GoriLLakoS

Gigabyte Z87: OC & G1.Sniper Series are back!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Gigabyte Z87: OC & G1.Sniper Series are back!]http://reviews.hwbox.gr/news/gigabyte.jpg[/NEWS_IMG]Το εικονίδιο της είδησης όντως είναι παλιό για να σας προλάβω πριν σχολιάσετε, αλλά φαίνεται πως η Gigabyte έβαλε μπροστά για να ξεπεράσει την μητρική της φωτογραφίας με τα επερχόμενα motherboards της σειράς Z87, οπότε και θα το αλλάξουμε σύντομα! Ειδικότερα, οι ψύκτρες που θα μπορούν να γίνουν υδρόψυκτες φαίνεται πως θα εξοπλίζουν μερικές νέες μητρικές που θα εξετάσουμε λεπτομερώς σε περίπου έναν μήνα που θα ξεκινήσει η Computex! Ας κάνουμε ένα γρήγορο flash back για να τα πάρουμε όλα από την αρχή!

Οι Haswell θα κυκλοφορήσουν στις 4 Ιουνίου. Η Computex θα ξεκινήσει στις 4 Ιουνίου επίσης! Μας χωρίζουν δηλαδή ακριβώς 31 ημέρες! Όπως πάντα, έτσι και τώρα, οι μητρικές που θα τους υποστηρίζουν θα είναι διαθέσιμες στην αγορά περίπου μια εβδομάδα πριν τις 4 Ιουνίου! Αυτό σημαίνει πως μέρα με την μέρα θα κυκλοφορούν όλο και περισσότερες ειδήσεις με τις νέες μητρικές! Δυστυχώς όμως, έχουν διαρρεύσει ελάχιστα μοντέλα τα οποία θα δούμε παρακάτω!

Πρώτη θα βάλουμε την Gigabyte Z87X-OC. Η ιστορία των αγωνιστικών μητρικών της Gigabyte σε αποχρώσεις του μαύρου και του πορτοκαλί ξεκίνησε με το X58 Chipset και συνέχισε με το X79 και την UP7. Παρακάτω θα δείτε την Z87X-OC σχεδόν έτοιμη με ελάχιστα πράγματα να λείπουν από την retail εμφάνισή της...

<center>Gigabyte Z87X-OC λοιπόν με νέο design στις ψύκτρες, άπειρα κουμπάκια για τους overclockers

επάνω δεξιά και επιτέλους μαύροι πυκνωτές να συμπληρώνουν την "κακία" της μητρικής!

[img_ALT=Gigabyte Z87X-OC]http://www.hwbox.gr/members/5-albums76-picture9485.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Gigabyte Z87X-OC]http://www.hwbox.gr/members/5-albums76-picture9484.jpg[/img_ALT]</center>

Μετά την Overclocking Oriented μητρική της Gigabyte, σειρά έχουν δύο μητρικές από το Gaming Department της. Τα χρώματα γνωστά. Μαύρο και λαχανί! Ο λόγος για την G1.Sniper 5 (ATX) και την G1.Sniper M5 (m-ATX).

<center>[img_ALT=Gigabyte G1.Sniper 5]http://www.hwbox.gr/members/5-albums76-picture9487.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Gigabyte G1.Sniper M5]http://www.hwbox.gr/members/5-albums76-picture9486.jpg[/img_ALT]</center>

Σύνολο μέχρι τώρα 3 μητρικές. Ακολουθούν άλλες 3 της σειράς Ultra Durable! Η μεγαλύτερη θα είναι η Z87X-UD5, μεσαία ή Z87X-UD3 και η μικρότερη η Z87X-UD3H. Τα χρώματα τους δεν έχουν αλλάξει και πολύ από την Z77 σειρά, οπότε μαύρο, γκρι και μπλε "γεμίζουν" τις μητρικές. Δυστυχώς φωτογραφία έχουμε μόνο για την μικρότερη.

<center>[img_ALT=Gigabyte Z87X-UD3H]http://www.hwbox.gr/members/5-albums76-picture9488.jpg[/img_ALT]</center>

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Εν ολίγοις το Ζ87 θα έχει και αυτό υποστήριξη για PCIe 1x16 ή 2x8 ή 1x8+2x4, intergrated voltage regulators, υποστήριξη μέχρι 3 οθόνες, Rapid Storage Technology 12, SSD Trim @ RAID 0, 14 USB θύρες 4 από αυτές θα είναι 3άρες και 6 x SATA III.

Φαντάσου το σαν το Ζ68 του P67.

Link to comment
Share on other sites

Όκ καβλwtikά χρωματάκια σε πλακετούλες για λίγους (θέμα χρημάτων λογικά και για το κοινό που θα προορίζονται a.k.a overclockers...άν και υπάρχουν άτομα που έχουν 260ευρα και παίρνουν τέτοιες πλακετούλες γιατί νομίζουν ότι πήραν το καλύτερο όταν τελικά δέν έχουν ιδέα).

Ερώτηση κρίσεως που λογικά θα ασχοληθούμε πολύ αργότερα όταν θα εμφανίζονται οι μητρικές των εταιρειών: Πόσο μεγάλο ρίσκο είναι για κάποιον να πάρει από τις πρώτες παρτίδες κάποιας συγκεκριμένης σειράς μητρικών. Συνηθίζεται να εμφανίζεται κάποιο θέμα που επιλύεται στην πορεία με bios και τα σχετικά ή καπούτ ?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now