Sol

Συγχώνευση Αctivision και Blizzard (Vivendi)

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1448748c694678a.gif[/wrapleft] Μετά από απόφαση της συνέλευσης των μετόχων της, η Activision αποφάσισε την ένωση της με την Vivendi Games των Blizzard και Sierra προς $27.50 τη μετοχή για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της. Η επωνυμία της Activision πλέον αλλάζει σε Activision - Blizzard ή διαφορετικά όταν το Call of Duty συνάντησε το Diablo.

Link to comment
Share on other sites

Δεν κατάλαβα: Ποιος αγοράζει ποιον; Η Blizzard μαζί με τη Sierra ανήκουν στη vivendi games? Τότε πώς κυκλοφορεί η Blizzard με το όνομά της παιχνίδια;

Κοιτάζοντας και το κουτί του COD4 βλέπω ότι γράφει "infinity ward". Αυτή η εταιρεία έχει τους προγραμματιστές που έφτιαξαν το παιχνίδι. Η Activision είναι δηλαδή κάτι αντίστοιχο της δισκογραφικής εταιρείας πού βγάζει τα CD του όποιου καλλιτέχνη? H blizzard όμως, δεν κάνει in-house development?

Link to comment
Share on other sites

Δεν τα ξερες? Ανέκαθεν έτσι πάει στα PC Games...

Σκέψου ότι υπήρχε εποχή όπου η Electronic Arts είχε ταυτόχρονα τη Blizzard και τη Westwood, που βγάζαν RTS τα οποία "μονομαχούσαν" μεταξύ τους σε πωλήσεις.

Ταυτόχρονα είχε και τις Sierra και Looking Glass Studios, οι οποίες πάλι έβγαζαν παιχνίδια που κονταροχτυπιόντουσαν στις προτιμήσεις των παιχτών.

Τότε το όνομα της Electronic Arts σαν όνομα, υπήρχε μόνο στο Need For Speed και στα sport games, σαν EA Games.

Μετά η Blizzard την έκανε για Vivendi, η Sierra το ίδιο.

Η Valve όμως, έκανε μεγάλη ζημιά στη Vivendi με το Steam, γιατι τα κέρδη πήγαιναν στη Valve και όχι στη Vivendi.

Έτσι πήγαν δικαστήρια, και τώρα πλέον η Valve ανήκει....στην ΕΑ πάλι :hehe:

Στην ουσία υπάρχουν εταιρείες οι οποίες είναι οι Developers (Infinity Ward, Gearbox, Crytek, Valve, Relic, Blizzard, κτλ κτλ κτλ) και εταιρείες που είναι οι Publishers (ΕΑ, Activision, THQ, Vivendi, Ubisoft, Eidos).

To παιχνίδι το φτιάχνουν ναι μεν οι Developers, πιέζονται όμως σφόδρα από τους Publishers. Γι αυτό πολλοί βρίζουν την ΕΑ - και μάλλον αυτή φταίει για ότι βλέπουμε π.χ. στο Crysis, και όχι η Crytek.

H Atari π.χ. (πρώην Infogrames). Μέγιστα ζώα. Πιέζουν τις εταιρείες να βγάλουν γρήγορα τα παιχνίδια τους (Test Drive Unlimited, Boiling Point), χωρίς να έχει γίνει σοβαρό beta testing. Τα παιχνίδια είναι ΤΙΓΚΑ στα bugs, πωλήσεις δεν κάνουν, patch σοβαρά δεν βγαίνουν, πανέμορφα projects πάνε στο διάολο.

Το Steam έκανε τη Valve εκατομμυριούχα πάντως, οι τύποι έχουν ΠΟΛΥ χρήμα - όπως και η Blizzard με το WoW. Η Blizz από τη μια έπαιρνε τα χρήματα από τις συνδρομές, η Valve απλά σου λέει "κύριε, το κατεβάζεις, το πληρώνεις πολύ φτηνότερο και είσαι κύριος" -> όλα τα λεφτά πάνε σε αυτήν, στους δικούς της τίτλους, ένα σημαντικό ποσοστό τους, από τίτλους άλλων εταιρειών.

Έχουν βρει τη χαρά τους όλοι με το Steam - πλέον ο Developer βγάζει λεφτά χωρίς να έχει το "μαστίγιο" του Publisher.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως όσο και αν έψαξα στο κουτί του WoW δεν είδα πουθενά το όνομα της Vivendi. Είσαι σίγουρος ότι η Blizzard δεν είναι και developer και publisher? Θεωρώ πως είναι η μόνη εταιρεία που κυκλοφορεί παιχνίδια "when it's ready".

Και μια που φαίνεται ότι κατέχεις το θέμα : To steam έχει κανένα περιορισμό ως προς τη χρήση του παιχνιδιού; Απλά το κατεβάζεις, το καις σε DVD και το εγκαθιστάς; Ή υποχρεωτικά μένει μόνο στο δίσκο σου και δεν μπορείς να το βάλεις πουθενά αλλού?

Link to comment
Share on other sites

Άσε το κουτί, το Manual κοίτα. Εμένα στο Starcraft λέει ξεκάθαρα μέσα "Vivendi Games" (που τότε αν θυμάμαι καλά ήταν της ΕΑ η Blizzard, απλά έχω έκδοση του παιχνιδιού αφού την πήρε η Vivendi), όπως και το Diablo II στο support με στέλνει στο site της Vivendi.

Εδώ ρε συ η MS (που ήταν Publisher των παιχνιδιών της ανέκαθεν - άλλωστε έχει άλλες εταιρείες για Developers και αυτή) πούλησε τα δικαιώματα των παλιών Age of Empires....στην Ubisoft!

Τράβα δες το Collector's του Age, με τα 1/Expansion/2/Expansion, Ubisoft λέει πάνω :hehe:

Απλά κάποιες εταιρείες ΠΟΤΕ δεν επέτρεψαν να φανεί ο Publisher (όπως η Valve π.χ.). Στο Half-Life 1 ΠΟΥΘΕΝΑ δε φαινόταν η ΕΑ, κι όμως αυτή ήταν ο Publisher. Στο Half-Life 2 πάλι, ΠΟΥΘΕΝΑ δε φαινόταν η Vivendi. Τώρα, που πήγαν ΕΑ ξανά, δε θα δεις τίποτα που να το υποδεικνύει.

Tο System Shock 2 π.χ. δε φαινόταν ότι είναι της ΕΑ. ΠΟΛΛΟΙ δεν το ξεραν ΚΑΝ.

Πήγαν κάτι παλικάρια να κάνουν total conversion το παιχνίδι στη μηχανή του Doom III και πετάγεται η ΕΑ και τους λέει πως αν κάνουν κάτι τέτοιο, η εταιρεία θα τους μηνύσει γιατί ο τίτλος της ανήκει...

---

Για το Steam τώρα, δεν έχω κατεβάσει κάτι εκτός από τα πράγματα των Half-Life που έχω, αλλά γενικά ξέρω ότι το παιχνίδι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ΟΠΟΥ θες, αρκεί να έχει ο άλλος σύνδεση στο νετ και να μπει στο λογαριασμό σου στο Steam. Το Steam θα δει ότι όλα είναι οκ, και το παιχνίδι θα τρέξει νορμάλ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now