George_o/c

Η ASRock 3η στις πωλήσεις μητρικών πίσω από τις ASUS και Gigabyte - Η MSI 4η!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η ASRock 3η στις πωλήσεις μητρικών πίσω από τις ASUS και Gigabyte - Η MSI 4η!]http://reviews.hwbox.gr/news/asrock.jpg[/NEWS_IMG]Ως γνωστόν, η ASRock είναι θυγατρική εταιρεία του Ταϊβανέζικου κολοσσού που ακούει στο όνομα ASUS. Χρόνια τώρα παρήγαγε αμέτρητες φθηνές μητρικές που έβρισκαν στέγη σε συστήματα OEMs, ή μητρικές με περίεργους συνδυασμούς υποστηριζόμενου chipset/επεξεργαστή/κάρτας γραφικών, μέχρι που πριν από περίπου δύο χρόνια αποφάσισε να "παίξει" μαζί με τους μεγάλους της αγοράς. Συνεπώς κυκλοφόρησε ουκ ολίγες μητρικές κάρτες που απευθύνονταν σε απαιτητικούς χρήστες, αφού έφεραν πληθώρα σαγηνευτικών features διατηρώντας ταυτόχρονα την τιμή σε ανεκτά επίπεδα. Φανταστείτε ότι υπήρξαν αρκετές ASRock motherboards μες στο 2010 που πρόσφεραν τα ίδια με τις αντίστοιχες ASUS, αλλά κόστιζαν μέχρι και 80-100? λιγότερα (π.χ Fatal1ty P67 Professional vs Maximus IV Extreme με την διαφορά ότι η Maximus έχει NF200). Όσοι λοιπόν θεωρούν την ASRock παραγκωνισμένη φτωχο-εταιρεία ίσως αναθεωρήσουν τα πιστεύω τους, διαβάζοντας το εν λόγω άρθρο.

Μες στο 2010 η ASRock απέστειλε 8.000.000 εμπορεύματα (μητρικές) με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τις Micro-Star International (MSI) και Elitegroup Computer System (ECS) και να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη μάρκα, πίσω από τις ASustek Computer (ASUS) και Gigabyte Technology. Τα εμπορεύματα που έστειλε η ASUS ανήλθαν στα 21.600.000, με τα κέρδη της να αγγίζουν τα $275 εκατομμύρια, κάνοντας πέρα τον ανταγωνισμό. Η Gigabyte από την άλλη διοχέτευσε στην αγορά 18.000.000 motherboards, επηρεαζόμενη όμως από την επιθετική τιμολογιακή πολιτική της ASUS έμεινε πίσω στα κέρδη για το 2010.

Την στιγμή που μιλάμε, περίπου το 75-80% των motherboards της ASRock ανήκουν στην entry-level και mid-ranged αγορά, ενώ οι υπόλοιπες είναι high-end μοντέλα. Το πρώτο τρίμηνο του 2011 αναμένεται ιδιαίτερα επικερδές, αφού αναλυτές της αγοράς περιμένουν αύξηση της τάξεως του 5% στα shipments και 12.5% στο τέλος του έτους ανεβάζοντας τα εμπορεύματα στα 9 εκατομμύρια.

Παρόλο τις φιλότιμες προσπάθειες της MSI, βρίσκεται στην ίδια περίπου κατάσταση με την ECS. Σχεδόν 14 (7+7) εκατομμύρια μητρικές έφυγαν από τα εργοστάσιά τους το 2010. Αναφερόμαστε φυσικά σε branded μητρικές και όχι OEM προϊόντα, γιατί εκεί τα πράγματα αλλάζουν. Η φιλική συμφωνία της ECS με την Hewlett-Packard συνεχίζει να αποδίδει, οπότε συμπεριλαμβανομένων των παραγγελιών της τελευταίας, η ECS πούλησε 10.000.000 OEM units.

Κάπως έτσι διαμορφώνεται η πρώτη πεντάδα - ASUS, Gigabyte, ASRock, MSI, ECS και έκτη έρχεται η Biostar με πέντε εκατομμύρια shipments.

ASRock Fatal1ty P67 Professional @ 187? @ hardwareversand

[img_ALT=Η ASRock 3η στις πωλήσεις μητρικών πίσω από τις ASUS και Gigabyte - Η MSI 4η!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614d451f118080a.jpg[/img_ALT]

ASUS Maximus IV Extreme @ 302? @ hardwareversand

[img_ALT=Η ASRock 3η στις πωλήσεις μητρικών πίσω από τις ASUS και Gigabyte - Η MSI 4η!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614d451f11b1de7.jpg[/img_ALT]

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

η EVGA εχει 2 χρονια που φτιαχνει μητρικές

τι περίμενες? :P

Δεν νομίζω να χει δύο χρόνια..!!! Αφού η προηγούμενη μητρική που χα ήταν η EVGA 680i SLi και την είχα πάρει το 2007....

Link to comment
Share on other sites

H Fatality παντος ειναι πανεμορφη..!

Χαιρομαι που η ASrock επιασε την 3η θεση..! και ας ειναι θυγατρικη της Asus! τα παει καλα και αποτι φαινεται και οι οικονομικες high end λυσεις τους πιανουν τοπο και τις αγοραζει ο κοσμος..!

Ας αρχησουν και οι αλλες εταιριες να την αντιγραφουν σιγα σιγα!! Εαν δηλαδη αρχησει και ριχνει τιμες η Gigabyte θα τις ριξει και η Asus! :D

Edit : Epic fail..Αυξηση τιμων ? Ζητω η AsRock! :P

Edited by ProPitsiriko$
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now