Recommended Posts

Ώρες ώρες ακούω αυτόν τον Σαμαρά να λέει ναι μεν μεγάλα λόγια

έλα τώρα μωρέ, άμα ανέβει στην εξουσία τα ίδια θα κάνει ...

Link to comment
Share on other sites

και μονάρχης να είναι κάποιος αρκεί να είναι πατριώτης. από αυτούς έχουμε έλλειψη, από τίποτε άλλο!

Ναι ναι πατριωτες ηταν οσοι περασαν απο το 1829 και μετα, ο κωστακης μας λειπει τωρα να δεσει το γλυκο... ολα τα αλλα τα εχουμε...

δεν μας φτανει ο κωστικας και ο γιωρικας βλεπεις...:P

stealth

Link to comment
Share on other sites

ακριβως ετσι οπως το ειπε ο ζορος με την μασκα :hehe: αμα ηταν ελληνες και νοιαζοταν για την ελλαδα τα πραγματα δεν θα ειχαν φτασει ως εδω...αλλα ειναι ΕΒΡΑΙΟΙ.Κριμα... ε?

Έχεις κάποιο πρόβλημα με τους Εβραίους και το Ισραήλ; Θα σε συμβούλευα να προσέχεις τι λες και να ξέρεις οτι για την κατάντια της Ελλάδας δεν φταίει κανένας Εβραίος και καμιά Σιωνιστική Συνωμοσία. Οι Εβραίοι είναι ένας υπερήφανος λαός που έχει υποφέρει πολλά και έχει προσφέρει πάρα πολλά στην έρευνα, την ιατρική, την τεχνολογία, την επιστήμη και το Ισραήλ είναι μια μοντέρνα ισχυρή δυτική δημοκρατία που δεν έχει καμιά σχέση πολιτικά, ηθικά και οικονομικά με το Νεοελληνικό χρεοκοπημένο μεταπολιτευτικό σαπάκι των 2 κομμάτων εξουσίας που συνεχίζει να στηρίζει ο καθυστερημένος ελληνικός λαός.

Link to comment
Share on other sites

Εκτοξεύθηκε η ανεργία στη Βρετανία

Ο αριθμός των ανέργων στη Βρετανία ανήλθε σε 2,57 εκατομμύρια τους θερινούς μήνες, στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής ανακοίνωσε ότι πάνω από 100.000 άνθρωποι προστέθηκαν στους ανέργους από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο.

Το ποσοστό ανεργίας είναι σήμερα 8,1%, το υψηλότερο ποσοστό από το 1994. Ο αριθμός των ανέργων μεταξύ των νέων έφθασε στο ύψος ρεκόρ των 991.000 ατόμων.

Πολλοί συνδέουν την επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας με τις δραστικές περικοπές από την κυβέρνηση των δαπανών του δημόσιου τομέα.

Τα εργατικά συνδικάτα έχουν ανακοινώσει ευρείας κλίμακας διαδηλώσεις στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας στις 30 Νοεμβρίου.

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Εκτοξεύθηκε η ανεργία στη Βρετανία - Οικονομία

Link to comment
Share on other sites

«Θα βοηθήσουμε τους Έλληνες μετανάστες στη Μεγάλη Αλβανία!»

Με μία δήλωση-«δηλητήριο» για την Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Έντμοντ Χατζηνάστο, έστειλε... μήνυμα στη χώρα μας για το πώς εννοεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε οικονομικά τους Έλληνες μετανάστες στην αναπτυσσόμενη Μεγάλη Αλβανία» δήλωσε στην εφημεριδα Gazeta Squiptare, μία από τις μεγαλύτερες της γειτονικής χώρας.

Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, λίγες ώρες νωρίτερα, δεχόταν τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη, στα Τίρανα και είναι άγνωστο αν τον είχε ενημερώσει για την πρόθεση της κυβέρνησής του «να βοηθήσει οικονομικά Ελληνες μετανάστες».

Αγνωστο είναι επίσης αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση από ελληνικής πλευράς στην προκλητική και σαφώς ειρωνική δήλωση του Αλβανού ΥΠΕΞ...

Πρώτο ΘΕΜΑ online : «Θα βοηθήσουμε τους Έλληνες μετανάστες στη Μεγάλη Αλβανία!» - Πολιτική

Link to comment
Share on other sites

Mας κάνουν πλάκα και οι Σλοβάκοι...

Μέχρι την ιστοσελίδα των New York Times έφτασε η... χάρη των Σλοβάκων, οι οποίοι όχι μόνο δεν ενέκριναν την ενίσχυση του ΕFSF -και, συνεπώς, της Ελλάδας- κατά την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιό τους, αλλά, επιπλέον, ειρωνεύονται τον ελληνικό λαό, μέσα από μια διαφήμιση για... μπίρα!

Το συγκεκριμένο τηλεοπτικό σποτ, για λογαριασμό της μπίρας Zlaty Bazant, σχολιάστηκε ακόμα και από την έγκυρη αμερικανική εφημερίδα, η οποία, σε ανταπόκρισή της από τη Σλοβακία, αναφέρεται στην οργή του ντόπιου εργαστικού δυναμικού και εν γένει των πολιτών της χώρας, οι οποίοι μόλις που κερδίζουν, κατά μέσο όρο, περί τα 1.000 ευρώ το μήνα, και τώρα τους ζητείται να στηρίξουν οικονομικά πιο πλούσιες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία --ακόμα και η Ιταλία.

Στην εν λόγω διαφήμιση εμφανίζεται ένας τύπος που οι Σλοβάκοι θεωρούν ότι είναι χαρακτηριστικός του Έλληνα, με καρό ανοιχτό πουκάμισο και άσπρο φανελάκι από μέσα, ο οποίος έχει φόντο μια παραλία και κουνάει καταφατικά το κεφάλι του, ενώ ακούγεται η φράση «Θες να δανείζεσαι απ' όλους; Τότε είσαι Έλληνας».

Στη συνέχεια, εμφανίζεται ένας νεαρός με φόντο ένα καταπράσινο λιβάδι, ενώ ακούγεται από πίσω η φωνή να λέει: «Θες να μην δανείσεις στην Ελλάδα; Τότε είσαι Σλοβάκος»...

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Ε, όχι να μας κάνουν πλάκα και οι Σλοβάκοι... - Πολιτική

[media]http://www.youtube.com/watch?v=3L7IwE6TarA&feature=player_embedded[/media]

Link to comment
Share on other sites

Well well well, ποιος θα το πίστευε...

"Αγανακτισμένος και ο Π. Αγγελόπουλος

Με λόγο που θυμίζει οπαδό του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και παραπομπές σε κείμενα του ιταλού κομμουνιστή Αντόνιο Γκράμσι ο Παναγιώτης Θ. Αγγελόπουλος πρωτότοκος γιος του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου υπογράφει ένα κείμενο στην Athens Voice με τον τίτλο «Η Εποχή των Τεράτων».

Ο γόνος μίας από τις πλουσιότερες ελληνικές οικογένειες με το κείμενό του καταγγέλλει το διεφθαρμένο και «ξενόφερτο» πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που έφερε την Ελλάδα στην εξαθλίωση και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. "

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Αγανακτισμένος και ο Π. Αγγελόπουλος - Ελλάδα

Αντικαπιτιλιστικές κορώνες από τον γιο του Μπάφετ!

Οι Κροίσοι στο πλευρό των «αγανακτισμένων» της Wall Street

Σε ρόλο «τιμητή» του αγώνα των «Αγανακτισμένων» ο Χάουαρντ Μπάφετ, διευθυντής του επενδυτικού κολοσσού Berkshire Hathaway και γιός του μεγαλοεπενδυτή και τρίτου πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη Ουόρεν Μπάφετ!

Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων κατά της «καπιταλιστικής λαίλαπας» οι επικεφαλής της Citigroup, της Blackrock, της Pimco.

Ο κόσμος τρελάθηκε ή οι εποχές αλλάζουν;

Όπως κι αν προσπαθήσει κανείς να ερμηνεύσει τα τεκταινόμενα στην αμερικανική «Μέκκα» των αγορών, το σίγουρο είναι πως οι δηλώσεις κορυφαίων παραγόντων της αμερικανικής οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής που τάσσονται υπέρρ των «καταληψιών της Wall Street» θα συζητηθούν.

Με πρώτο και καλύτερο τον υιό Μπάφετ, τον 56χρονο (!) διευθυντή μιας από τις πλέον επιτυχημένες επενδυτικές εταιρείες των τελευταίων δεκαετιών που δηλώνει … «αγρότης και φιλάνθρωπος» και μιλώντας στην αμερικανική τηλεόραση (!) δήλωσε για τους «Αγανακτισμένους» πως κατανοεί την έκρηξή τους την οποία θεωρεί ότι έχουν προκαλέσει «οι καταχρήσεις των μεγάλων επιχειρήσεων και το άνοιγμα της ψαλίδας της εισοδηματικής ανισότητας» και καταλήγει λέγοντας πως «χρειάζονται τέτοιες κοινωνικές αντιδράσεις για να προχωρήσει η κατάσταση, καθώς τα τελευταία 15 χρόνια είδαμε μεγάλες εταιρίες κυριολεκτικά να λιανίζουν κόσμο»!

Πιο … ήπιες δηλώσεις αλλά και πάλι κάθε άλλο παρά επικριτικές προς το κίνημα «Occupy Wall Street» έκαναν τις τελευταίες ώρες και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Blackrock Λόρενς Φινκ, ο Μπιλ Γκρος, πρόεδρος της PIMCO, της εταιρείας που αποτελεί τον μεγαλύτερο επενδυτή στην παγκόσμια αγορά ομολόγων, αλλά και ο Βίκραμ Πάντιτ, Διευθύνων Σύμβουλος της Citigroup, ο οποίος επιπρόσθετα δήλωσε ότι θα επιθυμούσε πολύ να συνομιλήσει με τους διαδηλωτές …

Κι όλα αυτά την ώρα που το κίνημα των «Αγανακτισμένων» επεκτείνεται με τους διοργανωτές να ετοιμάζονται να κατασκηνώσουν έξω από το βρετανικό χρηματιστήριο (London Stock Exchange) και έξω από τα γραφεία των Bank of America και Goldman Sachs στο Λονδίνο.

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Οι Κροίσοι στο πλευρό των «αγανακτισμένων» της Wall Street - Κόσμος

Link to comment
Share on other sites

Οι αλήτες τα χαράτσια τώρα θα τα κρατάν από τους μισθούς από το 2012. Έλεος δηλαδή να μας εξοντώσουν θέλουν εντελώς...

:rant::rant::rant:

:rant::rant::rant:

:rant::rant::rant:

Link to comment
Share on other sites

Οι αλήτες τα χαράτσια τώρα θα τα κρατάν από τους μισθούς από το 2012. Έλεος δηλαδή να μας εξοντώσουν θέλουν εντελώς...

:rant::rant::rant:

:rant::rant::rant:

:rant::rant::rant:

Έχει χαθεί κάθε προπέτασμα νομιμότητας πλέον... έχουμε πόλεμο μην το γελάς μωρό μου...

Link to comment
Share on other sites

Χρεοκοπία της Ελλάδας ζητούν οι Σκοπιανοί!

Σε μια νέα πρόκληση προχώρησε η κυβέρνηση των Σκοπίων καθώς ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Ζόραν Σταβρέφσκι ζήτησε επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση την ανακήρυξη της Ελλάδας σε καθεστώς χρεοκοπίας και δη «όσο το δυνατόν πιο γρήγορα»!

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones Newswires, ο κύριος Σταβρέφσκι επικαλείται, προς τις ευρωπαϊκές αρχές, το κλείσιμο των τελωνειακών σταθμών για όλα τα οχήματα εξαιτίας της απεργίας των Ελλήνων τελωνειακών υπαλλήλων και υποστηρίζει πως σωρευτικά, από την αρχή της χρονιάς, η ΠΓΔΜ έχει απολέσει πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ σε τέλη και δασμούς λόγω των απεργιών των Ελλήνων!.

Ο Σκοπιανός υπουργός υποστηρίζει πως οι τελωνειακοί σταθμοί έχουν παραμείνει κλειστοί συνολικά 80 ημέρες φέτος με υπαιτιότητα της Ελλάδας και τα … διαφυγόντα έσοδα των Σκοπιανών είναι δυσθεώρητα για το μέγεθος της οικονομίας τους.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα χάος και είναι φανερό πως η Ευρώπη έχει αποτύχει έως τώρα να βρει μία καλή λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά σε Ευρωπαίους δημοσιογράφους ο Σκοπιανός υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας πως η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι σίγουρη…

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=152584

Link to comment
Share on other sites

Δ. Κουλουριάνος: Το χρέος, ο Ανδρέας και εγώ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών (1982-83) μιλάει για το «προπατορικό αμάρτημα» της υπερχρέωσης της Ελλάδας

Ανοιξη του 1962. Ο Ανδρέας Παπανδρέου επισκέπτεται την Κορώνη της Μεσσηνίας και μένει στο πατρικό σπίτι του φίλου του Δημήτρη Κουλουριάνου. Είκοσι χρόνια αργότερα (1982) αναθέτει ως Πρωθυπουργός στον παλιό του φίλο (έγκριτο πια οικονομολόγο και στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας) το υπουργείο Οικονομικών. Η θητεία του Κουλουριάνου ήταν σύντομη (13 μήνες), γεμάτη από «όχι» σε παροχές που θεωρούσε ότι οδηγούσαν σε νέο δανεισμό. Την περασμένη Τετάρτη «Το Βήμα» τον συνάντησε στο κτήμα του στην Κορώνη. Αγρότης πλέον και οινοπαραγωγός στα 81 του χρόνια, αποκάλυψε άγνωστες λεπτομέρειες για τη γέννηση της «χιονοστιβάδας του χρέους» και μιλησε για το «καθαρτήριο» που θα οδηγήσει στην επόμενη ημέρα.

Αλλιώς φανταζόταν τη δεκαετία του 1980 ο Δημήτρης Κουλουριάνος. «Μετά την πτώση της χούντας, το 1974, υπήρχε διάχυτη ευφορία, νομίζαμε ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν αυτομάτως. Η προσέγγισή μου ήταν ότι το ξεχαρβάλωμα της ελληνικής οικονομίας απαιτούσε μια περίοδο νοικοκυρέματος. Χρειαζόμασταν δύο τετραετίες για να αλλάξουμε τις δομές με μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές». Γρήγορα αντιλήφθηκε ότι το πράγμα πήγαινε αλλού. «Βρε παιδιά, δεν γίνεται “στις 18 Σοσιαλισμό”, δεν περνάς τόσο εύκολα από ένα σύστημα δυτικό, καπιταλιστικό, σε κάτι άλλο» έλεγε στον στενό κύκλο των συνεργατών του Ανδρέα Παπανδρέου όταν επέμεναν στο σύνθημα «στις 18 Σοσιαλισμό» τις παραμονές του εκλογικού θριάμβου του ΠαΣΟΚ (18 Οκτωβρίου του 1981).

Μετά τη νίκη ο Παπανδρέου ζήτησε από τον Κουλουριάνο να εγκαταλείψει την Παγκόσμια Τράπεζα και να αναλάβει διοικητής της ΕΤΒΑ. Επιπλέον, του έδωσε θέση στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΠ). Τον επόμενο χρόνο, στις 4 Ιουλίου του 1982, ο Πρωθυπουργός τού έκανε το τραπέζι στο Καστρί. Του ανακοίνωσε ότι την επόμενη ημέρα θα γίνει ανασχηματισμός και ότι αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών...

«Οταν ήμουν υπουργός Οικονομικών, είδα ότι το χρέος άρχισε να παίρνει διαστάσεις πολλαπλασιαστικές» θυμάται ο Κουλουριάνος. Το 1981 το δημόσιο χρέος έφθανε το 30% του ΑΕΠ – το 1989 ανήλθε σε 72% και σήμερα πλησιάζει το 170%. Το «προπατορικό αμάρτημα» της υπερχρέωσης συνέβη τη δεκαετία του 1980. Το αίτημα της αποκατάστασης όσων ζούσαν αποκλεισμένοι και κυνηγημένοι από το κράτος της Δεξιάς, επί δεκαετίες ολόκληρες, ήταν δίκαιο και κυρίαρχο. Οδήγησε όμως σε νοοτροπίες και πρακτικές που σήμερα θεωρούνται από πολλούς η αρχή των δεινών που υφίσταται τώρα η Ελλάδα. «Ανησυχούσα με ποιον έφαγε το βράδυ ο Ανδρέας για να δω την άλλη μέρα τι “επιταγή” θα μου έρθει» λέει χαριτολογώντας. Με τη λέξη «επιταγή» εννοεί τη βροχή των αιτημάτων για παροχές. Παράγοντες του κόμματος και της κυβέρνησης αποσπούσαν τη συγκατάθεση του Πρωθυπουργού και έμπαιναν με θράσος στο γραφείο του.

«Και μου έλεγαν» θυμάται «“Εσύ τι το παίζεις; Πρωθυπουργός; Αφού συμφωνεί ο Πρωθυπουργός...”. Κι εγώ απαντούσα: “Ο Πρωθυπουργός μπορεί να συμφωνεί αλλά σας είπε να πάτε στον ∆ημήτρη. Και ο ∆ημήτρης είναι Καραγεώργη Σερβίας 10”.

Εκεί ήταν αυτός που έπρεπε να πληρώσει, το υπουργείο Οικονομικών».

Η απάντηση του Κουλουριάνου στη βροχή των αιτημάτων ήταν τις περισσότερες φορές αρνητική. «Χαρακτηριζόμουν πλέον ως συντηρητικός της παλιάς σχολής που ήθελε διόρθωση του συστήματος και όχι ανατροπή!»...

«Ο Ανδρέας δεν έλεγε ποτέ “όχι”» συνεχίζει ο Κουλουριάνος. «Οταν του μίλαγες στενά για οικονομικά, αρρώσταινε. Με ρωτάνε μερικές φορές: “Μα δεν ήξερε ο Ανδρέας οικονομικά;”. Παραήξερε οικονομικά και γιʼ αυτό ακριβώς δεν ήθελε να συζητάει οικονομικά. Γιατί ήξερε ότι εκεί ισχύει η λογική της οικονομικής ανάλυσης». Ο υπουργός που πήγαινε στο γραφείο του με το λεωφορείο και έλεγε «όχι» στις παροχές (κάνοντας έξω φρενών τους συναδέλφους του) δεν άντεξε για πολύ σε αυτή τη θέση. Εμεινε όμως αρκετά για να σχηματίσει εικόνα. «∆ημιουργήθηκε μια νοοτροπία, ένας τρόπος σκέψης που είχε αποσυνδέσει την αμοιβή από την προσπάθεια. Η αμοιβή είχε γίνει ένα είδος ανθρώπινου δικαιώματος» λέει σήμερα. «Ακόμη και σε υπηρεσίες όπως η ΕΡΤ, για παράδειγμα, όπου υπήρχε πλεονάζον προσωπικό, ερχόταν ο υπεύθυνος και μου ζητούσε να προσλάβω 1.200. Του έλεγα ότι δεν γίνεται. Μου απαντούσε “τώρα θα βάλουμε δικούς μας”, ανεξαρτήτως αν χρειάζονταν ή όχι». Τα λεφτά όμως δεν υπήρχαν για αθρόες προσλήψεις και η μόνη λύση ήταν ο δανεισμός. «Εκεί τους είπα ότι αυτό παίρνει πλέον τη μορφή της χιονόμπαλας, κάθε βόλτα και μεγαλώνει»...

Ο Κουλουριάνος παραιτήθηκε στις 10 Αυγούστου του 1983.

Προτού γίνει υπουργός ο Κουλουριάνος μετρούσε ήδη 13 χρόνια στην Παγκόσμια Τράπεζα και είχε συμμετάσχει σε αποστολές σε 20 χώρες. «Γιʼ αυτό καταλαβαίνω και πώς λειτουργεί σήμερα η τρόικα» μας λέει, «την έχω κάνει αυτή τη δουλειά». Τον ρωτάμε αν θα αντέξει η Ελλάδα μια έξοδο από το ευρώ. «Η έξοδος από το ευρώ θα είναι αυτοκτονία» απαντάει κοφτά . «Η Ελλάδα βρίσκεται σε τέλμα.

Το ένα πόδι είναι χρέος-έλλειμμα, το άλλο πόδι είναι ύφεση-ανεργία. Οταν σηκώνεις το ένα πόδι να ανασάνεις, βουλιάζει το άλλο. Και το αντίστροφο. Μέχρι να βρεθεί μια σχετικά στέρεη βάση να ανεβείς λίγο πιο πάνω.

Βλέπω ότι αυτή τη δεκαετία η χώρα μας θα μείνει σε αυτό το τέλμα. Είναι μια μεταβατική περίοδος, βρισκόμαστε στο Καθαρτήριο. Οπως έγραψε ο ∆άντης, πρέπει να περάσεις από το Καθαρτήριο για να δεις τον Παράδεισο. Εχουμε σταματήσει ως κοινωνία, ως οικονομία, να παράγουμε. Φτάσαμε να πωλούνται σκόρδα Κίνας στην Κορώνη. ∆εν μπορούμε να στηριχθούμε μόνο στις υπηρεσίες και στις ελπίδες ότι θα έρθουν ξένες επενδύσεις. Η νοοτροπία δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη, δεν αλλάζει με νόμους και με ρητορεία.

Η παλιά εποχή τέλειωσε.

ΤΟ ΒΗΜΑ - Δ. Κουλουριάνος: Το χρέος, ο Ανδρέας και εγώ - oικονομία

[MEDIA]

[/MEDIA]
Link to comment
Share on other sites

Σφάζουν και πουλάνε αδέσποτα σκυλιά στο κέντρο της Αθήνας.

Σκυλιά σκοτωμένα, κρεμασμένα ανάποδα σε ένα φρικιαστικό αυτοσχέδιο παζάρι «κρέατος» στην οδό Αγησιλάου στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό καταγγέλλουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα εκατοντάδες κάτοικοι της Αθήνας, τηλεφωνώντας έντρομοι και γεμάτοι οργή στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία.

Με ανακοίνωση της Φιλοζωικής που αναρτήθηκε στο site της, γίνεται λόγος για πληθώρα επώνυμων καταγγελιών για την απίστευτη εικόνα που βίωσαν Έλληνες πολίτες όταν είδαν κρεμασμένα σκοτωμένα σκυλιά προς πώληση (!) στην οδό Αγησιλάου στο κέντρο της Αθήνας από Κινέζους «πωλητές».

Τις καταγγελίες αυτές, έρχονται να επιβεβαιώσουν δεκάδες άλλες που αφορούν στην εξαφάνιση αδέσποτων σκύλων και γατιών σε περιοχές όπου ζουν Ασιάτες.

Η Φιλοζωική γνωστοποιεί στους Έλληνες πολίτες ότι τέτοιου είδους γεγονότα πρέπει να καταγγέλλονται στην Άμεση Δράση προκειμένου να επέμβουν στον τόπο του συμβάντος για τη σύλληψη των δραστών.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες πράξεις αποτελούν ποινικό αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα από τον νόμο (3170/03 και 1197/81), ενώ ο υπό ψήφιση νόμος για την προστασία των μικρών ζώων στη χώρα μας θα είναι πολύ αυστηρότερος προβλέποντας μάλιστα πολυετείς φυλακίσεις άνευ δικαιώματος εξαγοράς.

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Σφάζουν και πουλάνε αδέσποτα σκυλιά - Ελλάδα

Link to comment
Share on other sites

«Συνεκμετάλλευση» των δύο πλευρών του Αιγαίου.

Στόχος είναι, μέσα σε ένα δεκαήμερο, ένας τουρίστας από τις συγκεκριμένες αγορές να μπορεί να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη, τη Θεσσαλονίκη, τη Σμύρνη και την Αθήνα. Μάλιστα, κατά την πρόσφατη υπογραφή πρωτοκόλλου μεταξύ των δύο πλευρών, ο υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας Ερτουγρούλ Γκιουνάι προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: πρότεινε τη δημιουργία κοινού περιπτέρου στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, ώστε οι δύο προορισμοί να προβάλλονται συνολικά.

“Η από κοινού προβολή των νησιών της Ελλάδας και των παραλίων της Τουρκίας μπορεί να καταστήσει το Αιγαίο κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως”, ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τον πολιτισμικό και ιστορικό μας πλούτο.

Ακόμα, ο κ. Γκιουνάι υπογράμμισε ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να ενώσουν τις προσπάθειές τους στο πεδίο προσέλκυσης επενδύσεων, και να συστρατευθούν στην ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας.

Σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης διαθέτει και ο τομέας του θρησκευτικού τουρισμού. Στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος θα συμβάλει, επίσης, η δημιουργία απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθήνας και Σμύρνης, καθώς και μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης.

Παράλληλα, στενή θα μπορούσε να είναι η συνεργασία των δύο κρατών στην παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα εκπαίδευσης. Βασικοί σκόπελοι στην πλήρη αξιοποίηση της δυναμικής των νέων αγορών είναι η χρονοβόρα διαδικασία έκδοσης βίζας, η δυσκολία πρόσβασης και η διαφορετική κουλτούρα της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Τα εμπόδια αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, καθώς ταμεγέθη είναι καταλυτικά: Το 2010 επισκέφτηκαν την Ελλάδα 561.198 Τούρκοι τουρίστες, 361.0000 περισσότεροι από το 2009. Το γεγονός αυτό την καθιστά την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό. Μάλιστα, για το 2011 υπάρχουν εκτιμήσεις ότι οι Τούρκοι τουρίστες που θα επισκεφτούν την Ελλάδα θα υπερβούν τους 800.000, ξεπερνώντας, για πρώτη φορά, το αντίστροφο ρεύμα: των Ελλήνων που επισκέπτονται την Τουρκία, το οποίο κυμαίνεται στις 600.000 τον χρόνο.

Ανεκμετάλλευτος

Άνθρακες παραμένει για την Ελλάδα ο θησαυρός του κινεζικού τουρισμού, ο οποίος, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες, εξακολουθεί να κινείται σε ρηχά νερά. Συγκεκριμένα, από τους 240 εκατ. Κινέζους τουρίστες που ήρθαν στην Ευρώπη το 2010, στην Ελλάδα προσγειώθηκαν μόλις 13.620 (το 0,1% του συνόλου του εισερχόμενου τουρισμού)!

Παρά την υψηλή εκτίμηση των Κινέζων για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, αλλά και το όνειρο πολλών νέων ζευγαριών να επισκεφθούν τη Σαντορίνη και το Αιγαίο για το ταξίδι του μέλιτος (η λέξη Αegean είναι ομόηχη με το ≪άι τσιν≫, που σημαίνει ≪θάλασσα της αγάπης≫ στα κινεζικά), η τεράστια αυτή αγορά παραμένει ανεκμετάλλευτη.

Για τους Ευρωπαίους, οι Κινέζοι είναι οι καλύτεροι πελάτες. Ξεπερνούν ακόμα και τους Ρώσους, σε αγορές. Με βάση στοιχεία έρευνας, από τον Ιανουάριο ως τον Οκτώβριο του 2010, η δαπάνη των Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 99%, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά (η μέση δαπάνη κάθε συναλλαγής ανέρχεται σε 718 ευρώ). Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Τourism Εconomics, κατά μέσο όρο 1,3 τρισ. Κινέζοι πραγματοποιούν 1,3 ταξίδια τον χρόνο.

Για τη μεσαία τάξη της Κίνας, δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στην Ευρώπη είναι ο πύργος του Άιφελ, το Λούβρο και το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας. Ωστόσο, οι επισκέπτες έχουν χαράξει και μια δική τους διαδρομή, με βάση τα πολιτικά, ιστορικά και καταναλωτικά βιώματά τους, από τα ξένα σήματα, που ταυτίζονται με την αισθητική και την υψηλή ποιότητα.

Οι μπουτίκ του Παρισιού είναι απαραίτητες στάσεις, με οίκους όπως οι Louis Vuitton, Ηermes, Chanel, Dior, να έχουν προσλάβει προσωπικό που μιλά τη γλώσσα, για να εξυπηρετούν τους πελάτες.

Από τις αναδυόμενες οικονομίες έρχονται οι τουρίστες του μέλλοντος

ΟΙ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ οικονομίες θα συνεχίσουν να αποκτούν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, μέχρι το 2030, τόσο στον εισερχόμενο όσο και στον εξερχόμενο τουρισμό. Αυτό προβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού. Ο εξερχόμενος τουρισμός θα αυξηθεί περισσότερο στην Ασία και στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η μεγάλη αναλογία των αφίξεων, τις επόμενες δύο δεκαετίες, θα προέρχεται από την Ασία και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Θα έχουν ρυθμό αύξησης της τάξεως του 5% και θα αντιστοιχούν ετησίως σε 17 εκατ. αφίξεις κατά μέσο όρο. Η Ευρώπη ακολουθεί, με 16 εκατ. επιπλέον αφίξεις ετησίως, ως αποτέλεσμα του ρυθμού αύξησης, που εκτιμάται ότι θα είναι περί το 2,5%.

Οι εναπομένουσες θα κατανεμηθούν ως εξής: 5 εκατ. στην Αμερική, 3 εκατ. στην Αφρική και 2 εκατ. στη Μέση Ανατολή. Οι αφίξεις τουριστών διεθνώς, στις αναδυόμενες οικονομίες, αναμένεται να έχουν διαρκή ανοδική πορεία, και να διπλασιάσουν τον ρυθμό κατά 4,4%.

Σε απόλυτους αριθμούς, οι αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Ασία, η Λατινική Αμερική, η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η Ανατολική Μεσόγειος, η Μέση Ανατολή και η Αφρική θα έχουν 30 εκατ. αφίξεις κατʼ έτος, σε σύγκριση με τις 14 εκατ. αφίξεις στις ανεπτυγμένες οικονομίες της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού. Μέχρι το 2015, οι αναδυόμενες οικονομίες θα έχουν περισσότερες αφίξεις τουριστών σε σχέση με τις αναπτυγμένες οικονομίες.

Μέχρι το 2030 το μερίδιο των πρώτων στη διεθνή αγορά θα φτάσει το 85%. Η αύξηση των αφίξεων εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 30% μέχρι το 2030 (από 22% το 2010) και θα αφορά τις περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού. Στη Μέση Ανατολή, από 6% το 2010 θα φτάσουν το 8%. Στην Αφρική, από 5% θα φτάσουν το 7%. Ενώ για την Ευρώπη, το μερίδιο των αφίξεων θα μειωθεί στο 41%, από 51% το 2010._

isotimia.gr - Οικονομία - «Συνεκμετάλλευση» των δύο πλευρών του Αιγαίου

Link to comment
Share on other sites

Πολύ μπροστά ο άνθρωπος!!!

Γεώργιος Σουρής (1853-1919)

Ποιος είδε κράτος λιγοστό

σʼ όλη τη γη μοναδικό,

εκατό να εξοδεύει

και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,

νά ʽχει επτά Πρωθυπουργούς,

ταμείο δίχως χρήματα

και δόξης τόσα μνήματα;

Νά ʽχει κλητήρες για φρουρά

και να σε κλέβουν φανερά,

κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε

τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Όλα σʼ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν

ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,

οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν

δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,

κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.

Κι από προσπάππου κι από παππού

συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-

να παριστάνει τον ευρωπαίο.

Στα δυό φορώντας τα πόδια που ʽχει

στο ʽνα λουστρίνι, στʼ άλλο τσαρούχι.

Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,

ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.

Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,

λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

Και ψωμοτύρι και για καφέ

το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».

Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς

σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

Δυστυχία σου, Ελλάς,

με τα τέκνα που γεννάς!

Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,

τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

Link to comment
Share on other sites

Με χαιρεκακία αντιμετωπίζουν οι Βούλγαροι την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

25 Οκτωβρίου 2011, 08:32

Με χαιρεκακία αντιμετωπίζουν οι γείτονες Βούλγαροι την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, σύμφωνα με τον βούλγαρο υπουργό Οικονομικών, Σιμεών Ντιάνκοφ, ο οποίος είπε μάλιστα ότι η δραματική κατάσταση της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα επωφελής για την Βουλγαρία.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο κ. Ντιάνκοφ παραδέχτηκε ότι ότι οι συμπατριώτες του χαίρονται για τα δεινά των Ελλήνων:

«Παρότι δεν είναι ωραίο, υπάρχει κάποιος βαθμός χαιρεκακίας (απέναντι στην Ελλάδα), γιατί η Βουλγαρία πάντοτε συγκρίνεται με την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά και μας αποτελείωσε προσθέτοντας: «Έχουμε τώρα την εντύπωση ότι οι Έλληνες τα πηγαίνουν χειρότερα από εμάς. Αυτό μας βοηθά πολύ ως κυβέρνηση»

Είναι προφανές ότι οι Βούλγαροι που έκαναν μεγάλες θυσίες για να διατηρήσουν σε χαμηλά επίπεδα το χρέος τους -είναι μόλις 16% του ΑΕΠ- παίρνουν τώρα εκδίκηση για το επίπλαστα υψηλό επίπεδο διαβίωσης που είχε η Ελλάδα σε σχέση με αυτούς. Μάλιστα ο βούλγαρος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στην χώρα του έχουν βρει «καταφύγιο» ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και καταθέσεις:

«Σχεδόν 2.000 επιχειρήσεις έχουν φύγει από την Ελλάδα και λειτουργούν στη Βουλγαρία», είπε χαρακτηριστικά ενώ έκανε λόγο για πολλούς Έλληνες που έχουν καταθέσει τα χρήματά τους σε βουλγαρικές τράπεζες. Μάλιστα είπε οτι τα ελληνικα κεφάλαια που έχουν εισρεύσει στην Βουλγαρία ανέρχονται στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ, που όπως είπε είναι «πολλά λεφτά για τη Βουλγαρία».

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Ντιανκόφ είπε στην συνέντευξή του ότι ο ίδιος θα προτιμούσε η Ελλάδα να τα πηγαίνει καλύτερα: «Θα προτιμούσα ο γείτονάς μας να τα πήγαινε καλύτερα. Αυτό θα ενίσχυε τις ανταλλαγές» μεταξύ των δύο χωρών.

HBnews - Προκλητική η στάση της Βουλγαρίας έναντι της Ελλάδας

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά λένε θα έρθουν τροικανοι σε κάθε υπουργείο μπαστακες για να ελέγχουν την κατάσταση και να συντονιζουν. Μια ερώτηση, αφου οι υπουργοί δεν κανουν σωστά τη δουλειά τους για ποιο λόγο τους πληρώνουμε 10.000? το μηνα αφου ειναι άχρηστοι?

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά λένε θα έρθουν τροικανοι σε κάθε υπουργείο μπαστακες για να ελέγχουν την κατάσταση και να συντονιζουν. Μια ερώτηση, αφου οι υπουργοί δεν κανουν σωστά τη δουλειά τους για ποιο λόγο τους πληρώνουμε 10.000? το μηνα αφου ειναι άχρηστοι?

Είναι και αυτή μια ερώτηση, αλλά η κυριότερη ερώτηση είναι άλλη: Ανέδειξες (έστω με τον βλαμμένο εκλογικό νόμο) βουλευτές για να κυβερνήσουν: Δηλαδή η δική σου δουλειά είναι να αποφασίζεις το ποιός - και η δική τους να κυβερνούν προς όφελός σου. Τώρα αυτοί (βοθλευτές) ουσιαστικά επιλέγουν να παραδόσουν μέρος της εξουσίας σε ξένους. Ε, αυτή η μετάβαση/παράδοση εξουσίας είναι πέρα από κάθε θεσμό και σύνταγμα. Δεν είναι ο ρόλος του βουλευτή να διαλέγει να εκχωρεί εξουσίες. Αυτός είναι ο ρόλο του λαού (λέμε τώρα) :/

Link to comment
Share on other sites

Σωστοί και οι δύο, αλλά σκεφτείτε τώρα ότι δεν θα φαγωθεί ούτε ευρώ πλεον . . .Καλά θα κάνουν και θα μπουν κατά την γνώμη μου ...

Link to comment
Share on other sites

ας αφησω αυτο εδω,μιας και δεν παρακολουθω τι γινεται μοναχα διαβαζω που και που μερικα αρθρα..!

Subject: τα 10 αναπάντητα ερωτήματα ενός καθηγητή του Αριστοτελείου

Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ.

Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.

Βάσει ποιάς λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;

Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.

Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης.

Ενδεικτικά...

-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.

-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.

-Οι ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχουν χρέος στο 94% του ΑΕΠ τους.

Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος.

Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:

Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;

Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;

Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:

α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!

β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!

γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.

δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!

Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;

Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;

Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα,ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος ;

Prof. Konstantinos Tokmakidis

Aristotle University of Thessaloniki

Greece

Link to comment
Share on other sites

Λάρισα, πρώτη πόλη σε πωλήσεις Porsche Cayenne παγκοσμίως.

Μπορεί η οικονομική κρίση να «λυγίζει» κάθε μέρα όλο και περισσότερους Έλληνες, τα εισοδήματα να μειώνονται συνεχώς, η ψυχολογία όλων να βρίσκεται υπό το μηδέν και η κυβέρνηση να δίνει το ένα χτύπημα πίσω από το άλλο, ωστόσο για ένα πράγμα μπορούμε πάντοτε να κρατάμε ψηλά το κεφάλι. Όχι, δεν είναι η περηφάνια… είναι η αγορά ενός Porsche Cayenne.

Ναι, καλά διαβάζετε! Στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Λάρισα, βρίσκονται οι περισσότεροι ιδιοκτήτες Cayenne -αναλογικά με τον πληθυσμό - με τους ανθρώπους της γερμανικής φίρμας στα κεντρικά γραφεία στη Στουτγάρδη να το συζητούν συνεχώς, κάνοντας -όπως φανταζόμαστε- και τη σχετική πλάκα. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο πρώην επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Ηρακλής Πολεμαρχάκις, κάνοντας site και ειδησεογραφικά πρακτορεία να το έχουν πρώτο θέμα.

Σε άρθρο του στο περιοδικό του πανεπιστημίου Warwick στο Coventry της Αγγλίας, όπου και διδάσκει ο κύριος Πολεμαρχάκις, τονίζει ότι πριν από 1-2 χρόνια ο αριθμός των Porsche Cayenne ήταν υπερβολικά μεγάλος για την Ελλάδα, καθώς ακόμη και αυτοί που δήλωναν κάτω από 50.000 ευρώ εισόδημα είχαν στην κατοχή τους ένα μοντέλο. Το πιο περίεργο, σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι πώς μια αγροτική περιοχή σαν τη Λάρισα, η οποία στηρίζεται σε έναν κλάδο (αγροτικό) που όλο και συρρικνώνεται, να κατέχει ένα ρεκόρ σαν αυτό. «Η περίπτωση της Λάρισας είναι σουρεαλιστική. Είναι ένα δείγμα για το πώς η Ελλάδα ήρθε σε αυτή τη θέση».

Δεν έχει καθόλου άδικο ο καθηγητής. Αυτά ακούει η Μέρκελ και τρελαίνεται. Το ρεκόρ αυτό ας ελπίσουμε να μην ακουστεί και παραέξω, γιατί κανείς δεν βλέπω να μας δίνει, όχι δανεικά αλλά ούτε χείρα βοηθείας.

Zougla online - Η πρώτη πόλη σε πωλήσεις Cayenne παγκοσμίως είναι η Λάρισα!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now