La_MoRt

Λείπει NTLDR

Recommended Posts

Καλημέρα,

Παίδες έχω να αντιμετωπίσω το εξής πρόβλημα: έκανα format σε ένα υπολογιστή και όταν τελείωσε το format ο υπολογιστής δεν ανοίγε και μου γράφει missing NTLRD πατήστε Ctrl+ALt+Del για να κάνετε restart. Από ότι ψιλοβρήκα στο internet λένε ότι είναι θέμα bios και ότι θέλει update σε αυτά. Όμως ο υπολογιστής δεν φορτώνει καθόλου windows και δεν ξερω πως μπορώ να το κάνω. Έχει κανείς καμία ιδέα? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά τον υπολογιστή για να τον κάνω format έβγαλα τον σκληρό του και τον έβαλα σε άλλο pc γιατί δεν με άφηνε να κάνω boot απο cd σε αυτόν. Ο σκληρός στον άλλο υπολογιστή δούλευε κανονικά σε αυτόν όμως μου βγάζει αυτό το μήνυμα.

Link to comment
Share on other sites

1. Βαλε το Windows XP CD στο drive.

2. Βαλε το pc να κανει boot απο το CD drive.

3. Boot απο το CD.

4. Στο menu, πατας "R" να φορτωσει τη Recovery Console.

5. ας πουμε οτι το drive σου ειναι D και ο σκληρος δισκος σου ειναι C

6. Δωσε την εξης εντολη

"COPY D:\i386\ntldr C:\" και πατας ENTER.

"COPY D:\i386\ntdetect.com C:\" και πατας ENTER.

7. Βγαλε το CD and πατα "EXIT" και μετα ENTER για να κανει reboot

Link to comment
Share on other sites

Το R το πατάω όταν μου εμφανίσει το μήνυμα το αρχείο NTLRD missing? Γιατί όταν τον έβαζα να κάνει boot από cd μου κόλλαγε στο boot from cd χωρίς να προχωράει. Αν πρέπει το R να το πατήσω την ώρα που μου λέει press any key to boot from cd δεν μπορώ να το κάνω γιάτι δεν φτάνει καν έκει κολλάει πιο πριν.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα κατάλαβα ποια επιλογή μου λες να πατήσω. Το θέμα μου όμως είναι ότι δεν θα φτάσω σίγουρα μέχρι εκεί. Όταν του δίνω την εντολή από τα bios να κάνει boot from cd ξεκιναέι η μαύρη οθόνη και κολλάει εκεί. Μου γράφει το μήνυμα boot from cd και δεν προχωράει άλλο το μόνο που έχω σαν επιλογή είναι να κάνω κτρλ+αλτ+ντιλιτ για επανεκίννηση. Το μόνο που σκέφτηκα και θα το δοκιμάσω και αυτό είναι μήπως έχει πρόβλημα το cdrom και για αυτό δεν φορτώνει. Πραγματικά σπάω το κεφάλι μου αλλά δεν μου έρχεται κάτι άλλο. Πριν του κάνω format δούλευε κανονικά δεν ξέρω τι σκάλωμα έχει φάει.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Παίδες ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση στο πρόβλημα τελικά το έλυσα, ήταν πόλυ πιο εύκολο από ότι συζητάγαμε. Είχε πρόβλημα το dvd player και δεν φόρτωνε dvd. Έβγαλα το dvd το δικό μου και το έβαλα και δούλεψε κανονικά! Το ntlrd μάλλον μου έβγαζε ότι έλειπε γιάτι το format το έκανα επάνω σε άλλο pc, τεσπά τέλος καλό όλα καλά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now