PinwmpireS

Dual Bios Reset

Recommended Posts

Καλησπέρα και πάλι στην ομάδα, στην MSI Big Bang Marshal B3 για κάποιο λόγο το 1 απο τα 2 bios έχει "κλάσει" και δεν μπορώ να βρω με ποιόν τρόπο μπορώ να το επαναφέρω. Έκανα Bios Update και στα 2 Bios αλλα το πρόβλημα παραμένει. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει πως μπορώ να το κάνω Reset ή τελος πάντων να το επαναφέρω..?

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, Bootarω απο το δεύτερο Bios και ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά. Απλα κάθε φορα που μπαίνει στο λειτουργικό μου βγάζει μύνημα οτι χρησιμοποιω το Secondary Bios και οτι υπάρχει πρόβλημα με το Primary Bios. Επήσις το Dual Bios Led πάνω στην μητρική αναβοσβήνει εκνευριστικά δηλώνωντας το ίδιο πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Φλάσαρες το bios με κάποια από τις προηγούμενες εκδόσεις του να δεις αν δουλεύει?

Update εννοείς πως φλασάρεις το bios μέσα απο τα windows? αν ναι, γράψε το σε ένα φλασάκι και κάνε το απο το bios κανονικά..

Link to comment
Share on other sites

Επειδη διεπύστωσα κάποια προβλήματα με την συγκεκριμένη μητρική και επειδη στην προσπάθεια μου να τα λύσω δημιουργήθηκε προβλημα και στα 2 Bios κατάφερα με κάποιον τρόπο να κανω Bios Update και να λύσω το πρόβλημα αυτο, απλα δεν θυμάμαι με ποιον τρόπο το έκανα. Οχι δεν έχω δοκιμάσει να βάλω παλαιότερο Bios γιατι θεωρώ πως δεν χρείαζετε μιας και πριν το Bios Update δούλευα με αυτο. Πιστευεις οτι ίσως βοηθήσει? Θα δοκιμάσω να βάλω μια παλαιότερη έκδοση και θα σου πώ.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα εχει Dual Bios και σου λεει οτι άμα κλάσουν και τα 2 εχει δυνατότητα να bootarei απο ενα τρίτο Bios οπου άμα κλάσει και το τρίτο Bios εχει δυνατότητα να bootarei απο ενα τέταρτο Bios και ουτω κάθε εξής... Το θέμα είναι οτι την μια και μοναδική φορα που το εκανα reset είχαν κλάσει και τα 2 και έκανα bios update απο αυτο το τρίτο bios και έστρωσαν τα αλλα 2.. Τώρα που έχει κλάσει μόνο το 1 δεν ξέρω πως να το κάνω.. Ειλικρινα εχω σκυλομετανιώσει για αυτην την αγορα... αλλα βλέπεις πηγα στο Πλαίσιο και μου ειπαν 20 μέρες αναμονή για την UD7 και τι να έκανα που δεν είχα PC...

Link to comment
Share on other sites

Τώρα δοκιμάζουμε μια MSI Z68 GD80 για review και δυστυχώς παρόλο που είναι όμορφη, έχει χαμηλές θερμοκρασίες, ωραίο layout, πολλά features, overclockάρεται όπως όλες οι άλλες και γενικά έχει potential, δυστυχώς έχει θέματα με το BIOS. Θέματα με το BIOS είχαν και οι P67 GD80 και οι P67 GD65. Και φυσικά οι Marshal...

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι οτι όλος αυτός ο ενθουσιασμός μεχρι να πάω απο το πλαίσιο στο σπίτι κατέρευσε απότομα όταν συνάντησα όλα αυτά τα προβλήματα με το Bios.. Δεν μπορουν να κάτσουν να ασχοληθούν με αυτα τα θέματα και να βγάλουν καινούργια Bios..? Δεν μπορουν να βρούν την λύση..?

Link to comment
Share on other sites

Και τελικά το πρόβλημα λύθηκε τόσο ξαφνικά όσο παρουσιάστηκε.. Πως... Μια φορα την εβδομάδα χρησιμοποιώ το Live Upate της MSI για να δώ αν έχει βγεί κατι καινούργιο, ετσι και σήμερα το πρωι ψάχνωντας για Updates βρήκα ενα Update για το Bios.. το έκανα μέσω των Windows, εκανε Restart και έτοιμο.. Γιατι δηλαδή με τα Bios Update που έκανα εγω μεσα απο το Bios δεν έστρωνε και έπρεπε να το κάνω με το Live Update? Οπως και να έχει το θέμα λύθηκε, σας ευχαριστω πολύ..!

Link to comment
Share on other sites

Για να είμαι ειλικρινείς απέφευγα να κανω Bios Update μεσω των Windows, ο κλασικός τρόπος μεσα απο το Bios μου εμπνέει μια εμπιστοσύνη αλλα σκεφτηκα τι έχω να χάσω ας το δοκιμάσω και τελικά αποδείχτηκε σωτήριο..!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now