c3p0

Members
 • Posts

  44
 • Joined

 • Last visited

About c3p0

 • Birthday 02/28/1980

c3p0's Achievements

Member

Member (2/5)

10

Reputation

 1. Ρώτησε καλύτερα κάποιο φίλο σου ηλεκτρολόγο, στην γειτονιά σου όλο και κάποιος θα έχει κάποιο μικρο κατάστημα, αυτοί ξέρουν καθώς και μόνο απο την εμπειρία τους. Εγώ προσωπικά αν και πληροφορικός δεν είμαι ηλεκτρολόγος, πιστεύω ότι μάλλον έκανε σωστή σύνδεση. Να ξέρεις οτι εφόσον υπάρχει κάποιο συστατικό στο pc το οποίο δέχεται ρεύμα και δε γειώνεται σωστά αυτό μεταφέρεται σε κάθε αλλο συστατικό του pc, πιστύεω ότι θα το καταλάβει από το αν γειώνει ή όχι το case. Παράδειγμα σου θέτω ότι αν το πρόλβημα γείωσης το έχει η Mobo θα μεταφερθεί σίγουρα και στο δίσκο. ΥΓ: Προσοχή με τα ρεύματα, καλημέρα.
 2. Ευχαριστώ παιδιά, τελικά έπρεπε να καταλάβω τι διαφορά απο μεταξύ παλαιού τύπου πρίζας και τύπου σούκο! Να 'σται και πάλι καλά για το ενδιαφέρον σας. ΥΓ: Μάλλον δεν γλύτωσα το μηχανικό πρόβλημα, η mobo τα έχει παίξει μάλλον στους sata controllers τουλάχιστον. Thanx again anyway!!!
 3. Καλημέρα σας, σχτικά με το thread του φίλου JC_Denton http://www.hwbox.gr/controllers-drives/2824-peiramata-se-raid-0-spasto-raid-0-stripe-size-oi-raptor-x-piran-fotia.html προσπαθώ να βρω τις βέλτιστες ρυθμίσεις για την δημιουργία μιας συστοιχίας raid 0 με σπαστό raid 0, έχω 2 πανομοιότυπους δίσκους: Western Digital RE3 250GB, 16MB Cache, 7200RPM - (WD2502ABYS) Πόσο πρέπει να είναι το μέγεθος του εξωτερικού partition στο οποίο θα μπει το OS(winXP pro SP3), ο φίλος JC_Denton είπε για περίπου 10-15% των platters, δλδ πρέπει να είναι γύρω στα 250*0,15 = 37,5GB? Το stripe size θα το αφήσω στα 16K λόγω OS. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν το δεύτερο partition πρέπει να ρυθμιστεί και αυτό με ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις δλδ raid 0/stripe size 16K ή δεν παίζει καθόλου ρόλο? Αν δεν κάνω δεύτερο partition (εσωτερικό) και αφήσω τον υπόλοιπο χώρο ανεκμετάλευτο θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα? Να σται όλοι καλά!!!
 4. Καλημέρα παίδες, Εδώ και καιρό έχω το εξής πρόβλημα το οποίο το είχα παρατηρήσει αλλά το αμέλησα, έχω το υπολογιστή μου συνδεμένο σε μια πρίζα η οποία μάλλον έχει πρόβλημα γείωσης (δλδ δε γειώνει), καλύτερα πρέπει πω ότι να έχει πρόβλημα όλη η γραμμή για τις συγκεκριμένες πρίζες του σπιτιού. Αυτό το διαπίστωσα μια μέρα που έκανα κάτι εργασίες στο case, όταν διαπίστωσα ότι κάτι με τσιμπάει όταν άγγιζα το case. Όταν δοκίμασα κάποια άλλη πρίζα το πρόβλημα σταμάτησε. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν είναι δυνατό να έχει προκληθεί στη μητρική μου κάποιο μηχανικό πρόβλημα (βλ. πυκνωτές, αντιστάσεις, κυκλώματα) διότι εδω και μερικές μέρες συμπεριφέρεται παράξενα, κυρίως στην επικοινωνία με τους δίσκους, έχω πρόβλημα τους intel sata controllers μου. Οπιαδήποτε παρόμοια εμπειρία θα βοηθούσε... ευχαριστώ.
 5. Δεν αμφιβάλω ότι δεν υπάρχουν μοντέλα κατασκευαστών με μεγαλύτερο μέγεθος απο 24", απλώς δεν μπορώ να βρω τίποτα στην αγορά αυτήν την περίοδο. Για ένα διάστημα αν δε κάνω λάθως υπήρξαν μοντέλα με 26" ίντσες και με 400-500 ευρώ. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Τι σχεδιάζει η βιομηχανία άραγε? Αν ξέρει καποιος κάτι σχετικά είναι καλό να το παραθέσει. Έχω σκοπό να αγοράσω μεγάλη οθόνη αλλά το να πάρω μια 24" με 1920x1080 δεν είναι και πολύ καλή τακτική λόγο μικρού κόκκου (dot) μη μας βγούν και τα μάτια, καθώς εκτός απο τις ταινίες ασχολούμαι και με τον προγραμματισμό. :loveliness:.. Να περιμένω κάτι στο κοντινό μέλλον!
 6. Χμ παλαιότερο μοντέλο (προηγούμενη σειρά εεε) αλλά ανώτερο επίπεδο απο την αντίστοιχη της FX580 σε αυτή την σειρά. Ευχαριστώ παίδες.
 7. Καλησπέρα, έχω μια απορία, τον τελευταίο καιρό παρατήρησα ότι στην αγορά δεν κυκλοφορούν οθόνες πάνω απο 24" ιντσες, οι οποίες να είναι και προσιτές ως προς την τιμή τους. Εννοώ ότι υπάρχουν μερικά μοντέλα τα οποία όμως ξεκινούν από απαγορευτικές τιμές και μόνο για επαγγελματική χρήση. Είναι παράξενο ή οι εταιρίες σκαρώνουν νέα μοντέλα για να τροφοδοτήσουν την αγορά. Ρωτώ επειδή σκέφτομαι για αγορά οθόνης και κοιτώ μήπως βγει τίποτα σε 26", 27", 28" ιντσες. ευχαριστώ.:Q..
 8. Το eshop εννοείς μάλλον? Είδα κυρίως τα results και παρατήρησα ότι οι κάρτες Quadro απόδοσαν καλύτερα από τις FirePro, πάντως μου φαίνεται παράδοξο μια κάρτα όπως η ATI FIREPRO V5700 να κοστίζει τα διπλάσια σχεδό λεφτά σε σχέση με μια ισάξια αν όχι καλύτερη κάρτα όπως η PNY QUADRO FX580. ΑΠλά μου φαίνεται παράλογο!..
 9. Σχετικά με αυτό τι λές? "Το παράδοξο εδώ είναι ότι ενώ οι τιμές είναι πάνω κάτω οι ίδιες σε όλα τα καταστήματα, η κάρτα ATI FIREPRO V5700 διατίθεται στο pc1.gr σε πολύ χαμηλότερη τιμή γύρω στα ~290 Euro και μάλιστα retail και μηδενικά μεταφορικά (διαφορά 70 euro!!!). Τι παίζει με αυτό το κατάστημα, anyway?"
 10. Καλησπέρα, βάζω σε διαδικασία σύγκρισης τις παρακάτω κάρτες γραφικών για χρήση σε σύστημα με adobe suite (photoshop, flash, after effects) και 3d modeling and rendering (3d s max) εφαρμογές. 1. ATI FIREPRO V5700 ~359 Euro (e-shop) 2. PNY QUADRO FX580 ~182 Euro (e-shop) πρόκειται για δύο κάρτες με τα ίδια χαρακτηριστικά, 512 MB GDDR3 - 128bit όμως σε διαφορετικές τιμές. Το παράδοξο εδώ είναι ότι ενώ οι τιμές είναι πάνω κάτω οι ίδιες σε όλα τα καταστήματα, η κάρτα ATI FIREPRO V5700 διατίθεται στο pc1.gr σε πολύ χαμηλότερη τιμή γύρω στα ~290 Euro και μάλιστα retail και μηδενικά μεταφορικά (διαφορά 70 euro!!!). Τι παίζει με αυτό το κατάστημα, anyway? ευχαριστώ για τον χρόνο σας
 11. Η έκδοση που προτείνεις είναι για τους controllers ITE8212F και δεν είναι για SATA αλλά για Ultra ATA με κάθε επιφύλαξη, κοιτάω το manual της mobo.
 12. Σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου, πάντως τόση ώρα που το έψαχνα μόνος μου βρήκα άκρη και κατάλαβα τι παίζει με τους raid controller drivers (F6). Δηλαδή με southbridge: intel ICH6R chipset ξεχνάμε το σπαστό raid?
 13. Καλησπέρα, εχω το εξής σύστημα: mobo: asus p5ad2 deluxe cpu: intel pentium 4 3.2GHz ram: 3 GB vga: asus geforce en6600gt hds: 2x wd 250 GB RE3 raid controllers: silicon image 3114 - sata raid (onboard, not PCI) θέλω να κάνω raid 0 και να εγαταστήσω τα win xp pro. Υπάρχει κάποιος καλός οδηγός ώστε να βγάλω άκρη, διότι ενώ μπαίνω στο bios raid utility με F4 κάνω κανονικά το raid 0, μετά προσπαθώ να κάνω εγκατάσταση το λειτουργικό (boot from cd) αλλά δεν βρίσκει κανένα δίσκο. ΥΓ: επίσης στο bios raid utility για τους silicon image raid controllers πουθενά δε με ρωτάει να καθορίσω το μέγεθος για partition (ώστε να κάνω σπαστό raid 0), απλώς με ρωτά να επιλέξω τον πρώτο δίσκο τoy raid και μετά τον δεύτερο. όποιος ξέρει ας βοηθήσει.
 14. Καλησπέρα σας, ζητώ την γνώμη σας για τον παρακάτω δίσκο Western Digital RE3 250GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata 2, WD2502ABYS) - Σκληροί Δίσκοι - plaisio.gr σκέφτομαι να πάρω δύο για raid 0 striping. Απορροίες: 1) είναι καλός δίσκος για raid 0, 2) είναι καλός για photo editing (photoshop, flash, illustrator), 3d rendering (3ds max) προσοχή ρωτώ αν είναι καλός (ιδανικός) όχι αν είναι ο καλύτερος. ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
 15. Φίλε JC_Denton, μόλις παρέλαβα τον δίσκο και διαπίστωσα ότι είναι ο WD6400AAKS Caviar Blue, εγώ όμως έχω τον WD6400AAKS Caviar SE16. Τι γίνεται τώρα υπάρχει πρόβλημα? Εγώ παράγγειλα αυτό E-SHOP.GR: WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA και μου ήρθε caviar blue!!! Τι κάνουμε?