caution

Microsoft: Φθηνότερα και από δωρεάν τα Windows Phone 7!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Microsoft: Φθηνότερα και από δωρεάν τα Windows Phone 7!]http://reviews.hwbox.gr/news/microsoft_2.jpg[/NEWS_IMG]Ο Charlie Demerjian στο γνωστό semiaccurate.com, ισχυρίζεται πως έμαθε το μικρό μυστικό της Microsoft στην μάχη για την επικράτηση στις mobile συσκευές. Έτσι λοιπόν, λέει, ότι η Microsoft προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική για τους κατασκευαστές, ουσιαστικά δίνει δωρεάν το λειτουργικό της ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη πελατειακή βάση. Για την ακρίβεια, η εταιρία χρεώνει κανονικά τις άδειες των Windows Phone 7 αλλά εγγυάται ότι επιστρέφει αυτό το ποσό στους κατασκευαστές εν είδει δωρεάν διαφήμισης και άλλων λιγότερο άμεσων μεθόδων. Και κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, γιατί τα κινητά με Windows Phone 7 είναι εν γένει πιο ακριβά στην κατασκευή λόγο βαρύτερου OS.

Αν ένας κατασκευαστής επιλέξει android δεν πληρώνει τίποτα για άδειες, το ίδιο και αν επιλέξει Google branded έκδοση, όπου εκτός από το δωρεάν λειτουργικό, του επιστρέφεται και τμήμα των χρημάτων για τις εφαρμογές & multimedia που το συγκεκριμένο κινητό/χρήστης αγοράζει. Αυτή την πραγματικότητα έρχεται να ανταγωνιστεί η Microsoft, και τα πράγματα μάλλον δεν είναι εύκολα...

Link to comment
Share on other sites

Ναι, γιατί στα desktop OS επικράτησε με το σταυρό στο χέρι...

Ό,τι και να κάνουν, στο mobile χώρο, το τρένο έχει φύγει. Εύχομαι αυτή να είναι και η αρχή του τέλους τους (όχι γιατί δεν έχουν καλά προϊόντα, αλλά για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον τρόπο που εκβιάζουν εταιρείες , που επιβαρύνουν το φορολογούμενο κάθε κράτους και τελικά περιορίζουν τις ελευθερίες του κάθε τελικού χρήστη κτλ . κτλ. )

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now