόσφατων sockets της αγοράς, ενώ την ίδια στιγμή, έχουν φωτιζόμενο λογότυπο στο CPU block και λευκά LEDs, δείχνοντας όμορφα εντός του συστήματος. Η εταιρία αναφέρεται επίσης και στην ευκολία αλλαγής του ψυκτικού υγρού, εάν χρειαστεί, υποδηλώνοντας έτσι ότι μπορεί να γίνει και από τον χρήστη, μετά ίσως το πέρας της τριετούς εγγύησης που συνοδεύει τα προϊόντα. Τα μεγέθη των ψυγείων ξεκινούν από τα 120mm και η εταιρία μας αναφέρει ποια CPU προτείνεται να ψύξουμε με κάθε μια από τα μοντέλα της στον παρακάτω πίνακα. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι θα βρεθούν στα καταστήματα στις αρχές Οκτωβρίου. MSRPs: 120mm: €84.90 240mm: €94.90 280mm: €104.90 360mm: €119.90 Σε μια προσπάθεια να επιδείξει αρκετά μοναδικά προϊόντα, η εταιρία παρουσίασε επίσης και την Shadow Rock 3 White, μια λευκή έκδοση του γνωστού σχεδίου της Shadow Rock 3, ικανή να φανεί εύκολα στο εσωτερικό ενός σκουρόχρωμου συστήματος. Το TDP ανέρχεται στα 190W, ενώ πλαισιώνεται από πέντε nickel coated χάλκινα heat pipes πάχους 6mm, που πραγματοποιούν άμεση επαφή με τον επεξεργαστή χάρις στην HDT τεχνολογία της Be Quiet. Η κυκλοφορία της συγκεκριμένης έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Οκτώβριο με προτεινόμενη τιμή τα 59,90€. Be Quiet Press Release Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  3. Η εταιρία ανανεώνει το lineup φέρνοντας στο προσκήνιο GPUs με τον νέο πυρήνα της RTX 3080, ενώ από το lineup δε θα λείψουν οι RTX 3070 και RTX 3090 για την high end αγορά. Με βάση διάφορες διαρροές, η ASUS ετοιμάζει τουλάχιστον τρεις σειρές καρτών από τη σειρά RTX 30 σε άφθονες παραλλαγές με overclocked και μη μοντέλα, όπου συνήθως πωλούνται με χαμηλότερη τιμή απ' ότι οι overclocked εκδόσεις τους. Οι πηγές αναφέρουν τις ROG STRIX, την TUF αλλά και τις DUAL/TURBO, με την DUAL να βρίσκεται μόνο στη σειρά καρτών RTX 3070, όπως επίσης και η KO σειρά. Αντίθετα, όλα τα μοντέλα θα τα καλύψουν οι ROG STRIX μαζί με τις σειρές TUF και TURBO καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες των enthusiasts. Η εμφάνιση της ROG STRIX αλλάζει σημαντικά στη συγκεκριμένη γενιά των RTX 3080 και RTX 3090, με τις περισσότερες αλλαγές να εμφανίζονται στο κάλυμμα του cooler, που διατηρεί όμως τους τρεις ανεμιστήρες του. Αυτοί γίνονται ημιδιάφανοι σε αυτό το μοντέλο και το RGB LED στη ράχη της κάρτας διαχέει φως και στο εσωτερικό της ψύκτρας, φωτίζοντας μαζί και τους ανεμιστήρες. Η ASUS επιβεβαιώνει ότι το θερμικό load σε αυτή τη γενιά θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο, γι' αυτό η σχεδίαση ενός αποδοτικότερου συστήματος ψύξης ήταν απαραίτητη, όπως επίσης γίνεται λόγος για την πίεση που ασκείται επάνω στον πυρήνα, με ένα ειδικό backplate που βοηθά στην εκτόνωση της περιττής πίεσης, φροντίζοντας για την ομοιόμορφη πίεση επάνω στον μεγάλο πυρήνα της NVIDIA. Όπως και στο reference PCB που αντικρίσαμε κατά την παρουσίαση της NVIDIA, έτσι κι εδώ, η ASUS διαθέτει μια κάρτα με ένα μικρό σε μήκος PCB και τρεις 8 Pin PCI-e συνδέσεις τροφοδοσίας, που τοποθετήθηκαν για να δώσουν επιπλέον headroom στη περίπτωση extreme overclocking σεναρίων. Οι προτάσεις που δεν αλλάζουν σημαντικά σε σχέση με την ROG είναι οι TUF, όπου διατηρούν τις ίδιες γραμμές στις RTX 3080 και RTX 3090, με πολύ λεπτές και μικρές αλλαγές από τους προκατόχους τους. Σε αυτές βλέπουμε και πάλι το μεγαλύτερο πλήθος συνδέσεων σε σχέση με τις Turing GPUs, όμως εδώ περιορίζεται σε δύο 8 Pin συνδέσεις PCI-e και ένα αρκετά δυνατό backplate για τη σωστή πίεση του cooler στον πυρήνα. Οι προτεινόμενες τιμές των GPUs δεν έχουν γίνει εμφανείς από κάποιο listing, αφού αναμένουμε την κυκλοφορία όλων των μοντέλων από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και τον Οκτώβριο, στη περίπτωση της RTX 3070. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  4. Σου έβαλε την B450 Tomahawk MAX γιατί 1ον έχει και πολύ καλά vrm ειναι και η best seller στην κατηγορία του chipset b450 , 2ον η σειρά 3000 για να δουλέψει στην b450 θέλει bios update και η msi έρχεται απο το εργοστάσιο με αυτο το update , στην περίπτωση της Gigabyte θα πρέπει να ρωτήσεις το μαγαζί αν η μητρική που θα σου στείλει εχει αυτο το update. Αν θες δες και για καμιά b550 οικονομική για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο .
    1 point
  5. Φυσικά, οι επιδόσεις των νέων high end καρτών εντυπωσιάζουν τους developers, αλλά να κάνουν λίγο καλύτερο optimization δεν μπορούν...
    1 point
  6. γνωριζουμε τι αντλιες φορανε;
    1 point
  7. Με την ανακοίνωση των RTX 30 δύο σημαντικά features των καρτών αλλάζουν και έτσι, θα δούμε 'λιγότερο' NVLink ενώ θα αφαιρεθεί ολοκληρωτικά το πρότυπο VirtualLink. Η είδηση ήρθε από τα έμπειρα μάτια των enthusiasts που ανακάλυψαν ότι η NVIDIA διαθέτει το NVLink interface μόνο στην κορυφαία RTX 3090 και όχι στην RTX 3080 ούτε στην μικρότερη RTX 3070 και οι λόγοι είναι για άλλη μια φορά γνωστοί. Το NVLink εισήχθη για πρώτη φορά μερικές γενιές πίσω, ως ένα αποκλειστικό feature των Volta GPUs με παραδείγματα στην RTX 20 σειρά, που ήταν η πρώτη gaming γενιά με το εν λόγω στοιχείο. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα ήταν το υψηλό bandwidth και η χρήση του σε κρίσιμες εφαρμογές όπως machine learning ήταν νούμερο ένα στόχος δεκάδων επαγγελματιών. Ωστόσο στο gaming, η μικρή αύξηση που προσέφερε στις επιδόσεις, μαζί με το υψηλό κόστος απόκτησης ενός NVLink bridge που ανέρχεται ακόμη και σήμερα στα 79 δολάρια, έστρεψε μακριά αρκετούς gamers από τις συστοιχίες πολλαπλών GPUs, τα γνωστά SLI setups, αφήνοντας την NVIDIA με μια δύσκολη επιλογή για φέτος. Το NVLink Interface θα παραμείνει στην μεγάλη και ακριβότερη κάρτα γραφικών για φέτος όμως και πάλι λίγοι είναι αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν το αντίτιμο των 3000 περίπου δολαρίων για δύο τέτοιες κάρτες σε multi GPU διάταξη. Από την άλλη η εμπορική αποτυχία του VirtualLink, του προτύπου που επέτρεπε τη σύνδεση του Valve Index με ένα και μόνο καλώδιο USB Type-C στο PC, έκανε την NVIDIA να το αφαιρέσει εντελώς από τη νέα γενιά των καρτών γραφικών της. Μεγάλος λόγος για την αποτυχία είναι η μικρή αποδοχή από τους gamers, αφού το συνολικό κόστος για την απόκτηση του συμβατού headset και μιας ικανής κάρτας γραφικών για ικανοποιητικές επιδόσεις ξεπερνούσε κάθε λογικό όριο. Εκτός αυτού, η ενσωμάτωση στις κάρτες γραφικών προϋπόθετε την σχεδίαση ενός επιπλέον κυκλώματος με TDP 27W, όπως και redrivers για το σήμα οθόνης, που σίγουρα λειτουργούσε αρνητικά στο τελικό κόστος του προϊόντος. Πηγές μεταδίδουν πως ακόμη και το official website του προτύπου δεν υπάρχει πια, ενώ το URL αναδρομολογεί στη σελίδα της Wikipedia σχετικά με το πρότυπο, το οποίο δείχνει να μην υποστηρίζεται πλέον. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  8. Με βάση την ιταλική λέξη Onda που σημαίνει 'κύμα', το Explore Modding μας δείχνει ένα ενδιαφέρον scratch build. Αν και με εμφανείς επιρροές και από άλλα γνωστά franchises (LOTR), το συγκεκριμένο σύστημα παραμένει μοναδικό με τον modder να μας κάνει να εστιάσουμε στο σφαιρικό και φωτιζόμενο αξεσουάρ στην εμπρόσθια πλευρά του συστήματος. Η custom υδρόψυξη μαζί με τις σκληρές σωληνώσεις και την GPU που τοποθετήθηκε με riser επάνω στο σύστημα είναι μερικά από τα ισχυρά στοιχεία του build. Το stand όμως, από μόνο του ζητά μια ξεχωριστή παράγραφο αφού αποτελεί και αυτό, ένα από τα βασικότερα πράγματα που μαγνητίζει το βλέμμα. Τα παράλληλα κομμάτια ξύλου απεικονίζουν με καλαίσθητο τρόπο ένα κύμα και μέσα του βρίσκεται εγκατεστημένο το σύστημα με την ITX μητρική της ASUS, ενώ η εξίσου ξύλινη βάση ακολουθεί με τη χρήση του ίδιου ξύλου που δένει όμορφα το αποτέλεσμα. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  9. Leak - 6' Multiplayer Gameplay (RTX on)
    1 point
  10. Στη συνέχεια του λευκού theme της Be Quiet, έρχεται το νέο Silent Base 802, ένα case με βασικό χαρακτηριστικό του τον χαμηλό ελκυόμενο θόρυβο από το σύστημα προς το περιβάλλον. Με σύγχρονες συνδέσεις στο front panel όπως USB 3.2 Gen 2 Type-C και τρεις προεγκατεστημένους ανεμιστήρες Pure Wings 2 των 140mm, φροντίζουν τόσο για την ήσυχη λειτουργία, όσο και για τον σωστό εξαερισμό του PC στο εσωτερικό. Η silent λειτουργία του μπορεί να αναιρεθεί με την αφαίρεση των panels για μέγιστο airflow ανά πάσα στιγμή, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει άφθονος χώρος για την εγκατάσταση ψυγείων υδρόψυξης μέχρι 360mm. Στα πλαϊνά, υπάρχει ειδικό ηχομονωτικό υλικό, όπως επίσης και αρκετοί αεραγωγοί για να καλύψουν κάθε ανάγκη ενός σύγχρονου, αλλά ταυτόχρονα ισχυρού setup. Στο κουτί θα βρούμε και πλήθος σημείων για εγκατάσταση ανεμιστήρων, όπως και υποστήριξη για μητρικές E-ATX form factor, που απαρτίζουν την high end αγορά. Το Silent Base 802 έρχεται πρακτικά για να αντικαταστήσει το 801, οπότε και το τελευταίο θα εξαφανιστεί από την αγορά στα τέλη Νοεμβρίου, όταν αναμένεται το 802 στα ράφια των καταστημάτων. Η προτεινόμενη τιμή του στην έκδοση των φωτογραφιών θα είναι 159,90€ και 169,90€ με πλαϊνό παράθυρο. Χαρακτηριστικά: ■ Easy removal of both side panels with the push of a button at the rear. No screws needed. ■ Interior can be inverted for installation of the motherboard on the left side. The window side panel can be placed on either side. ■ PSU shroud and HDD slot covers for a neat look and easy cable management ■ Case provides even more space for components, cable management, airflow and up to E-ATX motherboards. Possibility to install up to 420mm radiators in the front. ■ One double HDD cage underneath the PSU shroud and one single HDD cage in the main chamber, each with decoupling elements, allow the installation up to 3 HDDs. Alternatively, together with the three slots behind the mainboard tray, users can install up to 7 SSDs out of the box ■ Removable fan bracket in the top for easy installation of fans or radiators up to 360mm ■ Dust filters are easy to reach from the front ■ Easy installation of PSU with a mounting bracket, installed from the rear side Be Quiet Press Release Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  11. Update Άκουσα τις συμβουλές σας και ανέβασα το budget. Τελικά αγόρασα το huawei matebook d 14 και σήμερα το παρέλαβα. Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις και θα ξανακάνω update όταν το σετάρω.
    1 point
  12. Η Nvidia ετοιμάζεται για τη μεγάλη της εκδήλωση την επόμενη εβδομάδα, αποκαλύπτοντας τον σχεδιασμό μίας από τις next-gen κάρτες γραφικών. Σε ένα πρόσφατα δημοσιευμένο βίντεο, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Nvidia συζητούν για τις αλλαγές που θα γίνουν στις επόμενες κάρτες βασισμένες στην αρχιτεκτονική Ampere. Πρόσφατες πληροφορίες έχουν δείξει ότι η Nvidia θα ανακοινώσει τις κάρτες RTX 3000 Series την 1η Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανομένης μιας RTX 3080 και της κορυφαίας κάρτας RTX 3090. Το τέλος του βίντεο ταιριάζει με τις πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την RTX 3090 που θα έρθει με μια νέα ψύξη και όχι μόνο. Η Nvidia επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην ψύξη, σημειώνοντας ότι έχει επανασχεδιάσει τη ψύξη για να βελτιώσει τη ροή του αέρα και να ξεπεράσει μερικούς από τους περιορισμούς των ψύξεων που υπάρχουν ήδη στις GPUs . Μαζί με τις αλλαγές στην ψύξη και την πλακέτα, φαίνεται ότι θα υπάρξουν αλλαγές και στην τροφοδοσία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Nvidia θα χρησιμοποιήσει καλώδιο 12pin για την τροφοδοσία, όπως είχαμε αναφέρει παλαιότερα, με την εταιρία να το επιβεβαιώνει σήμερα. Στο βίντεο της Nvidia αναφέρεται επίσης ένα low-profile leaf spring που παρέχει χώρο για ένα πίσω κάλυμμα στην κάρτα και μια συνολικά ισχυρότερη μηχανική δομή. Αυτό θα μπορούσε να είναι σημαντικό νέο, καθώς οι εικόνες που έχουν διαρρεύσει πρόσφατα υποδηλώνουν ότι η RTX 3090 θα καταλάβει 3 slots και θα έρθει με μνήμη GDDR6X στα 24 GB. Η Nvidia δεν έχει καλύψει ακόμα όλες τις λεπτομέρειες, όπως η τιμή. Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι η RTX 3090 μπορεί να κοστίζει μέχρι και 1.400 $. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point