th-pantazis

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

About th-pantazis

  • Birthday 07/21/1984

th-pantazis's Achievements

Newbie

Newbie (1/5)

10

Reputation

  1. Αν ο δίσκος χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ για αποθήκη και μάλιστα δεν γίνονται διαγραφές αρχείων, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως χρειαστεί να σβήνεις και να γράφεις αρχεία, προτείνω ν' αφήνεις ένα 10% ελεύθερο αν γίνεται. Κερδίζεις σοβαρά σε επιδόσεις. Ειδάλλως δεν υπάρχει πρόβλημα πέραν των επιδόσεων.
  2. Αν είναι εντός εγγύησης προτείνω να αλλαχτεί άμεσα. Στείλε μας για νεότερα.
  3. Φίλε μου, η συγκεκριμένη αναβάθμιση της RAM από 512 σε 768MB είναι σημαντική. Έτσι θεωρώ πως θα έχεις (αρκετή) αύξηση στις επιδόσεις ακόμη κι αν οι μνήμες τρέχουν στα 333MHz (συχνότητα της πιο αργής). Αν βρείς άλλη RAM SD SO-DIMM στα 400MHz θα έχεις μία πολύ μικρή αύξηση επιδόσεων λόγω ταχύτητας και μία σημαντικότερη αν η RAM γίνει 1GB. Έχει υπ' όψιν ότι 512MB SD SO-DIMM κοστίζουν ...ακριβά γι' αυτό που είναι (ακόμα και στο ebay θέλεις >15 ευρώ) άρα σκέψου αν όντως θέλεις την αναβάθμιση αυτή.
  4. Απο εσένα εξαρτάται αν θέλεις τόσο υψηλή συχνότητα στις RAM. Τα latencies καλό είναι να είναι το δυνατόν χαμηλότερα αλλά δεν θα δεις σοβαρή διαφορά. Αν υπάρχει το ενδεχόμενο να προσθέσεις πάνω από 8GB στην τωρινή μητρική σου (για μένα θα αποκλειόταν) πήγαινε για 2χ 4GB DIMMs.
  5. Συμφωνώ. Αν έχεις συχνότητα στο BIOS 1333, τότε στα 1333 θα τρέξουν. Μπορείς ν' αλλάξεις είτε FSB είτε διαιρέτη αλλά αναλόγως τη CPU/σετάρισμά της ίσως να μη δεις διαφορά.
  6. Φίλε μου, το manual της μητρικής σου: ftp://ftp-usa.abit.com.tw/pub/download/manual/english/fatal1ty-aa8xe.zip Στη σελίδα 38 έχει αναλυτικές οδηγίες για OC. Διάβασε και συζητάμε για απορίες. Η μητρική σου είναι Socket 775 άρα έχεις τον Pentium4 HT 3.2F ή Pentium 4 540(J)/541/640/641 Δεν μπορείς να βελτιώσεις πολλά.. Ίσως να προσθέσεις RAM Εγώ θα πρόσθετα κάρτα γραφικών π.χ. Geforce 9500GT με κανένα 20-25 ευρώ σε PCI express (είσαι τυχερός που δεν έχεις AGP) Σκέψου και το ενδεχόμενο της "ολικότερης" αναβάθμισης με νέα μητρική, CPU, RAM
  7. Φίλε μου, αυτό το πρόβλημα δεν έχει παρουσιαστεί μόνο σ' εσένα (ευτυχώς) Είναι πολυσυζητημένο στο νετ, ρίξε μία ματιά: atikmpag.sys - Google Search Εγώ δεν έχω τέτοιο setup για να σε βοηθήσω αλλά μάλλον θα λυθεί με νέους drivers.
  8. Φίλε μου, πιθανότατα φταίει η μνήμη RAM. Λογικά είναι SD RAM 66MHz. Δοκίμασε να την ξανατοποθετήσεις. Προσπάθησε με ένα DIMMάκι αρχικά. Κάνε κι ένα clear CMOS στην μητρική (βραχυκυκλώνοντας τα σωστά jumpers ή βγάζοντας την μπαταρία για κανένα 5λεπτο). Επίσης βγάλε και ξαναβάλε την κάρτα γραφικών. Τι αλλαγή έκανες; Του επεξεργαστή; Ρύθμισες σωστά τα jumpers (αν το mobo δεν είναι jumperless);