John-X

CPU Extreme Γιάλισμα

Recommended Posts

Οι HWBOXεραδες το ξερετε ολοι σας σχεδον αλλα ας το δουν και οι υπολοιποι.

Λοιπον περνουμε τον αγαπημενο μας cpu και ενα γιαλοχαρτο P61B P240

και ξινουμε με μανια αλλα και μερακι συγχρονος μεχρι το cpu απο γκρι που ειναι να παρει το χρωμα του χαλκου.

Στοχος μας δηλαδη ειναι να φυγει η στρωση αλουμηνιου απο την επιφανεια του επεξεργαστη ωστε ψυκτρες και block να εφαπτοντε απευθειας με τον χαλκο.

4614d622e5f3434a.jpg

4614d622e5f51b95.jpg

Αφου εξαφανισετε τελειος το γκρι χρωμα απο την επιφανεια του cpu παρτε ενα αλλο γιαλοχαρτο P600 και τριψτε απαλα για να εξαληψετε τις γρατσουνιες.

Μετα περνετε αυτη την μαγικη αληφουλα και χαρτι εφημεριδας και τριβετε την επιφανεια μεχρι να γινει καθρευτης:shades:

4614d622e5faa0fd.jpg

Ετοιμος ;P..

4614d622e5f6f015.jpg

4614d622e5f8c864.jpg

Μην πειτε μα μου χανεις εγγυηση κλπ.

Γενικα η moda χανει εγγυηση:D

Edited by George_o/c
photo resize
Link to comment
Share on other sites

πολυ ωραιο . θα προτιμουσα να εδινες περισσοτερη βαση στο lapping παρα στο γυαλισμα ,γτ αυτο ειναι το βασικο της υποθεσης. το αποτελεσμα ειναι πολυ ωραιο βεβαια . τα γυαλοχαρτα που χρησιμοποησες ηταν νερου ή τα απλα ? παρατηρησες διαφορες θερμοκρασιας μετα την διαδικασια αυτη ? λογικα πρεπει να σου εκοψε λιγο απο το max κ να idleδιαζει πιο γρηγορα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι έτσι απλά. Επειδή παρακολουθούν και άτομα που δεν ξέρουν και μπορεί να σκεφτουν τα το κάνουν πρέπει:

1oν) Να αναφέρουμε πάλι και να τονίσουμε ότι ΕΤΣΙ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ

2ον) Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στο πως θα τρίψουμε την αλουμινένια επιφάνεια για να μην δημιουργήσουμε επιφάνεια που δεν θα είναι επίπεδη. Αυτό γίνεται με το να κολλήσουμε το ντουκόχαρτο πάνω σε ένα κομμάτι γυαλιού ή ένα κομμάτι μάρμαρο, εγώ είχα χρησιμοποιήσει γυαλί με έναν 9550. Ξεκινάμε με ένα πιο χοντρό που βοηθάει πιο εύκολα να βγάλουμε το αλουμίνιο και μετά χρησιμοποιούμε όλο και πιο λεπτά π.χ. ξεκινάμε με 600 πάμε σε 800 μετα 1000-...-2000. Εάν υπάρχει και πιο λεπτό ακόμα καλύτερα.

και 3ον) αμέσως μετά το λαπάρισμα ΔΕΝ πρέπει να αγγίξουμε με τα δάχτυλά μας την επιφάνεια που έχουμε τρίψει γιατί θα δημιουργηθεί οξείδωση όχι άμεσα αλλά μεσα στη μέρα το πολύ την επόμενη θα δείτε το δαχτυλικό σας αποτύπωμα.

Link to comment
Share on other sites

Σωστός ο Sakiiiis...;)

Επίσης στο θεμα το τρόπου τρυψίματος, χωρίς να ασκούμε πίεση, κάνουμε απαλά 8αρια για 15 με 20 λεπτα και

στην συνέχεια προχωράμε στο πιο λεπτό ντουκόχαρτο.

Επίσης καλή δουλειά κάνουν και τα γυαλόχαρτα νερού....;)

Link to comment
Share on other sites

Οι οδηγίες απ τον Σάκη και τον Γιώργο γενικά με βρίσκουν σύμφωνο... Δεν το έχω κάνει ποτέ για επεξεργαστή... αλλά γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις (για μεταλλικές επιφάνειες) καλύτερο και αποτελεσματικότερο είναι να μην χρησιμοποιούμε γυαλόχαρτο/ντουκόχαρτο αλλά να τρίβουμε πάνω σε γυαλί (ή πλάκα εφαρμογής) με griding paste (σμυριδαλοιφή) αυξανόμενου βαθμού 1000, 2000, 3000 κτλ. (extra fine grades). Στο τέλος μπορούμε να γυαλίσουμε την επιφάνεια με το γνωστό brasso που βρίσκουμε στα super markets. (Αλλά και η αλοιφή που δείχνει ο John-X φαίνεται μια χαρά.)

Παραθέτω για όποιον ενδιαφέρεται:

"Lapping paste or grinding paste is basically a mixture of a uniform size of hard particles in some lubricant base.Lapping pastes are used for a small amount of metal removal or controlled removal and is used basically for close mating of surfaces, for removing rust and brightening of the metal surface etc. It is used widely in the lapping of the exhaust and the inlet valves of engines. It is used in the seat repairs of the globe valves, It is used for the overhaul of reciprocating compressor valves. It is used in fine lapping of mechanical seals and for numerous other applications.When using hand lapping there are two methods of lapping used by engineers, the first is the figure of eight lapping and the other is circular. In case a guide is available, like the nozzle nut in a fuel valve the circular method can be used effectively. In the figure of eight and circular hand lapping without a guide the alignment of the hand should be proper and comes after some practice."

@John-X: Πολύ όμορφη δουλειά ειδικά και επειδή το έκανες με γυαλόχαρτα!!! Τώρα για να ελενξεις αν πέτυχες και επίπεδη επιφάνεια (που αυτό είναι το ζητούμενο) βάλε στην επιφάνεια ενός γυαλιού ένα πολύ λεπτό ομοιόμορφο φίλμ λαδιού και ακούμπισε τον επεξεργαστή σου πάνω. Αν είναι ανομοιόμορφη η επιφάνειά του θα φαίνεται στην πίσω πλευρά του γυαλιού με την μορφή κάπου θύλακα αέρα-λαδιού ή σκιάς... Αλήθεια είδες διαφορά σε θερμοκρασίες;

Υπ όψιν ότι μία φορά το έκανα σε παλιά κάρτα γραφικών (9200se) με γυαλόχαρτα, αλλά αφού έκανα λεία την επιφάνεια σαν αποτέλεσμα είχα όχι καλύτερη εφαρμογή της ψύκτρας στην gpu αλλά την... καταστροφή της... So... use at your own risk!

Link to comment
Share on other sites

Παιδες νυσταζα ελεινα εχθες για να ποσταρω περισοτερες λεπτομεριες το εφτιαξα μια στα μπαμ το θεμα.

Λοιπον απο θερμοκρασιες απο ενα γρηγορο τεστακι που εκανα εχθες με 1.5ν

στα 4.6ghz ειχα idle 21 και full load σε prime.vantage cpu test κλπ πηγε μεχρι 68 απο 26 και 78 αντιστοιχα.Μεγαλη διαφορα θα ελεγα.

Η επιφανεια ναι ειναι τελεια.

Ο cpu ειναι 980χ:D.Δεν ειχα εγγυηση ουτος η αλλος οποτε γιατι οχι.

Βασικα πρωτα εφτιαξα εναν pentium 4 και εναν athlon 64 5600+ και αφου ειδα

οτι το αποτελεσμα ηταν φοβερο σε θερμοκρασιες εφτιαξα και τον 980χ.

Το διαβασμα της θερμοκρασιας πλεον ναι γινεται σε κλασματα δευτερολεπτου.

Link to comment
Share on other sites

Δεν με ενδιεφερε να ασχοληθω περετερο για το θεμα εγγυησης.

Κοιτα δεν ειμαι κανενας ασχετος που πιανει εργαλεια πρωτη φορα στα χερια του

οτι επρεπε να γινει εγινε κανονικοτατα και το cpu εγινε καλητερα και απο το εργοστασιο.Επισης αν δεν ξισεις σωστα,αυτον τον καθρευτη που βλεπεις δεν προκυτε να τον δεις και ας τριβεις μερα νυχτα με την αλυφη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now