gdp77

Ερώτηση προς site developers guru

Recommended Posts

Όταν σερφάρω από Linux (firefox 2xxx και τώρα 3) το hwbox.gr lag-άρει τρελά όταν scroll-άρω πάνω κάτω με τη ροδέλα του ποντικιού. (Λογικό, αφού το cpu utilization χτυπάει 60-70+% και στους δυο πυρήνες). Αυτό συμβαίνει ΜΟΝΟ στο hwbox.gr και σε κανένα άλλο site από αυτά που επισκέπτομαι εδώ και χρόνια από linux.

Στα win το πρόβλημα δεν υπάρχει.

Φυσικά δεν περιμένω να μου πείτε τι μπορεί να φταίει στο Linux (δε νομίζω ότι ασχολείται κανένας από εδώ). Μήπως όμως μπορείτε να με κατευθύνετε ως προς το τι θα μπορούσε να είναι αυτό που προκαλεί αυτό το πρόβλημα και ξεκινάει από το site, ώστε να μπορέσω να το κάνω reverse στον browser μου;

Hint : Αν στον firefox επιλέξω view-->page style --> no style,. το πρόβλημα λύνεται. Φυσικά τότε το view του site είναι απαράδεκτο. Άρα κάτι που έχει σχέση με το style?

Link to comment
Share on other sites

Αποφάσισα να κάνω debugging μόνος μου :

Χρησιμοποιώντας το adblock plus pluggin, έκανα block 1 προς 1 τα items της σελίδας μέχρι που βρήκα τον υπαίτιο του lag. :

http://www.hwbox.gr/images/dark_vd_red/images/gradients/page_bg.gif

Επειδή το θέμα του lag στο παρόν site το έχω υποβάλλει και στα bugs του firefox, μήπως μπορείτε να βοηθήσετε σε σχέση με το τι μπορεί να φταίει;

Link to comment
Share on other sites

Να δοκιμάσεις και σε κάποιο άλλο site που να έχει τόσο μικρό backround, 4x4 px.

Άλλα sites ή δεν έχουν καν και έχουν απλά χρώμα, άλλα έχουν πολύ μεγαλύτερο, πχ 20x20, άρα λιγότερος πολλαπλασιασμός.

Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει ο client σου θέμα, δεν έχω παρατηρήσει κάτι. Δες το κι εσύ από την πλευρά σου ψάχνωντας για κάποιο άλλο site παρόμοιο και δοκιμάζω κι εγώ εκεί. :)

(δεν έχω σχέση με το devel του hwbox :P)

Link to comment
Share on other sites

Είναι καθαρά θέμα διαχείρισης γραφικών είτε από τον client είτε από το λειτουργικό. Όπως είπε κι ο jpavly, επειδή το bg pattern είναι πολύ μικρό στο κάνει. Αν ήταν κάποιο μεγαλύτερο δε θα είχες πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now