petrostr

Members
  • Posts

    71
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by petrostr

  1. Ωραίος διαγωνισμός, μπράβο παιδιά και καλή τύχη να 'χουμε! Windows 8, MS Office 2013, Adobe Photoshop CS6, VLC, VMWare Player, Google Chrome, Skype, Kaspersky Internet Security 2013, Nero 12, CPU-Z, Acrobat Reader, WinRAR, Vuze, κτλ κτλ κτλ
  2. Έχω τον OCZ Vertex 4 128GB. Τον αγόρασα για την τιμή - ταχύτητα και γιατί μου τον πρότειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις άλλοι χρήστες που τον διέθεταν ήδη. Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα σε αυτόν είναι η ταχύτητα του!
  3. Χαιρετώ, Υπάρχουν προγράμματα που μετατρέπουν τα DVD σε αρχεία .avi ή σε άλλους τύπους αρχείων, όπως είναι το 4Media DVD Ripper, DVDFab, Free Video Converter, κτλ.. Αυτά τα προγράμματα εκμεταλλεύονται δύο τεχνολογίες από κάρτες γραφικών που τις υποστηρίζουν (NVIDIA Cuda και AMD Apps Acceleration), με σκοπό να γίνεται πολύ πιο γρήγορα το Ripping. Speed acceleration with NVIDIA CUDA technology supported Το σύστημα που διαθέτω φαίνεται στην υπογραφή μου, χρησιμοποιώ μια απλή κάρτα γραφικών γιατί απλά δεν παίζω παιχνίδια. Η συγκεκριμένη κάρτα τυχαίνει να υποστηρίζει την τεχνολογία AMD Apps Acceleration όμως στο Ripping δεν έχω δει αισθητή διαφορά. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει ασχοληθεί με το ίδιο θέμα. Και αν αξίζει να πάρω μία καλύτερη κάρτα γραφικών για τη συγκεκριμένη δουλειά που τη θέλω.
  4. Καμιά πρόταση για υδρόψυξη? ? ?
  5. Δεν με ενδιαφέρει η κάρτα γραφικών γιατί απλά δεν παίζω παιχνίδια! Overclock δεν έχω ξανακάνει αλλά το σκέφτομαι έντονα, όσο για την συγκεκριμένη αναβάθμιση έχει βρεθεί κάποια ευκαιρία και μάλλον θα την προχωρήσω. Οπότε θέλω να βάλω και custom υδρόψυξη γι αυτό ζητάω βοήθεια.
  6. Χαιρετώ, Έχω τον υπολογιστή που βλέπετε στην υπογραφή μου. Πιθανόν να προχωρήσω σε αναβάθμιση CPU+MOBO και να πάω σε AMD FX 8350 και Asus Crosshair V Formula. Overclock δεν έχει γίνει στο παρόν μηχάνημα πιθανόν να γίνει όμως είτε σε αυτό, είτε στο νέο με την αναβάθμιση που πιθανόν να κάνω. Σκέφτομαι την αγορά μιας custom υδρόψυξης που θα στήσω μόνος μου (δεν έχω ασχοληθεί ούτε με αυτό μέχρι στιγμής, αλλά επιθυμώ). Με ενδιαφέρει η υδρόψυξη να καλύπτει τον επεξεργαστή μόνο, δεν με ενδιαφέρει η κάρτα γραφικών. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια πράγματα;;; Τα χρήματα που σκέφτομαι να διαθέσω όταν προχωρήσω σε υδρόψυξη θα είναι μέχρι 200? το πολύ!!! Και τα εξαρτήματα αν γίνεται να είναι σε μαύρο ή κόκκινο χρώμα για να ταιριάζουν με το Case και τα υπόλοιπα εξαρτήματα μέσα σε αυτό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  7. Αν εννοείς για παιχνίδια... δεν ασχολούμαι καθόλου! Απλά έχω μια κάρτα γραφικών με έξοδο HDMI για να κάνω τη δουλειά μου, επειδή το pc είναι συνδεδεμένο με 32" TV Led Samsung
  8. Μπορεί να ακούγεται περίεργο... καθότι δεν κατατάσσομαι στο στρατόπεδο καμιάς απ' τις δύο εταιρείας, αλλά τα τελευταία χρόνια μου έχει γίνει πολύ συμπαθής η AMD για δύο βασικούς λόγους. 1. Γιατί κρατάει το ίδιο socket για αρκετό καιρό, έναντι της intel που ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ αλλάζει CPU + Socket σαν τα πουκάμισα, με αποτέλεσμα να πετάς το μισό σύστημα για αναβάθμιση (αν αυτό λέγεται αναβάθμιση ) και 2. Η τιμή τους, ιδιαίτερα προσιτή ειδικά στην οικονομική εποχή που διανύουμε. Η μητρική μου παίρνει FX νομίζω μέχρι τον 8150 και σκέψου ότι είναι 2+ χρόνια μητρική. Όσο για το Overclocking... δεν έχω μπει ποτέ στη πρίζα να το κάνω, όχι ότι δεν το σκέφτομαι... Αλλά όπως και να 'χει θέλω τον CPU να τον ακολουθεί πάντα μια καλή Motherboad! Συνεχίζω για την ώρα να σκέφτομαι την αναβάθμιση που αναφέρω παραπάνω, απλά ζήτησα και μία βοήθεια σχετικά με τις μνήμες.
  9. Δεν με ενδιαφέρει φίλε μου να δώσω ένα κάρο λεφτά για Intel. Δηλαδή 6 cores με 8 cores και 2.8GHz με 4GHz δεν έχουν διαφορά;;; :)
  10. Χαιρετώ & καλές γιορτές να 'χουμε! Σκέφτομαι να δώσω τη Μητρική Asus Crosshair IV Formula και τον επεξεργαστή AMD Phenom II x6 1055T που έχω. Και να αγοράσω Μητρική Asus Crosshair V Formula και επεξεργαστή AMD FX 8350. Οι μνήμες που έχω είναι οι Consair 8GB (2x4GB, 1600MHz, 8-8-8-24). Να τις κρατήσω ή να τις δώσω και να πάρω τις ίδιες μνήμες αλλά με ταχύτητα 1866MHz;;; μια που επεξεργαστής υποστηρίζει 1866MHz. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  11. Χαιρετώ & καλές γιορτές να 'χουμε! Σκέφτομαι να δώσω τη Μητρική Asus Crosshair IV Formula και τον επεξεργαστή AMD Phenom II x6 1055T που έχω. Και να αγοράσω Μητρική Asus Crosshair V Formula και επεξεργαστή AMD FX 8350. Οι μνήμες που έχω είναι οι Consair 8GB (2x4GB, 1600MHz, 8-8-8-24). Να τις κρατήσω ή να τις δώσω και να πάρω τις ίδιες μνήμες αλλά με ταχύτητα 1866MHz;;; μια που επεξεργαστής υποστηρίζει 1866MHz. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  12. Ευχαριστούμε κατ' αρχήν το HWBox για το Διαγωνισμό που πραγματοποιεί με αυτά τα υπέροχα δώρα!!! Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα & Καλή Χρονιά σε όλους!!!
  13. Δεν διαφωνώ φίλε μου με αυτά που λες, και πάλι επαναλαμβάνω ότι ανέφερα το Metro UI ως παράδειγμα επειδή αναφέρεται πολύ στα forum. Εμένα η ουσία του σχολιασμού μου είναι γενικά στο ότι πρέπει να βλέπουμε νέα πράγματα και να μην είμαστε κολλημένοι με τα ίδια και τα ίδια για χρόνια. Αν τώρα αυτά τα νέα πράγματα που βλέπουμε είναι καλά ή κακά, αυτό είναι άλλο θέμα. Και όπως επίσης είπα.... ας βγουν στην τελική τους έκδοση, να τα βάλει ο κόσμος στα PC τους (απλοί & expert χρήστες), να περάσει ένα διάστημα στη χρησιμοποίηση τους, ώστε να μπορούμε να βγάλουμε ένα ξεκάθαρο και ουσιαστικό συμπέρασμα για το συγκεκριμένο λειτουργικό.
  14. Προφανώς δεν καταλάβατε την ουσία του σχολιασμού, εγώ δεν μιλάω συγκεκριμένα για το Metro UI και υποστηρίζω ότι είναι κάτι το φοβερό, το ανέφερα ως παράδειγμα επειδή το συγκεκριμένο θέμα ακούγεται πολύ. Η ουσία του σχολιασμού μου είναι ότι πρέπει να βλέπουμε νέα πράγματα, να δοκιμάζουμε, να υπάρχει μία εξέλιξη δηλαδή και να μην κολλάμε σε νοοτροπίες. Το αν τα νέα πράγματα αυτά είναι τελικά καλά ή κακά, αυτό είναι άλλο θέμα... Όμως αν δεν δουλέψουμε-δοκιμάσουμε κάτι, μόνο επειδή το βλέπουμε εμφανισιακά δεν πρέπει να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα. Όσο για τη πράξη... επειδή έγινε ένας σχολιασμός πιο πάνω για τις δοκιμές των beta εκδόσεων των windows και ότι οι testers εξαγριώθηκαν θα πω δύο πράγματα: α) Οι beta εκδόσεις με την τελική έκδοση των windows φέρει πάντα σημαντικές αλλαγές, άρα.. για κάτι που είναι σε στάδιο ανάπτυξης και όχι τελικής χρήσης κρίνουμε το "δοκιμαστικό" και όχι το "τελικό" προϊόν. β) Ο αριθμός των χρηστών που θα έχουν εγκατεστημένη τελική έκδοση των windows (είτε με update, είτε με αγορά νέου PC που θα τα βρεί προεγκατεστημένα, είτε με όποιο τρόπο.. τα έχει στο pc του), είναι ΤΡΟΜΕΡΑ μεγαλύτερος από τον αριθμό των beta χρηστών. Άρα... για να κλείσω το θέμα β οι αμέτρητοι αυτοί χρήστες που εξαγριώθηκαν με την όποια αλλαγή των Windows 8, ήταν Expert Users που δουλέψαν ένα beta προϊόν. * Εγώ σαν γνώμη ή σύνολο απόψεων που συμπίπτουν θα κρατήσω την άποψη των απλών χρηστών (που είναι τεράστιος αριθμός) και των expert χρηστών στην τελική έκδοση των Windows, και μετά από ένα διάστημα α.. μηνών που θα τα έχουν δουλέψει όλοι αρκετά αυτό το νέο λειτουργικό. *Για παράδειγμα... ρωτήστε τριγύρω σας ΑΠΛΟΥΣ χρήστες τι ξέρουν για τα Windows 8. Πάνω από 50% δεν ξέρει κάν ότι σε λίγο καιρό βγαίνουν νέα windows που θα λέγονται windows 8.
  15. OK... άρα όλα αυτά τα εκατομμύρια σε χρήστες θα μείνουν σε windows xp ή 7 και ΔΕΝ θα βάλουν windows 8. Θα περιμένουν να περάσουν μερικά χρόνια 5-10-15 μέχρι η Microsoft να βγάλει νέα windows με start μενού.
  16. Διαπιστώνω ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων γκρινιάζουν και παραπονιούνται για ένα κουμπάκι που λέγεται "έναρξη", λες και είναι καμιά τρελή ανακάλυψη του αιώνα, που θα πρέπει να το φορτωθούμε ντε και καλά για άλλα 50 χρόνια. Απ τη στιγμή που βγαίνει κάτι καινούριο, πρέπει να έχει φυσικά και νέα χαρακτηριστικά! Δεν πρέπει ντε και καλά να κουβαλάει στοιχεία και νοοτροπίες προηγούμενων εκδόσεων. Γι' αυτό και λέγεται νέο! Αλλιώς με αυτή τη τακτική ας μείνουμε στα windows 95 ή xp που είναι 10+χρόνια πίσω!!! Δεν είμαι κανένας φανατικός υποστηρικτής των Windows, απλά είμαι υπέρ του εκσυγχρονισμού. Ότι θα πρέπει να βλέπουμε νέα πράγματα και να τα δοκιμάζουμε. Και όχι να βιαζόμαστε να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα για πράγματα που δεν έχουμε δουλέψει.