MetallicGR

VIA, μετρήσεις του νέου x86 CPU της

Recommended Posts

[NEWS_IMG=VIA, μετρήσεις του νέου x86 CPU της]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general1.jpg[/NEWS_IMG] Η VIA αποκαλύπτει μερικές μετρήσεις από τον νέο της X86 CPU ο οποίος δεν θα "φοβηθεί" τις AMD και Intel.

Συγκεκριμένα η VIA αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα νέο x86 chip το οποίο θα ανταγωνίζεται -όχι τα κορυφαία- αλλά τους Low end επεξεργαστές των δύο μεγάλων εταιρειών AMD & Intel. Όπως βλέπουμε στην φωτογραφία που ακολουθεί, η VIA παρουσιάζει τον Isaiah II, αντιμέτωπο με τους Intel Atom Z3770 (BayTrail) και τον AMD Athlon 5350. Επιπλέον, φαίνονται και μερικές τεχνολογίες και instructions που υποστηρίζονται, όπως το AVX2 αλλά και η αρχιτεκτονική των 64 bit.

[img_alt=VIA, μετρήσεις του νέου x86 CPU της]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums444-picture30189.jpg[/img_alt]

Φωτό από το TPU

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

"Καλέ ξεχάσαμε να πούμε το wattage..."

και συγκρίνουμε το μελλοντικό προϊόν μας με 2 άσχετα μεταξύ τους προϊόντα ανταγωνιστικών εταιριών.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει για την VIA μιλάμε. Οτιδήποτε που θα πλησιάζει έστω και το μέτριο θα είναι ευχάριστη έκπληξη σε σχέση με το ξεπερασμένο fail που θα περίμενε ο οποιοσδήποτε.

Link to comment
Share on other sites

Ναι διότι η Intel έχει ρίξει ένα φορτηγό λεφτά ώστε το Android που θα τρέχει στον Atom να είναι 100% ή έστω 99% συμβατό με όλες τις εφαρμογές του Android. Ακόμα και αυτές που χρησιμοποιούν libraries που μιλάνε απευθείας την γλώσσα του ARM, εφαρμογές που δεν μπορούσαν να τρέξουν π.χ. στους MIPS.

Επιπλέον αδειάζει ένα φορτηγό κάθε τρεις και λίγο για να προωθήσει τον Atom έναντι των ARM, είτε κάνοντας δωράκια, είτε πουλώντας τον στο κόστος.

Και στην τελική ο Atom για x86 σε tablets δεν είναι και τόσο τραγικός. Ο VIA τι θα μας βγει δεν ξέρουμε. Σίγουρα η gpu θα είναι χειρότερη ακόμα και από του Intel και βέβαια στο chipset.

Με λίγα λόγια μάλλον ξεχνάμε το VIA σε tablets. Embedded λογικά και τίποτα παραπάνω, αν και το marketing campaign που κάνουν αφήνει ελπίδες ότι αυτή τη φορά θα κυνηγήσουν το κάτι παραπάνω και μακάρι.

Link to comment
Share on other sites

απο καποια review που εχω διαβασει δε φαινεται να τα παει και πολυ καλα ο atom. τωρα για το via βλεπουμε. η καταναλωση θα παιξει μεγαλο ρολο και η gpu.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now