gdp77

Απενεργοποίηση pagefile σε συστήματα με πολλή RAM και SSD

Recommended Posts

Παρατήρησα ότι στο σύστημα της υπογραφής μου τα windows δεσμεύουν περίπου 18GB για pagefile, δηλαδή το προτεινόμενο από την MS ( RAM x 1.5 = pagefile). Μάλιστα βλέπω ότι παρά το ότι στο virtual memory settings το minimum είναι 16ΜΒ και το max 18GB, σε ώρα απλού σερφαρίσματος , τα win έχουν allocated 12GB, όση και η RAM μου!!!

Απλά απαράδεκτο imo (και γιατί χρειάζομαι τον χώρο για το linux partition που θέλω να στήσω).

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι χρειάζονται τα windows τόσο μεγάλο pagefile όταν έχεις άφθονη RAM... Λογικά χρησιμεύουν μόνο για το memory dump.

Σκέφτομαι να απενεργοποιήσω το pagefile εντελώς , α) για να κερδίσω τον χώρο στον SSD, β) να μην τον ταλαιπωρώ και γ) να αναγκάσω τα win να χρησιμοποιούν στο έπακρο τη μνήμη.

Ακούω γνώμες, προτάσεις και εμπειρίες σας σχετικά με το θέμα...

Link to comment
Share on other sites

Η πιο hassle free λογική, είναι να μικρύνεις πολύ το pagefile (όχι να το βγάλεις off) και αν ΚΑΠΟΤΕ σου σκάσει warning για λίγη virtual memory, τότε αναθεωρείς :)

Edited by caution
Link to comment
Share on other sites

έχω δουλέψει και με τελείως κλειστό pagefile σε windows και κάπου μου είχε βγει ένα error message αλλά ήταν κάτι ασήμαντο από όσο θυμάμαι.

Από την άλλη για να μην έχεις κανένα θέμα με virtual memory, όπως λέει και ο caution, βάλε στο pagefile fixed size σχετικά μικρό δηλαδή 2-4GB. Πρόσεχε στο initial size και maximum size να έχεις ακριβώς τον ίδιο αριθμό για να μην ταλαιπωρείς τον SSD.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now