stratigos24

Θα αξιζε αυτη η αναβαθμιση?

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους.

Τον τελευταιο καιρο, ο υπολογιστης της υπογραφης μου (δεν εχω προσθεσει και εναν samsung 830 που εχει μπει, καθως και εναν wd 250gb) δεν ανοιγει. Καποιο προβλημα εχει και ψαχνω να το βρω. Σε περιπτωση που ειναι καμια μητρικη - επεξεργαστης και δεν ειναι τροφοδοτικο, θα αξιζε μια αναβαθμιση με τα εξης:

cpu: fx 6300 ή 6350 ή fx4300 ή fx4350 ή αν πιστευετε οτι καποιος αλλος ειναι καλυτερος (θα αναφερω στο τελος τι χρηση γινεται στο μηχανημα), πειτε τον - τιμη 100 - 140 (αλλα οσο πιο φθηνα τοσο πιο καλα, δηλαδη αν δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα αναμεσα στον 140 με τον 110 πχ, τοτε 110 καλυτερα..)

mobo: Εχετε να προτινετε καποια για αυτους τους επεξεργαστες μεταξυ 80 - 100 ευρω, που να υπαρχει σε καταστημα απο Αθηνα, σε αποθεμα?

ram: Θελω απο 8gb και ανω και τα χρηματα που διαθετω ειναι απο 50 - 60 ευρω.

Απο αντοχη στο χρονο και θερμοκρασιες πως πανε οι amd τα τελευταια χρονια? Εννοειται θα μπει aftermarket ψυκτρα.

Στον υπολογιστη γινεται χρηση του προγραμματος fl studio καθως και προγραμματων επεξεργασιας ηχου, vst plugins, βιβλιοθηκες ηχων κλπ.

Η διαφορα με αυτο το συστημα θα ειναι μεγαλη σε σχεση με αυτο που εχω τωρα (αν δουλεψει παλι... :P) ή και αν δεν φαινεται ουσιαστικη διαφορα, στο χρονο θα κρατησει περισσοτερο αυτο το μηχανημα? Παντως και με αυτον που εχω τωρα μια χαρα δουλευα, χωρις προβλημα, γρηγορα κλπ.

Edited by stratigos24
Link to comment
Share on other sites

Αντοχή στον χρόνο (αν καίγεται) - δεν τίθεται καν θέμα.

Αλλά ο Nehalem που έχεις είναι ακόμα και σήμερα ένα μικρό τερατάκι και δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από τους 2/3 module AMD. Κοντολογίς, εκτός από τις διαφορές στην πλατφόρμα (USB 3.0 / Sata III κτλ) διαφορές από έναν 920 @ 3.6 GHz, δεν παίζει να νιώσεις. Μην σου πω ότι ο 920 βγαίνει και μπροστά σε αρκετές λειτουργίες...

Μακάρι να ανανήψει το σύστημά σου, γιατί έχει "ψωμιά" ακόμα :)

Link to comment
Share on other sites

Γιαυτο ειπα και εγω τι εργασιες κανω στον υπολογιστη, ωστε να δουμε με βαση αυτες αν ειναι οντως ή δεν ειναι αναβαθμιση.

Βλεποντας το συγκριτικο αναμεσα στους 2 επεξεργαστες εδω (δεν ξερω κατα ποσο ειναι αξιοπιστο το εν λογω site ή αυτος ο ονομαστικος φανταζομαι τροπος συγκρισης που κανει) ο 6300 φαινεται καπως ανωτερος και στο passmark βλεποντας την καταταξη ο 920 ειναι πιο κατω απο τον 6300 με σκορ 5015 και 6403 αντιστοιχα αλλα δεν ξερω ποσο ουσιαστικη διαφορα ειναι και αυτη την διαφορα την εχουν και οι 2 μαμα ενω εγω εχω τον 920 στα 3.4.

@caution

Να εισαι καλα. Και εγω ευχομαι να βρω τι φταιει και να το φτιαξω.

Edited by stratigos24
Link to comment
Share on other sites

Μην είσαι απόλυτος venisk

:)

Μείνε όπως είσαι..ο 920 φυσάει ακόμα! Και όταν έχεις ένα σεβαστό ποσό χτυπάς έναν 4670k και λες bye bye amd.

Link to comment
Share on other sites

Υποβάθμιση για τους αδαής δεν είναι ο FX6300, συγκεκριμένα είναι ένας ποιο μοντέρνος με άλλο όνομα Core i7 920 στα 110 ευρώ, μια φοβερή cpu στα λεφτά που διαλύει ολόκληρη την σειρά Core i3 και την στέλνει στα σκουπίδια, εκεί που πραγματικά ανήκει και ταυτόχρονα στέλνει τους Core i7 920 γύρω στα 80, μεταχειρισμένους. Good job AMD!

AnandTech | Bench - CPU

Link to comment
Share on other sites

"Υποβάθμιση" για μένα δεν είναι απαραίτητα να πάρεις χειρότερο

μπορεί και να έχει παραπλήσιες επιδόσεις ή να πάρεις έστω και 10% καλύτερο αλλά να δώσεις 100-150? που το θεωρώ ότι δεν αξίζει

καλός και χρυσός ο AMD FX 6300 αλλά μόνο αν καταφέρεις και πουλήσεις cpu,mobo,ram και με τα ίδια λεφτά να πας εκεί

αλλιώς οι άλλες λύσεις είναι OC στον 920 ή αν βρεις κανέναν μεταχειρισμένο i7 950 σε χαμηλή τιμή

αλλά αν είσαι έτοιμος να πουλήσεις τα πράγματα σου ρίξε καμιά ματιά και σε used πακέτο 1155 με cpu i5 2500k

Link to comment
Share on other sites

@arkas

Σκεφτομουν οτι αν το προβλημα μου ειναι καμια μητρικη, να εδινα τον 920 και τις μνημες, μιας και ακριβα βρισκεις πλεον 1366 καινουρια (αν βρεις δηλαδη και μεταχειρισμενες δεν παιζουν πολλες απο οτι βλεπω) και να επαιρνα μια μητρικη και τον 6300 ωστε να λυσω ετσι το προβλημα.

Θα δουμε. Κατι φταιει στον υπολογιστη μου και δεν ξερω τι. Δεν ανοιγει, δηλαδη τον ανοιγω, αναβουν ολα τα ανεμιστηρακια, (κουτιου, τροφοδοτικου, καρτας γραφικων, ψυκτρας κλπ), ακουγονται οι μηχανικοι σκληροι αλλα δεν κανει το μπιπ της εκκινησης και δεν δειχνει εικονα. Τα error που βγαζει η μητρικη δεν βοηθουν συμφωνα με το manual της μητρικης και ειναι πολυ γενικα. Ανοιξα τον υπολογιστη χωρις την καρτα γραφικων και παλι τιποτα. Με μια - μια μνημη, παλι τιποτα. Με την καρτα στην 2η pci, παλι τιποτα. Ξεσφιξα και την megahalems λιγο οπως παλαιοτερα που ειχα παλι θεμα με ειχε παροτρινει ο junior 21 μηπως και δεν περναγε σωστο ρευμα στις ram που ειναι απο διπλα αλλα παλι δεν ανοιξε. Μετρησα το τροφοδοτικο με πολυμετρο με βαση εναν οδηγο που βρηκα στο ιντνερνετ και φαινεται μια χαρα. Καποια στιγμη ανοιξα τον υπολογιστη με μονο τον βασικο σκληρο με τα windows και πηρε. Μπηκα bios, εκανα reset to default και μπηκε windows κανονικα. Υστερα τον εκλεισα παλι και εβαλα ολους τους σκληρους. Παλι πηρε και μπηκα windows. Ετρεξα ενα10λεπτο occt power supply και φαινεται οκ και εκει το τροφοδοτικο. Υστερα εκανα δεξι κλικ στο ''ο υπολογιστης μου'' και ειδα οτι ελεγε εγκατεστημενη μνημη 6gb διαθεσιμη 4gb. Οποτε κλεινω τον υπολογιστη και αλλαζω θεση τις μνημες για να μου δειξει 6 στα 6. Δεν ξαναανοιξε. Και τα error παλι γενικα.

Αναφερω τα παραπανω, μηπως σας ερθει κατι στο μυαλο που μπορει να φταιει ή να κανω για να λυσω το προβλημα. Θα φερει και ενας φιλος τις μνημες του να δουμε.

Edit: Αν καποιος θελει να απαντησει στο απο πανω ερωτημα, ας το κανει σε αυτο το θεμα που ειχα ανοιξει παλαιοτερα (που παλι ειχα προβλημα) ωστε να μη χαλαει αυτο.

Edited by stratigos24
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now