Vaggelis Komnis

Members
  • Posts

    207
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    21

Vaggelis Komnis last won the day on November 18 2020

Vaggelis Komnis had the most liked content!

3 Followers

About Vaggelis Komnis

  • Birthday 08/14/2002

Personal Information

  • Location
    Πλατανιά-Κιλκίς
  • Homepage
    https://www.facebook.com/TheBigKappa
  • Interests
    Programming,Movies,PC
  • Occupation
    Department of Informatics, Computer and Telecommunication Engineering

Social Info

  • Skype
    vaggeliskomnis

Systems Specs

  • CPU
    -
  • Motherboard
    -
  • GPU(s)
    -
  • RAM
    -
  • SSDs & HDDs
    -
  • Sound Card
    -
  • Case
    -
  • PSU
    -
  • Cooling
    -
  • OS
    -

Gaming Gear

  • Keyboard
    -
  • Mouse
    -
  • Headset
    -
  • Mousepad
    -
  • Console
    -

Other Tech In My Bag

  • Smartphone
    -
  • Tablet
    -
  • Laptop
    -
  • Camera
    -
  • Drone
    -
  • Powerbank
    -

Recent Profile Visitors

3,054 profile views

Vaggelis Komnis's Achievements

Senior Member

Senior Member (5/5)

208

Reputation

  1. Η ASRock ανακοίνωσε νέα συνεργασία με την Razer για την ανάπτυξη της πρώτης σειράς μητρικών στον κόσμο με τον φωτισμό Razer Chroma RGB. Για όσους δεν γνωρίζουν το Razer Chroma RGB είναι το μεγαλύτερο οικοσύστημα φωτισμού στον κόσμο για gaming συσκευές. Υποστηρίζεται από περισσότερες από 500 συσκευές, 150 παιχνίδια ενώ το χρησιμοποιούν πάνω από 15 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στατιστικά που μοιράζεται μαζί μας η εταιρία. Η σειρά μητρικών Taichi Razer Edition, θα κυκλοφορήσει με δύο εκδόσεις με τα X570 και B550 chipsets. Εκτός από το PCI Express 4.0 που υποστηρίζεται από τα παραπάνω μοντέλα, κάθε έκδοση της σειράς υποστηρίζει CPUs της σειράς Ryzen 5000 της AMD, όπως και της αμέσως προηγούμενης γενιάς Ryzen 3000 και χάρη στο προηγμένο κύκλωμα τροφοδοσίας των 16 φάσεων με Dr. MOS, η μητρική εξασφαλίζει σταθερό και απροβλημάτιστο overclocking του επεξεργαστή. Εκτός αυτών, τα Killer Ethernet E3100 και Killer Wi-Fi 6 AX1650, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω προσφέροντας έτσι μοναδικές λειτουργίες που δε θα συναντήσουν στις τυπικές ethernet υποδοχές άλλων μοντέλων. Το Killer DoubleShot Pro επιτρέπει "ασυναγώνιστη απόδοση" για συστήματα που διαθέτουν τα Killer Wireless και Killer Ethernet συνδυάζοντας τα δύο μέσα προς αύξηση των επιδόσεων. Χρησιμοποιεί αυτόματα την ταχύτερη σύνδεση για την καλύψει την μεταφορά δεδομένων 'υψηλής προτεραιότητας' ενώ στη συνέχεια, όλη η υπόλοιπη κίνηση αποστέλλεται μέσω της άλλης, πιο αργής, σύνδεσης. Όλο αυτό διασφαλίζει ότι η τα υψηλής προτεραιότητας δεδομένα θα μεταφέρονται πάντα με την ταχύτερη και πιο αξιόπιστη σύνδεση. Αυτό συνεπάγεται απροβλημάτιστο gaming, χωρίς διακοπές. Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
  2. Η AMD έχει βλέψεις να εισάγει και μια ακόμη σειρά καρτών γραφικών, σύντομα. Μια αρκετά έγκυρη πηγή έδωσε στη δημοσιότητα τις πιθανές τεχνικές προδιαγραφές της σειράς Radeon RX 6700 στο Twitter, που βασίζονται στο νέο 'Navi 22' πυρήνα, με ένα ενδιαφέρον σύνολο χαρακτηριστικών. Η AMD σε αυτή την κατηγορία ενδέχεται να πλαισιώσει αυτές τις GPUs με 12 GB μνήμης στην mid-range κατηγορία, χωρίς να είναι γνωστό εάν θα συνδέονται με τον πυρήνα μέσω 192-bit ή 256-bit δίαυλο. Ακόμη και τα ταχύτερα JEDEC-standard GDDR6 chips που λειτουργούν στα 16 Gbps, αποδίδουν μόνο 384 GB/s bandwidth, το οποίο είναι μικρότερο από τα 448 GB/s της σειράς RX 5700, όμως με την πιθανή προσθήκη της Infinity Cache, όπως είδαμε στην RX 6800 XT οι πραγματικές επιδόσεις του υποσυστήματος θα είναι υπερδιπλάσιες. Όσον αφορά την ισχύ, η RX 6700 XT αναμένεται να βρεθεί στα συντηρητικά 185-215W, με την RX 6700 να αφήνεται στα 146-156W TGP, χωρίς να γνωρίζουμε τον αριθμό των πυρήνων και τους χρονισμούς τους. Αυτό σημαίνει ότι η 'μικρή' Radeon RX 6700 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μόνο ένα 8-pin PCIe για την τροφοδοσία της, λόγω των χαμηλών απαιτήσεων. Σύμφωνα με πηγές, η RX 6700 XT θα μπορούσε να διαθέτει 40 CUs (2.560 stream processors), που είναι ο ίδιος αριθμός με την RX 5700 XT του 2019, ενώ η RX 6700 ίσως πλαισιώνεται με 36 CUs (2.304 stream processors), όπου και πάλι, θα φέρει τον ίδιο αριθμό με την RX 5700 (non XT) του προηγούμενο lineup και με τις βελτιώσεις στο IPC που προσφέρει η RDNA 2 γενιά καρτών γραφικών, περιμένουμε τις υλοποιήσεις να ξεπεράσουν αρκετά τις GPUs που πρακτικά αντικαθιστούν τιμολογιακά. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
  3. Η IO Interactive ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Intel για την βελτιστοποίηση του Hitman 3 σε πολυπύρηνα συστήματα. Η εταιρία συνεργάζεται με την Intel για τη βελτιστοποίηση του επερχόμενου Hitman 3 από την ημέρα κυκλοφορίας και μετά, με ενημερώσεις, τροποποιήσεις και βελτιώσεις που θα έρθουν καθ' όλη τη διάρκεια του 2021. Η συνεργασία των δύο θα βελτιώσει την εμπειρία σε high end συστήματα και σε Intel επεξεργαστές που διαθέτουν πολλούς πυρήνες και είναι η πρώτη και βαρυσήμαντη μετά από αρκετό διάστημα. Αυτές οι βελτιστοποιήσεις στο HITMAN 3 θέλουν να αναδείξουν τις δυνατότητες των πολυπύρηνων συστημάτων της Intel με 8 ή περισσότερους, ενώ στο παιχνίδι θα δούμε και το χαρακτηριστικό Variable Rate Shading (VRS), μια τεχνική που δίνει διαφορετική προτεραιότητα στο rendering στοιχείων που ανανεώνονται πιο συχνά, απ' ότι για παράδειγμα πράγματα στην περιφερειακή μας όραση. Αναμένεται επίσης και το Ray Tracing μέσα στο 2021, ως update στον τίτλο χωρίς να αναφέρονται πληροφορίες για το εάν θα υποστηρίζει και τις δύο εταιρίες AMD και NVIDIA, μιας και σημειώνεται ότι πλέον φέρουν support για το σημαντικό χαρακτηριστικό που βλέπουμε όλο και περισσότερο μέσα στο έτος. Περισσότερα που αφορούν το επερχόμενο Hitman 3 αναμένονται μέσα στον μήνα, ενώ περιμένουμε την κυκλοφορία του στις 20 Ιανουαρίου του 2021. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
  4. Η CD Projekt RED κυκλοφόρησε τα προτεινόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται το PC σας για να τρέξει το Cyberpunk 2077. Υπάρχουν συνολικά επτά ξεχωριστές λίστες απαιτήσεων και ο λόγος, οι ray tracing δυνατότητες που προσθέτουν οι RTX GPU της NVIDIA. Για να τρέξετε το επερχόμενο open world RPG Cyberpunk 2077 χρειάζεστε τουλάχιστον μια κάρτα γραφικών GeForce GTX 780 ή μια Radeon RX 480, 8 GB RAM και κάποιον Core i3 ή AMD FX σε 64-bit Windows 7 - specs που θα σας δώσουν την βασική εμπειρία σε 1080p με τις ρυθμίσεις στο low. Η RT Ultra επιλογή στην παρακάτω λίστα περιλαμβάνει έναν επεξεργαστή Core i7 Skylake γενιάς ή έναν Ryzen 5 'Zen 2' σε συνδυασμό με μια RTX 3080 καθώς και 16GB μνήμης RAM, έτσι ώστε το παιχνίδι να προσφέρει την καλύτερη ποιότητα γραφικών σε 4K UHD ανάλυση και με το ray tracing ανοικτό. Η αντίστοιχη Ultra ρύθμιση που προτείνει η CDPR χωρίς το ray tracing στο οπτικό κομμάτι περιλαμβάνει μια RTX 2080 Super, μια RTX 3070 ή την νέα RX 6800 XT στον τομέα της κάρτας γραφικών καθώς και κάποιον Haswell Core i7 4790K ή έναν Ryzen 5 3600 Zen 2 γενιάς. Εκεί περιμένουμε τον τίτλο να προσφέρει 4K gameplay με τις ρυθμίσεις στο μέγιστο και ικανοποιητικό framerate. Μπορείτε να δείτε τις προτεινόμενες απαιτήσεις του τίτλου παρακάτω: Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι η RX 6800 και η RX 6800 XT δεν κατατάσσονται στις λίστες συμβατές με το ray tracing και αναμένεται πιθανή απάντηση από την εταιρία ανάπτυξης, κυρίως για το εάν θα δούμε εν τέλει την υποστήριξη να έρχεται στο άμεσο μέλλον και η CDPR έχει δηλώσει πως εργάζεται με την AMD για την βελτιστοποίηση του τίτλου στη νέα RDNA 2 αρχιτεκτονική της AMD. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
  5. Η EK Water Blocks ανακοινώνει πολλά Special Edition προϊόντα που σηματοδοτούν την κυκλοφορία των νέων AMD Radeon RX 6800 Series. Ως επίσημος συνεργάτης η EK Water Blocks ετοίμασε σε συνεργασία με την AMD, ένα ειδικό GPU water block και ένα ολόκληρο liquid cooling kit με στόχο την ψύξη τόσο των δύο νέων RDNA 2 καρτών γραφικών, αλλά και της πιο πρόσφατης γενιάς επεξεργαστών Ryzen 5000. Με την πρόσφατη κυκλοφορία των πολυ-αναμενόμενων Ryzen 5000 η EK Water Blocks έφτιαξε και ένα ειδικό water block για το AM4 socket. EK-Quantum Vector RX 6800/6900 D-RGB – Special Edition Το πιο ενδιαφέρον από αυτά εξαρτήματα υδρόψυξης που ανακοίνωσε η εταιρία, είναι το EK-Quantum Vector RX 6800/6900 D-RGB - Special Edition. Πρόκειται για ένα full-cover water block υψηλής απόδοσης σχεδιασμένο για την τελευταία γενιά GPU της AMD. Το Special Edition block ξεχωρίζει χάρη στο μαύρο acetal κάλυμμά του με τα aesthetics να θυμίζουν ελαφρώς την reference έκδοση της κατασκευάστριας εταιρίας. Το επάνω μέρος είναι επίσης εξαιρετικά 'καθαρό' και αυτό, επειδή η συναρμολόγηση γίνεται από την πίσω πλευρά του PCB των καρτών. Παρέχει ενεργή ψύξη στον πυρήνα της GPU, την VRAM και σε όλα τα VRM MOSFETs της κάρτα που αφορούν τον πυρήνα και την μνήμη και έχει βλέψεις να μειώσει παράλληλα και το coil whine των καρτών. Το water block έρχεται μαζί με ένα ειδικό ασημί ανοδιωμένο backplate που παρέχει επιπλέον ψύξη στην πίσω πλευρά του PCB. Το κεντρικό λογότυπο 'AMD Radeon' διαθέτει και LED D-RGB, παραμετροποιήσιμο μέσα από το λογισμικό του κυκλώματος που θα το συνδέσουμε EK-Quantum Velocity D-RGB – Special Edition Όπως προ-αναφέραμε, η EK Water Blocks ετοίμασε επίσης ένα ειδικό block για το AM4 socket. Το EK-Quantum Velocity D-RGB - Special Edition χρησιμοποιεί έναν την τεχνική ψύξης 'Velocity' που έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά για τους Ryzen. Το base plate επιτρέπει την ακριβέστερη διοχέτευση της θερμότητας πάνω στο CPU, χαρίζοντας ως αποτέλεσμα, χαμηλότερες θερμοκρασίες ακόμα και σε μεγάλα χρονικά workloads. Το συγκεκριμένο waterblock διαθέτει πλάκα στήριξης αλουμινίου πάχους 6 mm, σε συνδυασμό με μια λεπτή LED ταινία D-RGB που περιβάλλει ολόκληρο το επάνω μέρος του. EK-Quantum Power Kit RX 6800/6900 D-RGB P360 – Special Edition Αυτό το kit περιέχει ειδικά κατασκευασμένα εξαρτήματα της εταιρίας που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την εμπειρία των κατόχων Radeon GPUs. Τα Velocity CPU και Vector GPU περιλαμβάνονται και τα δύο στο kit, μαζί με custom ανεμιστήρες της σειράς Vardar, custom-assembled Torque και μια custom-made αντλία FLT 120 D5. Το EK-Quantum Kinetic FLT 120 D5 χρησιμοποιεί ένα all-black POM acetal backing plate, ένα γκρι ανοδιωμένο LED cover και ένα ειδικά σχεδιασμένο μπροστινό ακρυλικό κάλυμμα. Περιλαμβάνονται επίσης το radiator, τα εξαρτήματα για προσαρμογή των γωνιών, ματ μαύρες σωληνώσεις ZMT, ένα δοχείο καθαρού και κόκκινου ψυκτικού για να διαλέξετε, και διάφορα άλλα που εξασφαλίζουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία DIY υδρόψυξης, ακόμα και σε όσους δεν είχαν επαφή με αντίστοιχες μεθόδους ψύξης στο παρελθόν. Η εταιρία δημιούργησε επίσης μια ειδική All-In-One ψύκτρα για τις νέες RX 6800 Series και RX 6900 XT. Περιλαμβάνει custom-made ανεμιστήρες Vardar, ειδικά συναρμολογημένα εξαρτήματα και σήμα της AMD σε περίοπτη θέση. Η συγκεκριμένη μονάδα περιέχει μια αντλία τύπου SPC στο radiator και προσφέρει αρκετά καλές επιδόσεις κάτω από 'gaming συνθήκες'. EK-Quantum Vector RX 6800/6900 Η εταιρία αναβάθμισε τη σειρά Vector με τέσσερα waterblocks σε διάφορους συνδυασμούς υλικών, συνοδευόμενα από τυπικά μαύρα nickel-plated backplates. Τα συγκεκριμένα blocks διαθέτουν την σχεδίαση Open Split-Flow, η οποία αποδείχθηκε ανώτερη όσον αφορά τα GPU water blocks, από τις εσωτερικές δοκιμές της EKWB. Χαρακτηρίζεται από χαμηλή αντίσταση του ψυκτικού υγρού, που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αντλίες που λειτουργούν σε χαμηλότερες ταχύτητες χωρίς να επηρεάζονται οι επιδόσεις τους. Η κατασκευή των fins στο εσωτερικό έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να παρέχει ομοιόμορφη κατανομή της ροής με ελάχιστες απώλειες και βέλτιστη απόδοση όταν χρησιμοποιείται. Για να ικανοποιήσει τους λάτρεις ενός καθαρού look εταιρία εξακολουθεί να προσφέρει μοντέλα τα οποία δεν έχουν RGB. Όλα τα προ-αναφερόμενα προϊόντα είναι διαθέσιμα για προ-παραγγελία μέσω του EK Webshop και του δικτύου μεταπωλητών της εταιρείας. Παρακάτω αναλυτικά οι τιμές τους: Name MSRP EK-Quantum Vector RX 6800/6900 D-RGB – Nickel + Plexi 149.90€ EK-Quantum Vector RX 6800/6900 D-RGB – Nickel + Acetal 144.90€ EK-Quantum Vector RX 6800/6900 – Copper + Plexi 129.90€ EK-Quantum Vector RX 6800/6900 – Copper + Acetal 129.90€ EK-Quantum Vector RX 6800/6900 Backplate – Black 36.90€ EK-Quantum Vector RX 6800/6900 Backplate – Nickel 43.90€ EK-Quantum Vector RX 6800/6900 D-RGB – Special Edition 219.90€ EK-Quantum Velocity D-RGB – Special Edition 129.90€ EK-Quantum Reaction AIO RX 6800/6900 D-RGB P240 – Special Edition 389.90€ EK-Quantum Power Kit RX 6800/6900 D-RGB P360 – Special Edition 829.90€ Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
  6. Μπορεί οι ανάγκες σε χωρητικότητα των πρόσφατων Call of Duty να είναι μεγάλες, η Western Digital κυκλοφόρησε μια νέα σειρά Game Drives για κονσόλες και PCs. Οι κανονικές εκδόσεις των P10, P50 και SN850 κυκλοφόρησαν πρόσφατα και είναι διαθέσιμες με διάφορες επιλογές καλύπτοντας κάθε απαίτηση, ενώ οι Call of Duty Black Ops εκδόσεις διατίθενται μόνο σε 2TB για τον P10 HDD και 1TB για τον P50 και τον SN850 SSD. Η special edition του P10 Game Drive κοστίζει $110, προσφέροντας σύνδεση USB 3.2 Gen 1 με ταχύτητες μεταφοράς έως και 140MB/s σε desktops αλλά και κονσόλες. Η Western Digital σημειώνει επίσης τη συμβατότητα με το PS5 και τα Xbox Series X/S στο συγκεκριμένο drive, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για παιχνίδια τρέχουσας γενιάς σε αυτές τις κονσόλες. Η επωνυμία του Call of Duty αυξάνει και την τιμή του P50 1TB στα $250, παρέχοντας ταχύτητες έως και 2.000MB/s, όντας ένα αρκετά γρήγορο drive. Τέλος, υπάρχει ο αρκετά γρήγορος SN850, ο πρώτος δίσκος με βάση το PCIe 4.0 της WD, του οποίου η τιμή φτάνει στα $240 για την ειδική έκδοση, με μόλις $10 αύξηση η οποία είναι η χαμηλότερη σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα. Η WD θα κυκλοφορήσει μόνο το μοντέλο των 1TB non-heatsink για την NVMe έκδοση, ικανό να φτάσει έως και τα 7.000MB/s. Και τα τρία drives αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Δεκέμβριο. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
  7. Ο video game developer Alex Grade δημιούργησε έναν εξομοιωτή για όσους δεν μπόρεσαν να πάρουν την κονσόλα στην κυκλοφορία της. Ο Alex Grade δεν μπορούσε να αγοράσει το νέο PlayStation 5, λόγω της έλλειψης που υπήρξε κατά τις πρώτες ώρες της κυκλοφορίας του, ενώ σε αυτό συνέβαλε και ο οικονομικός παράγοντας. Ο προγραμματιστής και μεγάλος λάτρης του PlayStation δημιούργησε ένα παιχνίδι προσομοίωσης της εμπειρίας ενός PS5. Το συγκεκριμένο παιχνίδι δημιουργήθηκε και προσφέρεται δωρεάν για να δώσει την ευχαρίστηση σε όσους δεν κατάφεραν να προμηθευτούν ένα PS5 για οποιοδήποτε λόγο, προσφέροντας όχι μόνο την εμπειρία σύνδεσης και εκκίνησης της κονσόλας, αλλά και του unboxing όλων των παρελκομένων του κουτιού. "Δεν μπορώ να το αγοράσω σύντομα, αλλά θέλω πραγματικά να έχω ένα PS5, οπότε δημιούργησα ένα παιχνίδι μόνο για τον εαυτό μου όπου μπορώ να φανταστώ ότι έχω ένα PS5", δήλωσε ο Alex. Το PS5 Simulator, όπως ονομάζεται, περιλαμβάνει μια πλήρη εμπειρία από το unboxing μέχρι και την σύνδεση της κονσόλας και ακόμα περισσότερα. Μικρές λεπτομέρειες, όπως το άνοιγμα του κουτιού και διάφορα άλλα στοιχεία είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που θα συναντήσετε, εάν το δοκιμάσετε. Μεταξύ αυτών υπάρχει και η διακοπή του WiFi επειδή αντιμετώπιζε και ο ίδιος προβλήματα με την σύνδεση του όταν έφτιαχνε το παιχνίδι. Ο Grade ανάφερε ότι το παιχνίδι χρειάστηκε μια εβδομάδα για να ολοκληρωθεί και μπορείτε να το βρείτε εδώ. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
  8. Το Steam πλέον μπορεί να υποστηρίζει τόσο το χειριστήριο του PlayStation 5 όσο και των Xbox Series X/S. Η τελευταία beta έκδοση του Steam πρόσθεσε υποστήριξη τόσο για το χειριστήριο του PlayStation 5, DualSense, όσο και για τα χειριστήρια των Xbox Series X/S επιτρέποντας και στα δύο να χρησιμοποιούνται σε PCs. Προς το παρόν η συγκεκριμένη προσθήκη είναι διαθέσιμη μόνο στην beta έκδοση, και είναι πιθανό να κυκλοφορήσουν σε όλους τους χρήστες του Steam σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η ενεργοποίηση περισσότερων δυνατοτήτων του DualSense όπως ίσως το haptic feedback που υπάρχει σε μερικούς PS5 τίτλους, θα προστεθεί ακόμα πιο μετά από την Valve στη δημοφιλή υπηρεσία. Προς το παρόν, η πλήρης υποστήριξη των χαρακτηριστικών του gamepad δεν αναμένεται στο άμεσο μέλλον, όμως όπως και το αντίστοιχο (επίσημο) χειριστήριο του PlayStation 4, DualShock 4 είναι ανάμεσα στα πιο γνωστά στο Steam και χρησιμοποιούνται από αρκετούς gamers ανά τον κόσμο αφού πέρα από τη γνώριμη λαβή, προσφέρουν και αρκετά καλή υποστήριξη σε μεγάλο αριθμό παιχνιδιών. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
  9. Το Cinebench R23, είναι το νεότερο cross-platform CPU benchmark και έρχεται με μερικές βελτιώσεις από το τωρινό R20. Πλέον υπάρχει η προεπιλογή για 10-λεπτό thermal throttling runtime σε αντίθεση με το παραδοσιακό benchmark που έτρεχε μια φορά την rendering ρουτίνα του, ενώ μαζί του θα βρίσκουμε και ένα 30-λεπτο system stability mode για τη διασφάλιση της σταθερότητας. Επίσης, πλέον υπάρχει η υποστήριξη για το νέο M1 chip της Apple, τον πρώτο επεξεργαστή ARM που σχεδίασε η Apple και θα έρθει αρκετά σύντομα και στην αγορά με τη μορφή νέων MacBooks αλλά και ενός νέου Mac mini. Οι λειτουργίες μεγαλύτερης διάρκειας είναι προαιρετικές και όχι υποχρεωτικές, με το απλό και γνώριμο run να εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο στα advanced options. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι παρόλο που το αναθεωρημένο benchmarking εργαλείο φαίνεται να χρησιμοποιεί την ίδια σκηνή με την προηγούμενη έκδοση, R20, ο αλγόριθμος έχει ενημερωθεί εκμεταλλευόμενος πλήρως τις επιδόσεις των σύγχρονων επεξεργαστών. Κατεβάστε το benchmark από εδώ. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν τον Ryzen 9 5950X με 30.000 πόντους σε multi-core run. Όσο για τον M1, η Apple ισχυρίζεται ότι ο επεξεργαστής διαθέτει τους πιο ισχυρούς πυρήνες CPU στον κόσμο. Αναλύσεις υποδηλώνουν ότι ο M1 είναι ένα πάρα πολύ δυνατό chip, όμως δεν ξέρουμε ακόμα εαν υπάρχουν αποτελέσματα από το ανανεωμένο Cinebench R23 που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της Apple. Το συγκεκριμένο benchmark είναι ένα από τα γνωστά δωρεάν εργαλεία, όμως δείχνουν μια από τις πτυχές των επιδόσεων ενός επεξεργαστή και δεν αποτυπώνουν συνολικά τις επιδόσεις του σε όλα τα σενάρια χρήσης. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς αποδίδουν και οι υπόλοιποι επεξεργαστές της αγοράς, πόσο μάλλον ο επερχόμενος Apple M1, για τον οποίο η εταιρία μας έχει αφήσει μερικά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τις επιδόσεις του. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
  10. Μέσα από ένα αποτέλεσμα του δημοφιλούς Cinebench R20, γίνεται λόγος για τις single thread επιδόσεις κάποιου μελλοντικού Rocket Lake επεξεργαστή και τίθεται αντιμέτωπος με τον Ryzen 9 5950X. Ενώ το Cinebench R20 προφανώς δεν αποτελεί game benchmark, οι single-thread επιδόσεις είναι ένα καλό στοιχείο για να μάθουμε την ταχύτητα του κάθε πυρήνα και πως αυτό ενδεχομένως μεταφράζεται και σε άλλες εφαρμογές. Το δείγμα των Rocket Lake πέτυχε 655 πόντους σε single-thread, όμως σύμφωνα με πληροφορίες η επίτευξη αυτού τους σκορ έγινε στα 5,5 GHz. Ο R9 5950X από την άλλη έχει μέγιστο boost clock τα 4,9GHz, ωστόσο τον έχουμε δει να τρέχει με συχνότητες άνω των 5GHz σε έναν πυρήνα ακόμα και στη δική μας παρουσίαση, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Τα 14nm ίσως να μην είναι και η καλύτερη επιλογή για την Intel καθώς μερικά από τα πλεονεκτήματα των πυρήνων Sunny Cove δε θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στις επιδόσεις. Παλαιότερα έχουμε δει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το backporting αρχιτεκτονικών και επιπλέον πληροφορίες αναφέρονται σε κάποια αρνητικά που θα έχει μια τέτοια κίνηση. Στα 5,5 GHz η κατανάλωση ενέργειας που μπορεί να έχει ένα τέτοιο πολυπύρηνο chip είναι αρκετά μεγάλη και ίσως είναι ο βασικότερος λόγος που θα δούμε 8 πυρήνες στο κορυφαίο μοντέλο, έναντι 10 του τωρινού Comet Lake lineup (Core i9 10900K). Βάσει των παραπάνω η Intel ενδέχεται να πάρει ξανά τα σκήπτρα των επιδόσεων ήδη από τους πρώτους μήνες του 2021, προσφέροντας ένα συνολικά καλύτερο προϊόν σε single thread επιδόσεις από την AMD, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι πλέον οι επιδόσεις σε παιχνίδια είναι αρκετά κοντά μεταξύ των δύο εταιριών. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
  11. NVIDIA και Hyundai ενώνουν τις δυνάμεις τους προσφέροντας ένα πλήρες AI σύστημα στο εσωτερικό των αυτοκινήτων της. Η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι κάθε μοντέλο Hyundai, Kia και Genesis θα περιλαμβάνει σύστημα που θα τροφοδοτείται από το NVIDIA DRIVE, με την παραγωγή τους να ξεκινά το 2022. Πληροφοριακά, η εταιρία συνεργάζεται με τη NVIDIA από το 2015, αναπτύσσοντας ένα υπερσύγχρονο σύστημα που τέθηκε σε κυκλοφορία στα μοντέλα Genesis GV80 και G80 το 2019. Οι εταιρείες συνεργάζονται επίσης για το προηγμένο ψηφιακό cockpit του μέλλοντος, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2021. Το AI έχει δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες για μια τεράστια γκάμα νέων λειτουργιών στα 'next-gen' οχήματα. Με το NVIDIA DRIVE, αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Hyundai μπορούν να συμπεριλάβουν σημαντικά χαρακτηριστικά ασφάλειας και ευκολίας στην οδήγηση, κατασκευάζοντας οχήματα που γίνονται πιο έξυπνα με την πάροδο του χρόνου. Παράδειγμα αυτών των δυνατοτήτων είναι η παρακολούθηση του οδηγού, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι τα μάτια του παραμένουν στο δρόμο, ή των επιβατών, ώστε να διασφαλιστεί ότι η έξοδος τους από το όχημα θα γίνει ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Μπορούν επίσης να παρέχουν σαφείς πληροφορίες για το περιβάλλον γύρω από το όχημα ή να προτείνουν ταχύτερες διαδρομές και κοντινά εστιατόρια, εάν ζητηθεί. Η πλατφόρμα του λογισμικού παράγει και συγκεντρώνει τεράστιες ποσότητες δεδομένων για την μέγιστη άνεση και ασφάλεια των επιβατών του οχήματος. Το σύστημα μπορεί να επεξεργαστεί παράλληλα εκατομμύρια από αυτά τα δεδομένα και να δώσει λύσεις για κάθε ζήτημα σχεδόν άμεσα. Μπορεί επίσης να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες ανεξάρτητα από το αν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο ή όχι, προσαρμόζοντας διαφορετικά το 'προφίλ' του σε κάθε άνθρωπο που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
  12. Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι το Halo 4 θα κυκλοφορήσει στα PCs στις 17 Νοεμβρίου ως αυτόνομο παιχνίδι και ως μέρος του Halo: The Master Chief Collection. Η έκδοση του Halo 4 για PCs θα διαθέτει περισσότερες επιλογές γραφικών, αυτό θα επιτρέψει την προσαρμογή του παιχνιδιού έτσι ώστε να τρέχει καλύτερα στο εκάστοτε σύστημα, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στο παιχνίδι να προσφέρει ανώτερη ποιότητα από την αρχική έκδοση του Xbox 360, που είχε προτοκυκλοφορήσει. Το παιχνίδι θα βρεθεί στην Halo: The Master Chief Collection την παραπάνω ημερομηνία, ενώ θα μπορείτε να το αγοράσετε και ως αυτόνομο game, όπως συμβαίνει και με τους άλλους τίτλους της συλλογής, ωστόσο θα μπορείτε να το απολαύσει και μέσω του Xbox Game Pass, ή να το προμηθευτείτε μέσα από το Microsoft Store. Σε PCs, το Halo 4 θα υποστηρίζει 60+ FPS, ειδικές ρυθμίσεις γραφικών ειδικά σχεδιασμένες για αυτή την πλατφόρμα και υποστήριξη για ultrawide οθόνες μεταξύ πολλών ακόμη. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι θα διαθέτει μαζί με το campaign mode και τα multiplayer modes όπως και το co-op Spartan ops mode. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
  13. Η Sapphire ετοιμάζει μερικές custom GPUs της Radeon RX 6800 XT και εδώ, βλέπουμε την RX 6800 XT Pulse. Η σειρά Pulse ήταν παραδοσιακά το value offering της Sapphire, παρέχοντας στους χρήστες ελαφρώς χαμηλότερα clock speeds από τις high-end Nitro και Toxic, έχοντας όμως και χαμηλότερες τιμές. Ακόμα κι έτσι, η Sapphire RX 6800 XT Pulse φαίνεται να διαθέτει μια μεγάλη ψύκτρα που αποτελείται από τρεις ανεμιστήρες. Βάσει της παρακάτω εικόνας, η Sapphire RX 6800 XT Pulse εμφανίζεται με ψύκτρα 2.5-slot, κάνοντας την κάρτα γραφικών παρόμοια σε μέγεθος με την reference AMD Radeon RX 6800 XT, που μας έδειξε στο επίσημο online event πριν από μερικές ημέρες. Οι custom Radeon RX 6800 (XT) πρόκειται να κυκλοφορήσουν αργότερα αυτό το μήνα από αρκετούς κατασκευαστές, προσφέροντας στους χρήστες μοναδικές ψύκτρες, εργοστασιακά overclocks και άλλα χαρακτηριστικά. Η AMD θα κυκλοφορήσει τις RX 6800 και RX 6800 XT στις 18 Νοεμβρίου και αυτή η κυκλοφορία πιθανότατα θα περιλαμβάνει εκτός των σχεδίων της AMD και μερικές custom υλοποιήσεις μεγάλων κατασκευαστών. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
  14. Η Razer ανακοίνωσε το Razer Book 13, ένα high-performing productivity φορητό υπολογιστή με εξαιρετικά φορητό σχεδιασμό και Intel Core 11ης γενιάς με γραφικά Intel Iris Xe . Στην καρδιά του βρίσκεται ο πιο πρόσφατος Intel Core 11ης γενιάς, Core i7-1165G7 (σε επιλεγμένα μοντέλα), με 4,7 GHz Turbo Boost συχνότητα. Ο νέος επεξεργαστής είναι γρηγορότερος και πιο αποδοτικός από την προηγούμενη γενιά, επιτρέποντας στους χρήστες περισσότερη ευελιξία. Μαζί με τον νέο επεξεργαστή έρχονται και τα νέα και βελτιωμένα ενσωματωμένα γραφικά Iris Xe. Για να διασφαλίσει ότι θα παραμένει δροσερός και αθόρυβος κάτω από "δύσκολες συνθήκες λειτουργίας", ο επεξεργαστής διαθέτει μια μοναδική ψύξη της Razer, η οποία μειώνει τις εκπομπές θερμότητας και θορύβου. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, το Razer Book 13 διαθέτει μνήμη έως και 16GB , με έναν SSD έως 512GB, επιτρέποντας στους χρήστες γρήγορη πρόσβαση σε προγράμματα, αρχεία και άλλο περιεχόμενο. Το Razer Book 13 διαθέτει οθόνη 13,4" με μικρά bezels, με την εταιρία να σημειώνει ότι είναι τα μικρότερα στον κόσμο σε οποιοδήποτε πάνελ των 13,4", ενώ διαθέτει αναλογία 16:10 που είναι ένας λόγος πλευρών περισσότερο για επαγγελματικές εφαρμογές. Η οθόνη είναι Full HD+ χωρίς αφή ενώ με αφή είναι UHD+, και οι δύο περιπτώσεις καλύπτουν το 100% του χρωματικού χώρου sRGB. Τα μοντέλα αφής διαθέτουν Gorilla Glass 6 με αντιανακλαστική επίστρωση για αυξημένη ανθεκτικότητα και ορατότητα αντίστοιχα. Στο επάνω μέρος της οθόνης υπάρχει μια κάμερα HD με συστοιχία 4 μικροφώνων και ενσωμάτωση των Windows Hello για γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση. Ενώ κάθε μοντέλο του Razer Book 13 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ευκολία και την αποτελεσματικότητα, τα μοντέλα με δυνατότητα αφής θα διαθέτουν επαλήθευση Intel Evo, διακρίνοντάς τα ως την καλύτερη επιλογή. Συνοπτικά τα Intel Evo μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν με το lag, τα distractions και την κατανάλωση μπαταρίας. Όσο για την εμφάνιση του, το Razer Book 13 είναι κατασκευασμένο από ένα ενιαίο κομμάτι αλουμινίου καθιστώντας το ευκίνητο αλλά ταυτόχρονα ανθεκτικό, μαζί με ειδικό στρώμα που αντιστέκεται στις γρατσουνιές. Το laptop ζυγίζει λίγο λιγότερο από 3 κιλά ενώ είναι αρκετά λεπτό για να μεταφέρεται εύκολα χωρίς πρόβλημα. Το πληκτρολόγιο του διαθέτει φωτισμό Razer Chroma RGB σε κάθε πλήκτρο που μπορεί να προσαρμοστεί. Υπάρχουν δύο μεγάλα ηχεία στα πλάγια με τεχνολογία smart amp και THX Spatial Audio για πλούσιο ήχο. Στις υποδοχές υπάρχουν δύο θύρες Thunderbolt 4 (USB-C), μια θύρα USB-A 3.2 Gen 2, μια θύρα 3,5 mm και ένα HDMI 2.0. Επιπλέον, διαθέτει υποδοχή κάρτας microSD για γρήγορη επέκταση αποθήκευσης ή μεταφορά αρχείων, εσωτερικά υπάρχει μια ασύρματη κάρτα Intel Wi-Fi 6 AX 201, με Wi-Fi 6 και Bluetooth 5.1. Πηγή. Βρείτε μας στα Social: