Tassos

Επιλογή ψύκτρας για ΑΤΙ 5850.

Recommended Posts

Έχω μια ASSUS 5850 και θέλω να της αλλάξω ψύκτρα. Η εργοστασιακή κάνει πάρα πολύ θόρυβο κι ας την έχω στο 40% ή και χαμηλότερα. Οι μοναδικές αξιόλογες που έχω βρει να κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι αυτές:

VGA Cooler Arctic Accelero Twin Turbo II Black/White (περίπου στα 40 ευρώ)

Cooler VGA Scythe Setsugen 2 (50 ευρώ)

Cooler VGA Zalman VF3000A (40 ευρώ)

Ενδιαφέρομαι κυρίως για το πόσο αθόρυβη θα είναι. Ποια θα μου προτείνατε από αυτές τις τρεις? Επίσης αν γνωρίζετε άλλη αξιόλογη πρόταση, ακόμη κι από εξωτερικό, στα ίδια περίπου λεφτά ευχαρήστως θα την κοιτούσα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά, ευχαρηστώ για την απάντηση. Πήρα τελικά την Arctic Accelero Twin Turbo II. Ο stefanos έχει δίκιο, υπάρχουν όντως δύο εκδόσεις. Εγώ πήρα αυτή με τα 160 watt. Το πρόβλημά μου τώρα είναι πως δεν μπορώ να βγάλω την εργοστασιακή ψύκτρα. Στην παρκάτω εικόνα φαίνοντα όλες οι βίδες που πρέπει να ξεβιδόσω προκειμένου να αφαιρέσω την ψύκτρα:

http://www.ixbt.com/video3/images/ref/hd5850-scan-back.jpg

Μπορώ να αφαιρέσω τις τριγύρω βίδες, αλλά τις 4 μικρές που είναι στη μέση, δεν μπορώ να τις ξεβιδόσω με τίποτα. Αγόρασα κάποια κατσιβιδάκια τέτοιου μεγέθους, αλλά δε μπορώ να τις ξεβιδόσω. Μπορεί να φταίει το ότι δεν είναι στραβοκατσάβιδο, γιατί δε βρήκα τόσο μικρό. Έχει κανείς να μου προτείνει κάποια λύση? Κάποιο μέρος από όπου μπορώ να πάρω τέτοιου είδους κατσαβίδια ή κάποιο άλλο τρόπο να την αφαιρέσω? Έχω φάει δύο μέρες τώρες και δεν τα έχω καταφερει...

Edited by GoriLLakoS
Link to comment
Share on other sites

Σήμερα επιτέλους βρήκα μικρό στραβοκατσάβιδο και κατάφερα να τις ξεβιδόσω! Μόλις άνοιξα τον υπολογιστή με την καινούργια ψύκτρα επάνω και η διαφορά είναι τεράστια. Είναι σχεδόν αθόρυβη (πιο πολύ θόρυβο κάνει ο σκληρός μου) και η θερμοκρασία έπεσε περίπου κατά 20 βαθμούς. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και θα ήθελα να ευχαρηστήσω τον samaritan που με βοήθησε να πάρω την τελική απόφαση. Τη συνιστώ ανεπιφύλλακτα.

Link to comment
Share on other sites

εγώ στις 2 6970 έχω βάλει και στις 2 accelero xtreme plus II και από 95 που βάραγε in game είμαι στα 60 στην 1η και 55 στην δευτερη με 99% usage καμιά φορά η 1η πάει και 70 αλλά είναι το Max temp που πιάνει αυτήν την στιγμή για πόσο για 2 δευτερόλεπτα αναλόγος τι γίνεται στο game. αλλά κανονικά είναι 10 πιο κάτω τώρα πχ 57-45 στο BF3

Link to comment
Share on other sites

Έκανες τη σωστότερη αγορά που θα μπορούσες να κάνεις. Η σειρά Accellero Extreme έχει δικαίως αποκτήσει την φήμη που έχει, μια που συνδυάζει αρκετά χαμηλότερες θερμοκρασίες από αυτές τόσο των stock, όσο και άλλων ψυκτρών του ανταγωνισμού, και πολύ καλές επιδόσεις όσον αφορά τον θόρυβο, τόσο σε idle mode, όσο και σε full load.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now