JC_Denton

Οι νέοι AMD Phenom FX στα 4++ GHz???

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c42b46bf93c.jpg[/WRAPLEFT]Σήμερα οι ειδήσεις για την AMD τείνουν να μας εκπλήσουν. Από τη μια η ανακοίνωση για την καθυστέρηση της παραγωγής των Deneb, που σίγουρα βάζει σε σκέψεις πολλούς φίλους και μη της εταιρείας, από την άλλη όμως η είδηση για τους νέους AMD Phenom FX, οι οποίοι με βάση τις πρώτες πληροφορίες, δείχνουν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Σαφώς όμως, αν οι πληροφορίες αληθεύουν. Σύμφωνα με ένα βρετανικό site, οι νέοι FX-80 και FX-82 θα είναι στα 4.0 και 4.4 GHz αντίστοιχα, πράγμα που μάλιστα λένε ότι τους τοποθετεί πάνω από έναν Kentsfield στα 5.0 GHz!

Μαζί με όλα αυτά, η ιστοσελίδα αυτή έχει εδώ και 2 μέρες βγάλει στο Διαδίκτυο ένα cpu-z screenshot στα 4 GHz, που πολλοί ήδη έχουν αμφισβητήσει και θεωρούν fake. Πως άλλωστε να μην το κάνουν, όταν οι Deneb στα 2.8 και 3.0 GHz θα έχουν TDP στα 125W?

Δυστυχώς, παρόλο που όλοι μας σίγουρα θέλουμε αυτά τα νέα να είναι αληθινά, τίποτα δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένο. Αν όντως όλα αυτά βγουν σωστά, σίγουρα θα σημαίνει ότι η AMD δεν τα παρατάει τόσο εύκολα όσο πολλοί νόμιζαν!

Link to comment
Share on other sites

Fake.

Επίσης το να λανσάρει η AMD τώρα CPU με default συχνότητες τα 4+ GHz είναι το ίδιο πιθανό με το να αρχίσω εγω να χέζω $ :P

ΧΑ0Χ0ΑΧΑ0ΧΑ0Χ!!!!Τι ειπε ο συνονοματος....:P..

Οντως και εγω μολις διαβαζα το νεο αυτο σε διαφορα sites, παρατηρουσα καθε φορα τις αντιδρασεις του καθενος....Δν παιζει να ισχυει κατι τετοιο!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Eγώ πάλι δεν αποκλείω τίποτα.Ίσως η νέα λιθογραφία να βοηθήσει.Όσο για το Vcore δε χρειάζεται να πώ οτι θα είναι λάθος το πιθανότερο.Αυτό έλειπε να τον υποστηρίζει κιόλας..

Link to comment
Share on other sites

μπα δύσκολα θα είχε βγάλει η intel αν βοήθαγε τόσο η χάραξη για τα 4ghz

άντε το Vcore που λέει το cpuz να πούμε οτι είναι το VId του chip αλλά δύσκολα τα 4ghz από default εκτός αν για box ψήκτρα έχει καμιά Ultra 120

Link to comment
Share on other sites

Το ότι το record σε Phenom x4 είναι 4GHz "screenshot & SuperPi 1M" και αυτά με θερμοκρασίες -10C εώς -20C... τότες μιλάμε για πραγματική ονείρωξη του τυπά που έγραψε το "άρθρο" περί 4GHz & 4.4GHz stock συχνότητες ( εκτός και αν σου δίνει phase change cooling η AMD...και πάλι αφού δεν έχουνε πιάσει stable τα 4GHz καν....που τα 4.4GHz... τι θα πουλάνε ? Phenom x4 4GHz SuperPi 1M Edition ? :D ).

Από μια απλή μετάβαση στα 45nm από τα 60nm δίχως ριζικές αλλαγές στην αρχιτεκτονική των Phenom να πιάσουνε τέτοια clocks είναι φύσεως αδύνατο.

Τι στοίχημα θέλετε να βάλουμε ?

Όλο το hardware μου ? Το βάζω, εσείς είστε μέσα ? :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now