WebHunter

Antivirus για Server based windows

Recommended Posts

Τελευταία είχα ένα σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας στο server του σπιτιού και το Clamwin δεν κατάφερε να με προστατεύσει. Προσπάθησα να κάνω κάποιες διορθώσεις μεταφέροντας το δίσκο στον κανονικό μου υπολογιστή και σκανάρισμα με kaspersky, δούλεψε για 1-2 μέρες, αλλά το πρόβλημα δεν διορθώθηκε. Έτσι πέρασα ξανά το λειτουργικό, κοίταξα όλα τα αρχεία στους υπόλοιπους δίσκους για ίους, και τώρα πριν συνδέσω ξανά το server στο internet θέλω πρώτα να του περάσω καλό antivirus.

Έχετε κάτι να προτείνετε?

Υ.Γ. Έχω υπόψη τις corporate εκδόσεις όλων των γνωστών AV, αλλά το θέμα είναι πιο είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις. Α, και θα με ενδιέφερε και η πρόταση για σουίτα ή ξεχωριστό firewall, μιας και το Zone Alarm, απαιτεί πολύ προσοχή και μου κλείνει συνδέσεις χωρίς να το ξέρω (μιας και ελέγχω το μηχάνημα με remote control)

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Έχω καιρό να ασχοληθώ με το θέμα. Παλαιότερα, το Norton Corporate ήταν καλό, αλλά πλέον δεν εμπιστεύομαι καθόλου τη Norton.

Στην εταιρία χρησιμοποιούμε το Trend και είναι καλό. Τουλάχιστον δεν έχουμε προβλήματα και έρχονται καθημερινά χιλιάδες (στην κυριολεξία) spam/virus

Link to comment
Share on other sites

Καλό φαίνεται, αλλά προσωπικά διαφωνώ με οποιαδήποτε λύση κοστίζει.

Έχω πληρώσει διάφορες στο παρελθόν και ΠΑΝΤΑ, πριν τελειώσει το 12μηνο, ή το 24μηνο, θα βγάλουν προβλήματα/ασυμβατότητες. Η τελευταία προσπάθειά μου ήταν το Outpost που έπαιζε τέλεια. Το αγόρασα και 5 μήνες μετά, μετά από κάποια updates που έκανε, αναγκάστηκα να το βγάλω.

Τώρα έχω το Commodo που είναι δωρεάν, με έχει προστατεύει 100%, αλλά χρειάζεται αρκετές "συμβουλές" από το χρήστη, οπότε δεν είναι για μη γνώστες. Στην προκειμένη περίπτωση φυσικά δεν το προτείνω γιατί δεν είναι δικτυακό προϊόν

Link to comment
Share on other sites

Δεν με αφορά η προστασία των υπολογιστών του δικτύου, αλλά μόνο του server και των δεδομένων που αυτό κρατάει. Θα ήταν ευπρόσδεκτη μια free λύση, αλλά δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω κιόλας.

Θα έβαζα το kaspersky, που έχω 3 licences, αλλά δεν κάνει install σε win 2003.

Link to comment
Share on other sites

Για τσεκαρε και το Avast παντος εδω: http://www.avast.com/eng/programs.html κανει φοβερη δουλεια και ειναι παναλαφρο!!!!!

Παντος αμα θες εχω απο την εταιρεια μου ξεκλειδωτο το Professional Edition με definitions & updates επαπειρον, αμα ειναι πες μου να στο ανεβασω καπου!!!!!;)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, έχουμε Avast, Symantec Corporate, Blink Security Suite.

Με την Symantec έχω πάρα πολλά προηγούμενα, με αποτέλεσμα πάνω από 200 gb χαμένα αρχεία και φυσικά μεγάλη ταλαιπωρεία. Τώρα δεν το έχω δεί σε επίπεδο server, αλλά δεν μου πολύ κάθεται καλά. Για το Avast, καλούτσικο ακούγεται, αλλά πάντα το αγνοούσα, δίοτι η καλύτερη λύση ήταν και είναι το kaspersky (για μένα πάντα). Το τελευταίο δεν το ξέρω, είδα καλές κριτικές...αρκεί να μην δημιουργεί ζημιά. Και 110 που πιάνει δεν είναι τίποτα, σε full λειτουργία ο server καταναλώνει 200 mb μνήμης, οπότε έχω περιθώρια.

Να αρχίσω τα trials καλύτερα?

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασα για λίγο το avast, αλλά σε scanning time έφτανε cpu load 100% (δεν είναι και κανένας τρελός επεξεργαστής, αλλά περίμενα κάπου στο 70-80).Και πέρα από αυτό μου έσβησε αρχεία, τα οποία δεν είχαν σίγουρα ιούς...οπότε έφυγε.

Τώρα έβαλά επάνω το kaspersky, εξόντωσε τους ιούς που υπήρχαν και για την ώρα όλα κυλάνε ήρεμα, με cpu utilization περίπου 5%. Μπορεί να μείνω με αυτό, αλλά ακόμα θα δοκιμάσω το eEye Digital Security.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now