WebHunter

Exchange-Aware Backup

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

αναζητώ λύση σε ένα σχετικά λεπτό θέμα backup που έχω.

Έχω στη διάθεση μου ένα server με Windows 2008 SBS και Εxchange 2007 (no SP) και παρότι έχω διαβάσει αρκετά άρθρα, κανένα δεν καταφέρνει να εξηγήσει πως να προχωρήσω σε exchange-aware backup χωρίς να χρειαστεί να δώσω πάνω από 400? για μια εφαρμογή με time frame. Η λύση της Microsoft δίνεται για όσους έχουν στη διάθεση τους την έκδοση SP2. Για να γίνει η μεταβίβαση πρέπει πρώτα να γίνει και το αντίστοιχο backup.

Έχω βρει ένα overrun για να χρησιμοποιήσω το ntbackup.exe (το οποίο κανονικά δεν περιλαμβάνεται στα 2008), αλλά δεν ξέρω αν θα καταφέρει να ενσωματώσει και τα transactional logs μέσω στο αρχείο backup.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη...

Link to comment
Share on other sites

Το backup πρέπει να γίνει με τον exchange online ή μπορείς να κλείσεις τα services;

Το NTBackup μπορεί να πάρει backup σε exchange server και κρατάει κανονικά και τα transcaction logs, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει σε Windows 2008 SBS παρά μόνο σε Win2003. Πάντα μιλάμε για Exchange 2007.

Ενημερωτικά πάντως αν το backup θέλεις να γίνει online, σχεδόν κανένα software δεν κάνει σωστή δουλειά, ούτε καν ο DPM 2010 της MS. To ίδιο ισχύει και για το ntbackup.

Αν κάνεις το backup offline, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τα transaction logs, γιατί θα γίνουν commit πάνω στη βάση.

Edited by jax7480
Link to comment
Share on other sites

Για να γίνει σωστά μπορώ να το κλείσω, θεωρητικά πάντα δεν θα έχω μεγάλες απώλειες για μερικές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι θα κάτσω afterhours ή μη εργάσιμη.

Από την άλλη πλευρά το ntbackup δεν υπάρχει στα 2008, και για να το περάσω βρήκα μόνο αυτό: The Foley House Blog: How-to Backup Exchange 2007 on Server 2008 .

Link to comment
Share on other sites

Αν το backup γίνει offline, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα.

Έτσι όπως το δείχνει ο τύπος λογικά η όλη διαδικασία δουλεύει. Το ESEbcli2 αρχείο που άλλαξε είναι λογικό και είναι διαφορετικό ανάλογα με την έκδοση Exchange που χρησιμοποιείς. Η συγκεκριμένη διαδικασία (όχι με αυτό το αρχείο) είναι απαραίτητη και σε Data Protection Manager.

Δεν νομίζω πάντως να έχεις πρόβλημα.

Η άλλη λύση είναι να πας κατ'ευθείαν για εγκατάσταση του SP2, αλλά δεν το προτείνω ούτε για πλάκα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω και πολλές επιλογές από ότι βλέπω. Ισχύει αυτό που λένε ότι το offline backup δεν μπορεί να θεωρηθεί valid και μετά έχεις θέματα στο restore;

Επιπλέον, απλά κλείνεις τα services ή πρέπει να κάνεις και unload τις βάσεις του exchange;

Link to comment
Share on other sites

Άποψή μου, κλείσε τα services, κάνε dismount όλες τις βάσεις, τσέκαρε με το eseutil πως είναι consistent, πάρε backup με το ntbackup, ξανασήκωσε τις βάσεις, σήκωσε τα services, βάλε SP1 και μετά το SP2.

Link to comment
Share on other sites

To bacula είναι δωρεάν...

New Features

Επίσης, άλλο δωρεάν πρόγραμμα που χρησιμοποιώ είναι το cobian backup (χρησιμοποιεί shadow service και δεν υπάρχει πρόβλημα με ανοικτά αρχεία, services κτλ - ΔΕΝ ΞΕΡΩ όμως πως παίζει με Exchange)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now