tasos9

Υπερθερμαινόμενη 480

Recommended Posts

Λοιπόν παιδιά θέλω την βοήθειά σας...

Ένας φίλος έχει μια Gainward GTX 480 η οποία είναι πάρα πολύ ζεστή.

Εντάξει ξέρω ότι είναι ζεστές κάρτες, αλλά η συγκεκριμένη ηρεμεί στους 70 και το full load δεν το ξέρω διότι έχει κλείσει πολλές φορές στους 110c. Σήμερα λοιπόν έβγαλα και έβαλα την ψύκτρα αλλάζοντας την πάστα με AS5. Καμία αλλαγή. Το παιδί περιμένει μια accelero 2 αλλά μήπως ύπαρχει γενικό πρόβλημα. Η κάρτα είναι από το πλαίσιο. Λέτε να πουν τίποτα που την έβγαλα?

Επίσης για να ξέρω, σε περίπτωση αντικατάστασης, δίνουν κάρτα ίδιων επιδόσεων ή ίδιου κόστους?

Link to comment
Share on other sites

Ναι όμως και τον χειμώνα έτσι έκανε (Απλά δεν έσβηνε), ηρεμόυσε 60 και load πήγαινε 105c.

Τι λέτε να περιμένω την accelero ή να την πάω στο πλαίσιο?

Link to comment
Share on other sites

Να την πας στο Πλαίσιο - αν παίζει 110*C, αργά η γρήγορα θα την πάθει. Και εγώ με GTX470 βλέπω τρελές temps - αλλά όχι και έτσι...

Από airflow είσαι εντάξει όμως, γενικά;

Link to comment
Share on other sites

Τι να πώ, το κουτί είναι ένα Coolermaster 692 Advanced με 4 1 front, 1 side (φυσάει πάνω στην κάρτα), 2 top, και πίσω το ψυγείο της H50. Σκέφτομαι να τον πω να μου την φέρει να την δοκιμάσω στο HAF αλλά δεν ξέρω για το τροφοδοτικό μου.

Link to comment
Share on other sites

Δεν φταίνε τα κουτιά σας, μια χαρά air flow έχουν. Σε gaming η κάρτα σου 'χει κλείσει ποτέ; Γιατί αν είναι να πιάνει 110*C σε Furmark εντάξει, λογικό είναι καλοκαιριάτικο.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι αντέχει το seasonic.

Αν θέλεις ένα tip - βγάλε το bracket από την κάρτα, και στήριξε την με πατέντα. Ανασαίνει καλύτερα έτσι, και θα χάσεις ~2 βαθμούς σε load. Και αν είναι πεντακάθαρη, παίζει με minimum VID και είναι με σωστή πάστα... that pretty much it... :/ Να flashάρεις άλλο fan plan δεν νομίζω ότι παίζει - οπότε AfterBurner, για αυτή την δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά το παιδί κλείνει τα παιχνίδια όταν πάει 105-106 γιατί ανησυχεί, χθες όμως στο 3d mark 03 (φυσικά χωρίς overclock) έκλεισε

Το θέμα είναι ότι η θερμοκρασία όταν ανεβαίνει ΔΕΝ σταματάει.

Link to comment
Share on other sites

Μην την πειράξετε την κάρτα, μην της αλλάξετε ψύκτρα ακόμα.

Πες του να βάλει να παίξει παιχνίδια. Να δοκιμάσει 2-3 βαριά. Και να συνεχίσει να παίζει μέχρι να του κλείσει! Έτσι πάει στο Πλαίσιο και λέει παιδιά, εδώ, δεν μου παίζει παιχνίδια, κλείνει από θερμοκρασίες! Τότε ναι θα πρέπει να την αντικαταστήσουν.

Για αυτό σε ρώτησα αν είναι για παιχνίδια ή Furmark... Πες του να μην την κλείνει, να συνεχίσει να παίζει μέχρι να του κλείσει!

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα κλείνει απο παιχνίδια. Πριν από 2 ώρες πχ, στο AION με όλα full και vsync η κάρτα δούλευε περίπου 70% και πήγε 107c και το κλείσαμε. Σίγουρα θα έκλεινε αν το αφήναμε.

Link to comment
Share on other sites

Για να έχεις "πλήρη" εικόνα το λέω...

Εγώ ας πούμε στο Dirt3 χωρίς Vsync πάω 100% utilization (100άρες frames πατημένα) και πράγματι οι θερμοκρασίες τσιμπάνε - σε σχέση με Vsync on.

Από την άλλη στο καινούργιο Virtual Tennis ( :) ) η κάρτα παίζει κολλημένη 60 FPS (vsync on) και δεν γυρνάει ΚΑΝ στις 3D τάσεις :D Παίζει κανονικά με 2D mode και παραμένει super κρύα.

Εσύ λογικά με 100% utilization - στο πεντάλεπτο θα τρως hard shut down :/

Edited by caution
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now