klapeto

Members
  • Posts

    209
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Everything posted by klapeto

  1. Πολλά lanes, λίγες θύρες Μ2, για αυτό και χρειάστηκε το παρακάτω:
  2. Θα έχουμε review για τους νέους Ryzen από το HWbox?
  3. Λογικό μου φαίνεται μετά την εξαγορά της softomotive και την ίδρυση Developer παραρτήματος στην Αθήνα.
  4. Πιο πολύ: 'Θα παπαγαλίσω την άποψη του gamer nexus γιατί το κάνουν όλοι χωρίς να κρίνω μόνος μου'
  5. Παλιά σίγουρα. Πλέον όσο περνάνε τα χρόνια θα έλεγα όχι, κυρίως γιατί οι επεξεργαστές τείνουν να τρέχουν στα μέγιστα από μονοί τους μέσω διάφορων feature (βλέπε PBO, autoOC κτλ σε AMD). Το ίδιο πάει να γίνει και για GPUs. Το μόνο που έχει νόημα πλέον είναι το OC σε DRAM. Επίσης όσο περνάνε τα χρόνια όλο και προτιμώ ένα σύστημα με 100% ευστάθεια και "λιγότερη" απόδοση παρά ένα πιο γρήγορο σύστημα που δεν ξέρεις πότε θα σε προδώσει. Επίσης προτιμώ την ησυχία στο μηχάνημα κάτι που συνήθως χάνεται με το OC. Στο μέλλον πιστεύω οτι το casual OC θα αντικατασταθεί με το Undervolting.
  6. To μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτούς τους codecs είναι οι πατέντες που έχουν και ζητάνε roylaties για κάθε video/encoder/decoder. Με το AV1 εν όψη, δεν βλέπω VCC,HEVC να έχουν πολύ ζωή ακόμα.
  7. Fake, για 18+ πυρήνες η intel έχει τα XCC chips που δεν γίνεται να μπουν στο package του 2066.
  8. Να φανταστώ όταν φτάσουν στην 1.4nm θα μείνουν εκεί 5+ χρόνια μέχρι να πάνε στην 1.0nm. ?
  9. Κάτι μου λέει ότι θα κοστίζει πάνω από 2,5 χιλιάρικα...
  10. Μην ξεχνάτε ότι Memory Bandwidth καταναλώνουν και οι συσκευές (πχ Network, SSDs κτλ) μέσω DMA. Πχ αν το ethernet τερματίζει το 10GBit τότε καταναλώνει αρκετό memory bandwidth ακόμα και αν ο επεξεργαστής δεν κάνει τίποτα.
  11. Ελπίζω να βγάλει κάποια 8-Channel έκδοση όπως διέρρευσε πριν λίγο καιρό. Είναι κρίμα να βγουν 64c/128t Threadrippers και να είναι περιορισμένοι από το bandwidth σε κάποια workloads.
  12. Πολύ κάλο review. Τα review samples σας τα έστειλε κατευθείαν η AMD;
  13. 12/24 (TR 1920X) στο κύριο σύστημα και 4/8 (i7 7700) στο δευτερεύων σύστημα για testing.
  14. Πολύ ισχυροί. Δεν περίμενα τέτοια αυξηση στο IPC. Ο 3900Χ κάνει τον 1920Χ μου να φαίνεται ένα τίποτα. :P Επίσης overclocking δοκιμάσατε; Ισχύει αυτα που ακούω οτι με το automatic OC που έχουν δεν χρειάζεται να σχοληθείς πια με το manual?
  15. Θα περιμένω τους Zen2 Threadrippers. Ελπίζω μόνο να μην αφαιρέσουν την επιλογή για NUMA που έχουν οι υπάρχοντες.
  16. Εκτός αν βλέπω κάτι λάθος στις φωτογραφίες, γιατί τρέχεις τις RAM σε Dual Channel mode?
  17. Πριν αγοράσω gpu πάντα ψάχνω την καλύτερη συμβατότητα με Linux και την ικανότητα για KVM passthrough. Οι drivers της nvidia είναι κλειστοί καθώς και συνήθως χαλάνε σε αναβαθμίσεις kernel. Επίσης μποϊκοτάρει ενεργά το KVM passthrough άρα η μονή επιλογή είναι Polaris προς το παρών.
  18. Δηλαδή ότι chips δεν βγήκαν καλά για να τα πάρει η google, τους βάζει ετικέτα "Gaming" και μας τα πουλάει για 700$? Το γεγονός ότι δεν έχει χαμηλότερη τιμή απο την rtx 2080 δίχνει είτε ότι δεν την νοιάζει και πολύ αν θα την αγοράσει ο κόσμος ή οτι πάνε σε price fixing με την nvidia.
  19. Η απήχηση που έχει το freesync πρέπει να έτσουξε πολύ.
  20. Σωστά. Παίζουν ρόλο και οι μίζες που θα πέσουν από την Intel προκειμένου να μην πάρει market share η amd. Έτσι είχε γίνει την τελευταία φορά που η amd είχε ξεπεράσει την intel και είχε δουλέψει καλά. Γιατί να μην γίνει και τώρα που πάλι η amd περνάει μπροστά; Η ιστορία καλώς ή κακώς επαναλαμβάνεται. Εξάλλου το είχε πει και ο Krzanich ότι πρέπει να αποτραπεί η amd από το να πάρει market share πάση θυσία. Δεν διευκρίνισε όμως με ποιον τρόπο.
  21. Ωραίος ο 9900k αλλά η HEDT σειρά είναι για γέλια.
  22. Σαν προγραμματιστής είχα ασχοληθεί παλιότερα και με τους 2. Και ο H264 και ο HEVC έχουν καλό λόγο συμπίεσης, αλλά μαστίζονται από πατέντες των MPEG-LA που ζητάνε roylaties για κάθε encoder/video που παράγεται με αυτούς τους αλγόριθμους. Για αυτό και οι εταιρείες τους αποφεύγουν και καταφύγανε στο να συνεργαστούν για να φτιάξουν τον AV1 που είναι royalty free και μπορεί ο κανένας να το χρησιμοποιήσει.
  23. Επιτέλους. Να αρχίσουν να παίρνουν δρόμο σιγά-σιγά οι καταραμένοι H264 και HEVC (H265).
  24. Λογικό είναι να μην θέλει να υπάρξουν συγκρίσεις. Το τελευταίο bug απαιτεί L1 Data flush σε κάθε system call και απενεργοποίηση του Hyper Threading για να είσαι εντελώς καλυμμένος. Το καθένα από αυτά ξεχωριστά ρίχνει τις επιδώσεις αρκετά. Φανταστείτε και τα 2 μαζί. Τώρα στη Amazon με το AWS και στη MS με το Azure που στην ουσία πουλάνε VM instances, δεν θα τους αρέσει καθόλου αν δουν ότι έχουν +30% μείωση στην απόδοση επιπρόσθετα με την μείωση από τα προηγούμενα patches.