MetallicGR

Ψύξη υπολογιστή με μονοβάθμιο, στο ίδιο κουτί!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Ψύξη υπολογιστή με μονοβάθμιο, στο ίδιο κουτί!]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/oc3.png[/NEWS_IMG] Οι παραδοσιακοί τρόποι ψύξης τείνουν να καταντούν μονότονοι για μερικούς ανθρώπους που ψάχνουν νέους τρόπους για να ψύξουν το PC τους.

Αν και δεν είναι νέος τρόπος ψύξης, ο χρήστης MayhemAUT, χρησιμοποίησε μονοβάθμιο μέσα στο κουτί του συστήματος για να ψύξει το overclocked PC του. Ένα τέτοιο επίτευγμα έχει και κάποιες απαιτήσεις, κυρίως σε χώρο, μιας και ο ο χρήστης πρέπει να διαθέτει ένα ευρύχωρο κουτί για να τοποθετήσει τις σωληνώσεις αλλά και τον συμπιεστή. Ένα άλλο πρόβλημα που δημιουργείται εάν το cascade τοποθετηθεί στο καθημερινό κουτί είναι η πιθανή συμπύκνωση, η δημιουργία δηλαδή σταγονιδίων νερού από τον ατμό.

Ο MayhemAUT χρησιμοποίησε ένα Corsair Graphite 600T White, όπου μέσα του στέγασε την MSI Z87 Mpower Max, τον Intel Core i7 4770K χρονισμένο στα 4.7GHz, καθώς και δύο MSI GTX 780 οι οποίες τρέχουν στα 1350MHz με τις θερμοκρασίες να μην ξεπερνούν τους 22 με 25 βαθμούς. Οι μνήμες του συστήματος είναι τύπου DDR3 και χωρητικότητας 16GB με τους χρονισμούς τους να ανέρχονται στα 2400 MHz. Επίσης ο υπολογιστής διαθέτει και δύο δίσκους SSD 128GB καθώς και τρεις σκληρούς δίσκους συνολικής χωρητικότητας 5TB. Παρακάτω μπορείτε να θαυμάσετε το φωτογραφικό υλικό που ψαρέψαμε από το forum του PC Games Hardware.

[img_alt=Ψύξη υπολογιστή με μονοβάθμιο, στο ίδιο κουτί!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums350-picture23829.jpg[/img_alt]

[mag_thumb=Ψύξη υπολογιστή με μονοβάθμιο, στο ίδιο κουτί!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums350-picture23822.jpg[/mag_thumb][mag_thumb=Ψύξη υπολογιστή με μονοβάθμιο, στο ίδιο κουτί!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums350-picture23823.jpg[/mag_thumb][mag_thumb=Ψύξη υπολογιστή με μονοβάθμιο, στο ίδιο κουτί!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums350-picture23824.jpg[/mag_thumb]

[mag_thumb=Ψύξη υπολογιστή με μονοβάθμιο, στο ίδιο κουτί!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums350-picture23825.jpg[/mag_thumb][mag_thumb=Ψύξη υπολογιστή με μονοβάθμιο, στο ίδιο κουτί!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums350-picture23827.jpg[/mag_thumb][mag_thumb=Ψύξη υπολογιστή με μονοβάθμιο, στο ίδιο κουτί!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums350-picture23828.jpg[/mag_thumb]

[mag_thumb=Ψύξη υπολογιστή με μονοβάθμιο, στο ίδιο κουτί!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums350-picture23821.jpg[/mag_thumb][mag_thumb=Ψύξη υπολογιστή με μονοβάθμιο, στο ίδιο κουτί!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums350-picture23830.jpg[/mag_thumb][mag_thumb=Ψύξη υπολογιστή με μονοβάθμιο, στο ίδιο κουτί!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums350-picture23831.jpg[/mag_thumb]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

θεός ο τυπάς μπράβο του :T:

[MENTION=2145]Yoshi[/MENTION] οι μικρoί κομπρέσορες αν τους επιλέξεις σωστά ειναι σχεδόν αθόρυβοι, πιο πολύ θόρυβο μπορεί να εχει μια καλή υδρόψυξη με 2 ψυγεία + αντλία + φανς ;)

Link to comment
Share on other sites

σαν κατασκευη και υλοποιηση του αξιζουν φυσικα πολλα μπραβο αλλα μην ξεχναμε και οτι το πρωτο vapochill ηταν κατι τετοιο ουσιαστικα.

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη , αλλα chiller ειναι αυτο που εχει φτιαξει ?? .. ή στραβα το καταλαβα ??

Δεν ειναι μονοβαθμιο (και φυσικα οχι cascade).

Φαινεται ευκολα στις φωτογραφιες οτι μονωνει waterblocks , χρησιμοποιει παραφλου και εχει φτιαξει και heat exchangers (εκτος των condenser) .Και στο Γερμανικο forum αναφερονται πληροφοριες για water coolant κλπ .

Σιγουρα δεν ειναι συστημα ψυξης με απαιτησεις . Σε πολλα watt και για αρκετη ωρα , αμφιβαλλω εαν θα τα παει καλυτερα απο μια συμβατικη υδροψυξη (με 1-2 τριπλα ψυγεια)

Link to comment
Share on other sites

αντι να γινει ολη αυτη η "φασαρια" γιατι δε χρησιμοποιηται ψυξη με αεριο αζωτο?

Μάλλον έχεις μπερδέψει το υγρό άζωτο με το αέριο?

Συνήθως σε μονβάθμια/chiller χρησιμοποιουν R134a και μετά στα Cascade αιθυλένιο στο 2ο στάδιο.

Το άεριο άζωτο δεν είναι ψυκτικό αέριο.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον έχεις μπερδέψει το υγρό άζωτο με το αέριο?

Συνήθως σε μονβάθμια/chiller χρησιμοποιουν R134a και μετά στα Cascade αιθυλένιο στο 2ο στάδιο.

Το άεριο άζωτο δεν είναι ψυκτικό αέριο.

οχι δεν αναφερομουν στον κλασικο τροπο με υγρο αζωτο. ας πουμε να κυκλοφορει αεριο αζωτο στα fins ή heatpipes ή κατι τετοιο. ερωτηση κανω, δε ξερω και δεν εχω ασχοληθει με υδροψυξη κλπ σε pc.

μη ξεχναμε οτι χρησιμοποιηται και στα ελαστικα των αυτοκινητων, διοτι μενει σταθερη η πιεση των ελαστικων ανεξαρτητου θερμοκρασιας ενω δυσκολα εχει και απωλειες.

τσεκαρισμενο αυτο.

Edited by conroe
Link to comment
Share on other sites

Η αλλαγή φάσης από υγρό σε αέριο είναι που κάνει την δουλειά για την ψύξη σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μάλλον έχεις μπερδέψει το υγρό άζωτο με το αέριο?

Συνήθως σε μονοβάθμια / chiller χρησιμοποιουν R134a και μετά στα Cascade αιθυλένιο στο 2ο στάδιο.

Το άεριο άζωτο δεν είναι ψυκτικό αέριο.

Εσείς οι παλαίουρες πρέπει κάποια στιγμή να εξηγήσετε τι είναι το καθένα, γιατί μόνο εσείς τα καταλαβαίνετε οταν τα γράφετε. :P

Edited by Nickzzz
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now