MetallicGR

DIY Gigabyte WindForce 3X GTX Titan

Recommended Posts

[NEWS_IMG=DIY Gigabyte WindForce 3X GTX Titan]http://www.hwbox.gr/members/461-albums154-picture11821.png[/NEWS_IMG] Προ ολίγων ημερών, σας παρουσιάσαμε το νέο σύστημα ψύξης (WindForce 3X) της Gigabyte για κάρτες γραφικών που εθεάθη στην Computex. Η Ταϊβανέζικη εταιρεία λανσάρει την πρώτη GTX Titan βασισμένη σε αυτό το cooler. Απευθύνεται κυρίως σε γνώστες hardware, καθώς κάρτα και ψύχτρα έρχονται ξεχωριστά στο κουτί οπότε ο χρήστης θα πρέπει να την εγκαταστήσει μόνος του (Do-It-Yourself). Το πακέτο περιλαμβάνει εκτός από τα απαραίτητα εργαλεία, μια υπερχρονισμένη έκδοση της GTX Titan με χρονισμό πυρήνα 928MHz/980MHz GPU Boost και 6GB GDDR5 μνήμης. Η Gigabyte, ισχυρίζεται ότι με το WindForce 3X, οι παραπάνω χρονισμοί είναι κάτι παραπάνω από εφικτοί χωρίς throttling, αφού η θερμοκρασία περιορίζεται σε χαμηλά επίπεδα. Το μόνο που μένει είναι να δούμε πως τα καταφέρνει στην πραγματικότητα μόλις έρθει στη χώρα μας.

[MAG_FULL=DIY Gigabyte WindForce 3X GTX Titan]

http://www.hwbox.gr/members/2195-albums150-picture12159.jpg[/MAG_FULL]

[MAG_FULL=DIY Gigabyte WindForce 3X GTX Titan]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums150-picture12160.jpg[/MAG_FULL][MAG_FULL=DIY Gigabyte WindForce 3X GTX Titan]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums150-picture12158.jpg[/MAG_FULL]

Link to comment
Share on other sites

Μια ψήκτρα για ποιον άλλο λόγο να υπάρχει εκτός απο την ψύξη? Εννοείς τα ρολόγια της κάρτας? αυτά είναι λογικό να μην είναι πολύ ψηλά γιατί αν δεν νιώθεις να βάλεις την windforce η κάρτα θα κολλάει..

Το σημαντικότερο όλων και για τον οποίο θα πάω σε non reference 780 είναι το κόλλημα της κάρτας να κατεβάζει ρολόγια όταν πιάσει μια θερμοκρασία..με μια οποιαδήποτε ψύκτρα πέρα της reference το πρόβλημα λύνεται εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Μια ψήκτρα για ποιον άλλο λόγο να υπάρχει εκτός απο την ψύξη?

Για να παραγει λιγοτερο ηχο απο την reference εκδοση ή να ειναι πιο ομορφη εμφανισιακα :P

Εννοείς τα ρολόγια της κάρτας?

ναι οπως επισης και η ελλειψη μπιχλιμπιδιων

αυτά είναι λογικό να μην είναι πολύ ψηλά γιατί αν δεν νιώθεις να βάλεις την windforce η κάρτα θα κολλάει..

εδω δεν σε πιανω

Το σημαντικότερο όλων και για τον οποίο θα πάω σε non reference 780 είναι το κόλλημα της κάρτας να κατεβάζει ρολόγια όταν πιάσει μια θερμοκρασία..με μια οποιαδήποτε ψύκτρα πέρα της reference το πρόβλημα λύνεται εκεί.

το thermal point καθε gtx 780 ειναι 80C νομιζω ειναι λογικο να μην θες η καρτα σου να υπερβαινει αυτο το οριο και σε στοκ χρονισμους καμια καρτα δεν το πιανει.Αμα θες να την κλοκαρεις θα επρεπε να ξερεις οτι σε καθε καρτα υπαρχουν καποια drawbacks.Στο κατω κατω δεν ξερουμε αμα θα βγει πατεντα για να μην λογαριαζει η καρτα τις θερμοκρασιες.

Το ολο θεμα που ηθελα να πω ειναι οτι η συγκεκριμενη καρτα δεν εχει σχεδον τιποτα παραπανω απο μια reference εκτος απο την ψυξη quote δευτερο

Link to comment
Share on other sites

εδω δεν σε πιανω

Η σειρά 7 έχει το πρόβλημα του throttling ακόμα και με τα εργοστασιακά ρολόγια δλδ ρίχνει τα ρολόγια της όταν πιάσει 80c η reference πιάνει συνεχώς αυτό το όριο εκτός και άν έχεις το fan στο 80% και κάνει σαν αεροπλάνο η κάρτα, οπότε και συνέχεια κολλάει..μια οποιαδήποτε non reference κάρτα δεν θα πιάσει ποτέ αυτό το όριο και δεν θα κάνει ποτέ σαν αεροπλάνο . :)

Τέλος πάντως οι άποψεις μου βασίζονται σε αυτά που έχει γράψει ο zpaf στο thelab για την palit 780 του..εγώ προσωπικά δεν παίρνω reference 780 για κανένα λόγο!

Link to comment
Share on other sites

Η max θερμοκρασία της 780 είναι 95 βαθμοί, το throttling όμως αρχίζει να δουλεύει από τους 80 και βλέποντας πως ανεβαίνει μειώνει ανάλογα τις επιδόσεις και κρατά τη θερμοκρασία κάτω από τους 85. Δεν νομίζω όμως ότι με την απενεργοποίησή του θα δεις κάτι παραπάνω εκτός από αύξηση στα watt!! lawlz

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now