FireKiller

MSI 6950 Twin Frozr III Pe/Oc 2GB

Recommended Posts

MSI 6950 TwinFrozrIII PE/OC 2GB

Εισαγωγή

Σε αυτήν την παρουσίαση ,θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις της custom υλοποίησης από την Msi με βάση το βασικό σχεδιασμό της 6950.

Η σειρά Power είναι ο ορισμός μεταξύ «απλού» κι extreme(Lightning series).Η Msi έχει διαλέξει ως σύστημα ψύξης το twin frozr III το οποίο υπόσχεται χαμηλότερες θερμοκρασίες με λιγότερο παραγόμενο θόρυβο. Περισσότερα χαρακτηριστικά και φωτογραφίες για το σύστημα ψύξης της κάρτας καθώς κι για την ίδια θα δείτε στην μεθεπόμενη ενότητα. Μην χάνουμε άλλο χρόνο λοιπόν κι ας πάμε στην συνέχεια της παρουσίασης.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Msi HD6950 Twin Frozr III Pe/Oc 2GB

spects.png

Μαζί με την κάρτα θα παραλάβετε επίσης τα εξής:

1x Quick Installation Manual

1xCd drivers/utilities

2x 2Molex->6pin

1x DVI->VGA adapter

Φωτογραφίες:

Ακολουθούν φωτογραφίες από την κάρτα, μαζί επίσης και με το τι θα παραλάβετε με αυτήν.

dscf1003w.jpg

Εδώ βλέπουμε τις θύρες σύνδεσης,οι οποίες είναι:

2x Dvi

1x HDMI

2x DisplayPort

dscf1002t.jpg

Εδώ μπορείτε να δείτε την πλευρά της ψύχτρας καθώς επίσης και τον διακόπτη για τα bios

dscf1000z.jpg

Εδω βλέπετε τα 2 εξάπινα που απαιτεί η κάρτα για την τροφοδοσία της

dscf0998q.jpg

Στην παραπάνω φωτογραφία μπορείτε να διακρίντετε την κάρτα απο την μπροστινή της επιφάνεια

dscf1004mk.jpg

Εδώ μπορείτε να δείτε την πίσω μεριά του pcb

Την κάρτα με τα παρελκόμενα μπορείτε να δείτε απο κάτω

dscf1006uk.jpg

Και τέλος μπορείτε να δείτε την κάρτα εγκατεστημένη

dscf0989x.jpg

Σύστημα Δοκιμών:

Επεξεργαστής:Intel E6550 s775

Μητρική:Asus P5E

Μνήμες:800Mhz 5-5-5-18

Κάρτα Γραφικών:Msi HD6950 Twin Frozr III Pe/Oc 2GB

HDD: Seagate 500GB 7200rpm 32mb cache

Drivers:Ati catalyst 10.11

Windows version:Windows Seven 7 Ultimate 64Bit

Μετρήσεις:

3DMARK03 Score:69700marks

Settings: Default

3dmark03.png

3Dmark Vantage Gaming Tests

Settings: Performance

Gpu Test 1: 43.01FPS

GPU Test 2: 44.19FPS

3dmarkvantage.png

3Dmark11 Score Performance

Graphics Score:4551 marks

Graphics Test 1: 20.69FPS

Graphics Test 2: 23.37FPS

Graphics Test 3: 28.97FPS

Graphics test 4: 13.08FPS

3dmark11.png

Unigine Heaven v2.5 Score 888 FPS: 35.3

Settings:

Directx 11

1680x1050 4xAA fullscreen

Shaders/Textures: High

Filter:Trilinear

Anisotropy:4x

Tesselation: Normal

OverClocking:

Στο τομέα του overclocking η κάρτα τα πήγε αρκετά καλά παίζοντας 960/1400 με μόλις 1.19v(1.15v stock voltage) αλλά δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου και επειδή η κάρτα έχει αρκετά mhz να δώσει ακόμη θα γίνει σχετικό update με φωτογραφίες κι score από το τελικό overclocking.

Ξεκλείδωμα σε 6970:

Έχοντας ένα διακόπτη για αλλαγή profile των ανεμιστήρων μεταξύ performance και silent -τα οποία περιέχονται σε δύο διαφορετικά bios- μας δίνετε η δυνατότητα περίπτωση αποτυχημένης απόπειρας flashαρίσματος)να flash-άρουμε την κάρτα πάλι στο αρχικό κάνοντας την εξής διαδικασία. Αλλάζουμε bios,κι εκκινούμε από αυτό που ουσιαστικά δεν έχει πειραχτεί, αλλάζουμε bios μέσα από τα windows/dos(ο διακόπτης να είναι στο χαλασμένο bios)κι flash-άρουμε πάλι πίσω στο εργοστασιακό. Ήδη στο Internet έχουν κυκλοφορήσει διάφορες εκδόσεις bios για την συγκεκριμένη κάρτα ώστε να ξεκλειδωθούν οι υπόλοιποι shaders αλλά θέλει αρκετό ψάξιμο. Πάντως μετά από μία απόπειρα να την ξεκλειδώσω με bios που βρήκα εδώ, η κάρτα εκκίνησε κανονικά με μεγαλύτερα limits για overclocking αλλά οι shaders να παραμένουν 1408.Δεν ξέρω αν φταίει το bios αν ισχύει αυτό που ακούγετε για laser cut shades αλλά θα δοκιμάσω κι τα υπόλοιπα bios για να σας ενημερώσω.

Επίλογος:

Η 6950 Twin Frozr III power edition oc της Msi αποτελεί την βελτιστοποιημένη έκδοση της Msi 6950 Twin Frozr II.Με το νέο σύστημα ψύξης να υπόσχετε χαμηλότερες θερμοκρασίες από το προηγούμενο καθώς και λιγότερο παραγόμενο θόρυβο, η Msi έβγαλε στην αγορά το μεγαλύτερο δημιούργημα της με βάση την reference 6950.Ο ανταγωνισμός όμως είναι μεγάλος διότι το αγοραστικό κοινό ενδιαφέρετε για κάρτες 6950 οι οποίες ξεκλειδώνουν. Σε περίπτωση λοιπόν που η 6950 Twin Frozr III Pe/oc έχει την δυνατότητα να ξεκλειδώσει τους shaders της ξεφεύγει από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό (σχεδόν από όλους) λόγο της καλής υλοποίησης που διαθέτει .

Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί ότι η κάρτα πρέπει να δοκιμαστεί κι σε άλλο, πιο δυνατό σύστημα καθώς επίσης κι με τους τελευταίους drivers για να υπάρξει καλύτερη αξιοποίηση της κάρτας.

Τέλος θα ήθελα να σας ζητήσω να μου προτείνετε διάφορα games/benchmarks της επιλογής σας, καθώς επίσης και τις ρυθμίσεις που θα θέλατε,ώστε όποτε βρω χρόνο να δοκιμάσω κι άλλο την κάρτα και να ανεβάσω τα αποτελέσματα εδώ κάνοντας updates.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την Msi για την παραχώρηση του δείγματος καθώς επίσης κι τα Battlenet για την παραχώρηση του χώρου για να επιτευχθεί το review.

Link to comment
Share on other sites

:T: ωραίος μικρέ. Αν και όταν είναι να κάνεις μια δουλειά για κάποιους, καλύτερο θα ήταν οι φωτογραφίες να είναι το λιγότερο καλές.
Link to comment
Share on other sites

Πάντως μετά από μία απόπειρα να την ξεκλειδώσω με bios που βρήκα εδώ, η κάρτα εκίνησε κανονικά με μεγαλύτερα limits για overclocking

ωραίος man :T: Θα ήταν ωραίο όμως να δούμε πως τα πηγαίνει απέναντι στον ανταγωνισμό (6950 DCII & 6950 Dirt 3 Edition) σε κλοκάρισμα, θερμοκρασίες κλπ.

και μια σημείωση:

Λοιπόν επειδή έχω παρατηρήσει γενικότερα ένα θέμα με αυτή τη κάρτα στο web (για τους μη overclockers της παρέας που πιθανολογώ ότι ήδη θα έχουν γνώση) λέω το εξής πληροφοριακά σχετικά με τα ρολόγια της συγκεκριμένης κάρτας.

Τα afterburner της MSI και Graphics Overdrive του Catalyst ως γνωστόν επιτρέπουν max συχνότητα < 950MHz και καθόλου επέμβαση στο ρεύμα πέραν του Power Tune.

Όλα αυτά λύνονται με το smartdoctor όπου ξεκλειδώνει μεγαλύτερο εύρος του πεδίου των συχνοτήτων αλλά και το ρεύμα.

Link to comment
Share on other sites

Θερμοκρασίες μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που ανέβασα γιατί τα λόγια είναι περιττά

οι ανεμιστήρες είναι στο auto κι ακούγονται λίγο,μόνο με ανοιχτό το κουτί,απο το μισό μέτρο κι μόνο όταν στρεσάρεται η κάρτα.

Επίσης το Afterburner σου δίνει την δυνατότητα να ανεβάσεις το ρεύμα ως 1.35v απλά επειδή τα 900mhz είναι λίγα,κλοκάρω μέσα απο το riva tuner

Γιαυτό θέλω να κάνω κιάλλα τεστ θα πάρω μια μητρική για sandybridge κι θα δοκιμάσω με τον 2500Κ καθώς επίσης θα αλλάξω κι drivers :)

η μεγάλη "πίκρα" ήταν το vantage γιατί ενώ η κάρτα έβγαζε καλά FPS ο επεξεργαστής έριχνε απίστευτα το score κάτσε να έρθει και η μητρική.Να τρέξω crysis,call of duty 4&6,metro 2033,hawx,battlefield,far cry 2 &mafia 2.αν θέλετε τπτ άλλο μου λέτε,καθώς και τις ρυθμίσεις που θα προτιμούσατε :)

Link to comment
Share on other sites

κάτσε να δούμε αν φλασάρετε γιατί σύμφωνα με το internet δεν θα είναι και εύκολο.βέβαια έχω έναν άσο που λέγεται bios from msi για αυτήν την δουλειά αλλά δεν το χω δοκιμάσει ακόμα.Σταματήσανε την διαθεσιμότητα του γιατί ακούστηκε ότι δεν ξεκλειδώνουν όλες.Θα δείξει

Link to comment
Share on other sites

πιστεύω όμως οτι η κάρτα αδικείται απο τον επεξεργαστή του συστήματος δοκιμής ,ο Ε6550 είναι λίγος για τέτοια κάρτα.

Indeed! Επιβαλλόταν Sandy mate (ποιος μιλάει... που παλεύω με τους Deneb, thuban)

Kαι το MSI Afterburner 2.2.0 beta 6 ξεκλειδωνει ρευματα

Δεν το γνώριζα. Στην 2.1.0 είναι και τα ρεύματα locked και το πεδίο συχνοτήτων περιορισμένο και είναι κρίμα γιατί η κάρτα έχει δυνατότητες. Πάντως το Smart Doctor είναι δοκιμασμένο και καρατσεκαρισμένο.

Εγω λεω να κανεις ενα guide flashαρισματος σε 6970 θα χρειαστει...

Το πρώτο και το καλύτερο που είδαμε μέχρι τώρα από techpowerup.

Πάντως κρίμα που δεν είμαι Αθήνα man να σου έδινα την DCII να έκανες φουλ συγκριτικό. BTW το Direct CUII παρά τον υπερβολικό του όγκο με έχει πείσει περισσότερο και σε επίπεδα θορύβου αλλά και απόδοσης από το Twin Frozr.

Link to comment
Share on other sites

Indeed! Επιβαλλόταν Sandy mate (ποιος μιλάει... που παλεύω με τους Deneb, thuban)

Δεν το γνώριζα. Στην 2.1.0 είναι και τα ρεύματα locked και το πεδίο συχνοτήτων περιορισμένο και είναι κρίμα γιατί η κάρτα έχει δυνατότητες. Πάντως το Smart Doctor είναι δοκιμασμένο και καρατσεκαρισμένο.

Το πρώτο και το καλύτερο που είδαμε μέχρι τώρα από techpowerup.

Πάντως κρίμα που δεν είμαι Αθήνα man να σου έδινα την DCII να έκανες φουλ συγκριτικό. BTW το Direct CUII παρά τον υπερβολικό του όγκο με έχει πείσει περισσότερο και σε επίπεδα θορύβου αλλά και απόδοσης από το Twin Frozr.

Δεν ξέρω τι λες αλλά χθες είδα 69βαθμούς μάξιμουμ με 1,2 ρεύμα σε kombustor και furmark,δεν λέω ίσως το dcII να είναι καλύτερο αλλά αυτό(με τις θερμοκρασίες της twin frozr)για μένα μετράει τρελά :D

Link to comment
Share on other sites

ναι βρε δεν αντιλέγω. Απλά από την επαφή μου με τα 2 coolers η εντύπωση μου είναι ότι το DCII είναι και αποδοτικότερο και πιο ήσυχο κυρίως, χωρίς να αμφισβητείται η αξία του πρώτου.

Link to comment
Share on other sites

@Αλέξ

Ναι ρε συ για το review το είπα, που από εκεί θα δεις τα 3D marks και θα σου τρέξει το σάλιο.

Προσωπικά σε real-time και με τον 940 υπερ-άρχοντας (overlord) ήμουνα. Με έχεις για τύπο που κυνηγάει με το δίκανο τα frames?

Ξεφύγαμε όμως.

Link to comment
Share on other sites

Firekiller την πατεντα με τις πλαστικες ροδελες την εχεις κανει?

ποια πατέντα???

Καλή η προσπάθεια kiddo :T: Έχεις βέβαια ασχημούτσικες φωτογραφίες, ορθογραφικά, συντακτικά λάθη αλλά εντάξει, από τις πρώτες σου προσπάθειες είναι. Keep it up!

thanx george,btw μου τελειωνε η μπαταρία στην ψηφιακή κι βιαζόμουν για τις photos

Link to comment
Share on other sites

άσε είμαι σε απογνωση :( το budget περιορισθηκε λογο ότι χαλασε το κινητό κι τώρα θα πάω να πάρω μια p67 των 75-80ε να κάνω έστω τα υπόλοιπα τεστϛ :(

Exω

Intel i5 2500K

6950 Twin Frozr III Pe/Oc 2GB

G.Skill ripjaws 17600 9-11-9 2x2GB

Thermaltake 1350watt

Mobo???

:(

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now