giannis13

απορια psu!

Recommended Posts

Εγώ πιστεύω ότι μόνο καλά δεν θα είσαι.

Κανένα σύγχρονο σύστημα δεν του αξίζει τέτοιας ποιότητας psu. Και ακόμα και ρεαλιστικά να το δεις, λογικά από την πρίζα σε load τραβάς μια ~300άρα... ε πάνω στα crossloads αυτό πάει να πει ίσως 20Α στην 12άρα. Που 'ντα; :)

ΔΕΝ ΛΕΩ ότι θα ανατιναχτεί ντε και καλά, γιατί ονομαστικά τα "έχει" - αλλά αν δεν είχα εγγύηση για όλα μου τα parts και δεν κράταγα backups, δεν θα κοιμόμουν και πολύ ήσυχος. Γενικά, αφού το σύστημά σου δουλεύει υπάρχουν δύο σχολές σκέψης:

-δουλεύει άρα δεν το πειράζεις: δεν ξοδεύεις μία και μπορεί να είσαι ok για χρόνια. Και αν έχεις εγγυήσεις για το hw και μη σημαντικά (ή έστω backuped) δεδομένα, δεν έχεις να ιδρώνεις για κάτι ουσιαστικό.

-κάλιο γαϊδουρόδενε: ξοδεύεις 40-60 ευρώ και παίρνεις κάτι αξιοπρεπές που υποδιαιρεί πολλές φορές την πιθανότητα failure και σου δίνει και wattage headroom για μια καλύτερη κάρτα/επεξεργαστή αργότερα.

:)

Edited by caution
Link to comment
Share on other sites

Μία χαρά θα λειτουργήσει και αντέχει το φορτίο του συστήματος άνετα.

Απλά να ξέρεις πως σε περίπτωση σφάλματος, θα τα πάρεις όλα στο χέρι, καθώς το συγκεκριμένο επίπεδο ποιότητας ποτέ δεν έχει την ασφάλεια που πρέπει. Επίσης, το σφάλμα επέρχεται πολύ ευκολότερα - από μία υπέρταση της ΔΕΗ, μία αρμονική που προκάλεσε άλλη συσκευή, ένα spark που προκάλεσε οποιαδήποτε συσκευή λειτουργεί με εκκενώσεις (νέου τύπου λάμπες, π.χ.) και άλλα τέτοια καθημερινά φαινόμενα, από τα οποία το τροφοδοτικό αυτό δεν έχει καμία προστασία.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now