MetallicGR

Intel 12-core CPU, διαρροή εκ των έσω!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel 12-core CPU, διαρροή εκ των έσω!]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/intel2.png[/NEWS_IMG] Ο μηχανικός της Intel Francois Piednoel, διέδωσε ένα teaser στο tweeter αναφορικά με έναν νέο... 12πύρηνο επεξεργαστή!

Ο ίδιος είπε: "Θα αγοράζατε ποτέ έναν δωδεκαπύρηνο, ξεκλείδωτο επεξεργαστή στην τιμή ενός... δωδεκαπύρηνου Xeon;" Φυσικά, οι επεξεργαστές πιθανώς να κοστίζουν κοντά στα 2336$ με 2614$ όπως οι Xeon E5-2697 v2 και Xeon E5-2695 v2. Η διάθεση τέτοιων CPU's στην desktop αγορά, ταυτόχρονα σημαίνει σταδιακή αντικατάσταση των 6-8πύρηνων Haswell-E επεξεργαστών των 22nm, με την Intel να είναι η μόνη εταιρεία που παρέχει τον πρώτο δωδεκαπύρηνο σε μαζική παραγωγή με στόχο τα Desktop συστήματα.

[img_ALT=Intel 12-core CPU, διαρροή εκ των έσω!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums242-picture17427.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Ο πεινασμένος.... :P

Πάντως συγκριτικά και με την άλλη είδηση για τους hawell και silvermont mobile επεξεργαστές, φαίνεται πως η intel αλλάζει σταδιακά τους "minimum" cores που θα έχουν οι επεξεργαστές της. Βλέπουμε ας πούμε Atom/Celeron με 4 πυρήνες και εδώ με τους 12 ^^. Τελικά η πίεση της AMD υποβόσκει. :D

I see what you did here. :)

Link to comment
Share on other sites

ταυτόχρονα σημαίνει σταδιακή αντικατάσταση των 6-8πύρηνων Haswell-E

δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα, εξ ορισμού δεν είναι δυνατόν να υπάρχει πρόβλημα με αυτές τις σειρές εφόσον ανήκουν σε διαφορετικό τμήμα της αγοράς αλλά τεσπα....

εγώ από τη μεριά μου, δεν μπορώ να δικαιολογήσω σε κάποιον που χρειάζεται τέτοιο σύστημα, ότι θα είναι καλύτερο από το να αγοράσει έναν οποιοδήποτε 4πύρινο και να πάρει με τα ίδια λεφτά ένα knights landing.

από την άλλη ποιος θα δώσει τόσα λεφτά και δεν θα έχει ecc μνήμη

επίσης με το v-pro τι θα κάνουν;

άντε να δούμε κανέναν z12 γιατί τέτοιες φλόμπες αιωρούνται συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now