Leras

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

About Leras

  • Birthday 10/03/1981

Systems Specs

  • CPU
    AMD Phenom II 1090T @ 4.200Mhz
  • Motherboard
    Gigabyte 890FX-UD7
  • GPU(s)
    2xSapphire Vapor-X 5770 Crossfire
  • RAM
    2x2GB OCZ Platinum @ 1920(9.9.9.27)
  • SSDs & HDDs
    OCZ Vertex 2 120GB
  • Sound Card
    M/B
  • OS
    Ubuntu 10.10 / Win7

Leras's Achievements

Newbie

Newbie (1/5)

10

Reputation

  1. να κάνω και λίγη δυσφήμιση με ψιλά γράμματα και ψιθυριστά;; ...δεν υποστηρίζει TRIM σσσσσσσ....... ;P
  2. Η μόνη περίπτωση να συμβεί αυτό είναι να μην είχες βάλει καλά την Asus ή να είχες βάλει περισσότερη/λιγότερη θερμοαγώγιμη. Μεγάλη διαφορά για το H70 να κερδίζει έτσι την ψύκτρα που είχες. εγώ πάντως under load κάτω από 30 και idle 23 den έχω δει ούτε με H70 (οχι οτι το ειχα ποτε) ούτε με ολοκληρωμένο κύκλωμα 13μμ αφιερωμένο στο CPU. κάτι δεν πάει καλά με τις μετρήσεις.. Harry2000 αυτό που λες είναι η δική μου γνώμη. και μην ξεχνάμε οτι η θερμοκρασίες αυτές είναι με Pull/push (2 fans) που σημαίνει καμμία διαφορά στον θόρυβο η στην συλλογή σκόνης. όλα τα καλά της υδρόψυξης μηδενίζονται με το H70 (γνώμη μου πάντα)
  3. Πραγματικά πολύ ωραίο κουτί.. από τα καλύτερα της χρονιάς. Αν το Corsair 800D είχε και Hot-swappable SATA3 ή έστω για να μην είμαι και πλεονέκτης ας είχε usb3 front panel , θα ήταν σίγουρα πρώτο και καλύτερο αλλά το καινούριο HAF με usb3 Front Panel του έχει ρίξει στ'αυτιά ακόμα και στο μισό κόστος!! 2 μόνο παρατηρήσεις.. 1) προσπαθήσατε να βάλετε Waterblock στο CPU σαν εμένα και επειδή ξέρετε οτι έχει πορτάκι δεν βάλατε το Backplate στην μητρική πριν την τοποθετήσετε με σκοπό να το βάλετε μετά;; (μιας που έχω το παράθυρο ας το αξιοποιήσω κι ετσι..; ΠΑΚΕΤΟ !!! δεν το έχουν υπολογίσει σωστά και δεν είναι το παράθυρο εκεί που έπρεπε να είναι και αν σαν εμέ δεν είπες "μωρέ λες" και έβαλες πάνω την μητρική έχεις ξεβίδωμα μπροστά σου. (Motherboard ATX Gigabyte 880GA-UD3h δεν πέφτει ακριβώς, άρα υποθέτω ούτε άλλες) οπότε ΠΡΩΤΑ βάζουμε το Backplate και αγνοούμε το οτι υπάρχει παράθυρο.. Old Skool 2) μου την σπάνε και πολύ μάλιστα αυτά τα Clipakia για τα 5.25 bays. αφενώς ΔΕΝ κουμπώνουν καλά με τα πάντα, μόνο με τα CDROM, αφ'ετέρου αφαιρούνται πολύ δύσκολα και δεν ξαναμπαίνουν ποτέ άπαξ και τα αφαιρέσεις! (ξαναμπαίνουν αν τα δάχτυλά σου είναι 4χρονου παιδιού και δουλεύεις σε εργοστάσιο χαλιών στην Περσία). Βέβαια από κάτω έχει και τρυπούλες για βίδες (για τους Hardocre Old Skool Metal to Metal Action Badasses) οπότε δεν χρειάζονται ξήλωμα αν δεν έχεις κατι πολύ συγκεκριμμένο στο μυαλό σου που να απαιτεί καλό πιάσιμο και από τις 2 μεριές (Water Tank για παράδειγμα) Παρόλα τ'αυτα το κουτί είναι κουτάρα, πολύ ωραίο Airflow, Τα μεγάλα Fans που σου δίνει αφαιρούνται και προστίθονται στο πάνω μέρος αν δεν τα θες εκεί που είναι (αυτό που χτυπάει στις κάρτες γραφικών είναι και τρομερά ποιοτικό). Πολύ καλό περιθώριο για Cable management και γενικά είναι κουτάρα (8/10 από μένα για αυτές τις 2 παρατηρήσεις/βελτιώσεις) Το καλύτερο ποιοτικό και all around Value for Money κουτάκι που έχω δει. αν είσαι του αέρα ή του νερού θα σε καλύψει επαρκώς και στα 2 σενάρια. Καλορίζικο σε όποιον το πάρει, το συνιστώ ανεπιφύλακτα Λέρας
  4. οκ, δεν πρόσεξα αρκετά ίσως.. απλά κατ'εμε όταν κάποιος ρωτάει πως θα ψύξω το PC μου στα <όσα Mhz θέλω εγώ> δουλειά μας είναι να λέμε πως μπορεί να το κάνει και ΟΧΙ να προτείνουμε άλλες λύσεις γιατί αυτό δεν γίνεται.. ο άλλος μπορεί να έχει βάλει στοίχημα για θερμοκρασίες με φίλο του, αν θέλει γενικότερη συζήτηση περί bottlenecks στον υπολογιστή του δεν θα έκανε το post σε άλλη ενότητα;; δεν μπορεί, κάποιος θα συμφωνει με την παρατήρηση μου... anyhow, πάμε παρακάτω.. Φίλε μου σου έχω απάντηση !!! ακριβως για τον ίδιο λόγο που λέω το Ακετοσαλυκιλικό οξύ ασπιρίνη !! :victory:... έχεις απόλυτο δίκιο.. απλά είμαι ένας απ'τους άλλους που λέει οτι εκει βασίζονται για να πουλάνε σκάρτα πράγματα (μα καλά.. 7mm σωλήνα στο CPU?) Μόνο η Corsair και η Thermaltake το έχουν σκεφτεί.. και άλλες το σκέφτηκαν αλλά ντράπηκαν να το πουλήσουν (αν το έβγαζε έστω με 10mm σωλήνα δεν θα έλεγα τα ίδια! 7mm = καλύτερα να κάθεσαι από πάνω και να φυσάς στα benchmarks!! ) γενικά η υδρόψυξη τρομάζει αλλά δεν είναι τόσο δύσκολη. Προσωπικά πριν τον ένα χρόνο δεν έχω συμπληρώσει ποτέ νερό στα PC μου (αν και ποτέ δεν φτάνουν στον χρόνο γιατί βαριέμαι γρήγορα και τα λύνω αλλά αυτός είμαι εγώ, όχι όλοι) Πάντως ο κανόνας κατ'εμε είναι : Η σωστή υδρόψυξη κρατάει για πολυ καιρό χωρίς καθαρισμούς ή συμπληρώματα υγρών,(αν προσέξεις τα υλικά) αν δεν μπορείς μόνος σου δεν τρέχει τίποτα, βρες ένα φιλαράκι και δώσε τα λεφτά ΜΙΑ μόνο φορά και να πιάσουν τόπο, όχι να πετάς το Η70 και να το κάνεις τότε. Και για συμβουλές όλοι εδώ είμαστε .. http://techgage.com/article/corsair_h70_cpu_cooler_follow-up_tests/2 http://www.corsair.com/cooling/hydro-series/hydro-series-h70-cpu-cooler.html (1. τα mm του σωλήνα παραδόξως ξεχάστηκαν να ανεφερθούν στο επίσημο site αλλά δείτε 2. θερμοκράσίες που διαφημίζει η corsair. Προσθέστε ένα +7, +8C για να είστε μέσα στην πραγματική θερμοκρασία του δικού σας επεξεργαστή όποιος θέλει αυτές τις θερμοκρασίες ας το αγοράσει ! I rest my case! Corsair H70 (κατ'εμε) = Υδρόπνιξη !! Καλώς σας βρήκα και πάλι και εγώ και οι εν(σ)τάσεις μου Νο Hard Feelings yall Απόψεις !
  5. Επίσης .. ρε παιδιά, with all due respect ... ο άνθρωπας ψήνει τοστ στον επεξεργαστή του και του προτείνετε να βάλει έναν SSD αντί για ψύξη;; τί να τον κάνει τον SSD με επεξεργαστή σε συνθήκες πυρηνικού ολοκαυτώματος!? Τρομερή και εύκολη αναβάθμιση ο SSD αλλά ουδε μία σχέση με το εν λόγω θέμα. Piece! :Q..
  6. Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Εκμεταλλεύομαι το πρώτο μου post μπας και σώσω το παληκάρι από περιττές διαδικασίες. Το Η70 είναι ότι πρέπει για να πετάξεις τα λεφτά σου και να καταλήξεις αργότερα σε πιο ολοκληρωμένη υδρόψυξη. Είναι μαζί με πολλά προϊόντα στην αγορά για να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να βγάζουν παραδάκι σε κάθε μας λάθος. Προτείνω να τα βάλεις κάτω να κοιτάξεις να επενδύσεις σε ένα κυκλωματάκι με 13μμ στην καλύτερη ή 10mm στην χειρότερη (ΠΟΤΈ 7mm στο CPU όπως έχει το Η70) και να επενδύσεις 200-300? μόνο μία φορά και για πάντα! και ΔΕΝ χρειάζεται να γίνει τώρα γιατί δεν πιστεύω οτι αυτή είναι η λύση σου. Το Η70 θα σου δώσει ίδιες θερμοκρασίες με πολύ καλό αέρα. ο λόγος που δεν έχεις καλές θερμοκρασίες CPU πιστεύω πως είναι τα εξής. 1) βελτίωσε την ροή του αέρα στο κουτί. Η φιλοσοφία είναι οτι ο ζεστός αέρας πάει επάνω. άλλαξε τον ανεμιστήρα πίσω από το CPU να βγάζει προς τα έξω γιατί έτσι όπως το έχεις το τροφοδοτικό σου απάγει τον δροσερό του αέρα αντί να παίρνει τον ζεστό του CPU και των MOSFETs. 2) εδώ πιστεύω είναι το πρόβλημά σου. ξαναβάλε την Ψυκτική στον επεξεργαστή. αφαίρεσε την ψύκτρα και μετά τον επεξεργαστή, εξάφάνισε κάθε ίχνος ψυκτικής και βάλε από την αρχή. Πρέπει να προσέξεις (πράγμα που πιστεύω οτι έχει συμβεί στον υπολογιστή σου) να ΜΗΝ βαλεις πολύ από δάυτη. H Ψύκτρα σου όταν σφίξεις τις βίδες κολλάει επάνω στον επεξεργαστή με κενό ανάμεσα τους λιγότερο του χιλιοστού. Υπολόγισε πόσο λιγότερη πρέπει να βάλεις έτσι ώστε όταν γίνει η συμπίεση να μην ξεπεράσει την επιφάνεια του επεξεργαστή. Δύσκολος υπολογισμός γιατί μπορεί και να βάλεις λιγότερη απ'οτι πρέπει ... Υπολόγισε οτι μπορεί να χρειαστεί να το ξανακάνεις μέχρι να "νιώσεις" την κατάλληλη ποσότητα. 2β) προτίμησε Aftermarket Ψυκτική, συνιστώ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ την Arctic Silver 5 2γ) προτίμησε την X-method όπως δείχνει το παρακάτω video. έχω δει τρομερά αποτελέσματα με Αrctic σε Χ-method. [media] [/media]3) Cable management- cable management- cable management. υπάρχει ΠΑΝΤΑ περιθώριο βελτίωσης των καλωδίων.. για την περεταίρω βελτίωση του Airflow σου...ΠΑΝΤΑ! αν το μελετήσεις λίγο σου εγγυώμαι τις μισές θερμοκρασίες από αυτές που βλέπεις. Καλή ψύξη φίλε μου..