Recommended Posts

Καλησπερα, εχω μια F1A75-M PRO + Α8 3850 και πηρα 2 ocz vertex 2 80gb για να τους κανω raid 0. ενω τους βλεπει οταν ειμαι στο δισκο που εχω τα windows οταν βαζω στην μητρικη sata configuration raid μου βγαζει στους δισκους οτι δεν εχω κανεναν "not present". μετα με πεταει στο μενου του raid μου δειχνει τους δισκους αλλα δεν μου δινει επιλογη για να τους κανω. κατι ακομα εβαλα και μια msi 6770 gddr5 1gb αν εχει καποα σημασια αυτο. βοηθεια παιδες!!! 2η φορα κανω raid 0 η προηγουμενη ηταν σε intel.

Link to comment
Share on other sites

oxi δεν μου ζηταει τπτ , απλα μου τους δειχνει. στο bios ομως δεν φαινονται. μονο στο setup του raid, αλλα δεν μου δινει επιλογες να διαλεξω τους δισκους που θελω για raid ουτε καμια αλλη επιλογη.

Link to comment
Share on other sites

δλδ εννοεις να τους βαλω στην θεση 5 και 6 σε ide mode για κανω raid και αφου τους κανω raid να περασω os και μετα το os να αλλαξω το sata configuration σε raid? φιλε πες μου τι θελεις να δοοκιμασω αλλα αναλυσε το για να μην κανω κατι αλλο.

Link to comment
Share on other sites

Μετά που επέλεξες και ενεργοποίησες του σκληρούς στο bios για το raid μπήκες στις επιλογές του controller, όχι μέσα στο bios αλλά στo boot menu του controller, ώστε να δημιουργήσεις το raid 0 η αλλιώς stripe?

Link to comment
Share on other sites

Η σειρα που τα εκανα εχει ως εξης, βαζω τους ssd σε achi mode τους sata εκτος απο τις θυρες 5 και 6 που ειναι ide. τους βλεπει, μετα βαζω sata configuration raid και κανω επανεκινηση, μου βγαζει ενα μηνυμα πριν μπω στα windows οπου μου δειχνει τους δισκους που εχω (και αυτον που εχω τα windows) και μετα μου λεει πατα ctrl+f για να μπω στο setup του raid, μπαινω - μου δειχνει τους; δισκους αλλα δεν μου δινει επιλογες για να ορισω ποιους δισκους θελω, ουτε να ορισω τιμες.. βγαινω - ξαναμπαινω στο bios παω sata cinfiguration και εκει δεν μου δειχνει κανενα δισκο, σε ολες τις θυρες γραφει "not present".

Link to comment
Share on other sites

Οταν βαζω RAID μου δινει επιλογη να μπω εδω αλλα δεν μπορω να κανω τπτ, δεν μου δινει επιλογες για RAID rvlzqa.jpg .

Mετα παω στο bios χωρις να αλλαξω κατι ενδιαμεσα και βλεπω αυτο fumdk5.jpg

κι ομως ατο boot overide τους δειχνει 2i299pe.jpg.

Ti γινετε ρε γμτ?:cussing:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now