MetallicGR

Πόσο ασφαλές είναι ένα wiped Android τηλέφωνο;

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Πόσο ασφαλές είναι ένα wiped Android τηλέφωνο;]http://www.hwbox.gr/images/news_images/android.jpg[/NEWS_IMG] Καθόλου θεωρεί η Avast σε σχετικό τεστ που έκανε σε 20 μεταχειρισμένα Android smartphones.

Συγκεκριμένα η εταιρεία αγόρασε για τις ανάγκες του τεστ 20 μεταχειρισμένα Android smartphones τα οποία πρωτίστως είχαν γίνει "wiped" από τους προηγούμενους κατόχους τους για να σβηστούν τα προσωπικά δεδομένα. Σύμφωνα με την εταιρεία, με την χρήση απλού (όχι κάποιου εξειδικευμένου δηλαδή) προγράμματος ανάκτησης δεδομένων, κατάφεραν να ανασύρουν από την μνήμη των συσκευών περισσότερες από 20 χιλιάδες φωτογραφίες, με παιδιά, αλλά και "προσωπικές στιγμές" ζευγαριών.

Το τεστ της Avast αποκαλύπτει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για την ασφάλεια που προσφέρει το λειτουργικό της Google στους χρήστες του, ενώ η πρώτη επισημαίνει πως τα εργαλεία της είναι πιο αποδοτικά, μιας και η ίδια εργάζεται στον χώρο της ασφάλειας.

Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να συμβαίνει στο iOS όπου σύμφωνα με την Apple, στις νεότερες γενιές συσκευών της, με κάθε αντίστοιχο "wipe", αφαιρείται η κρυπτογράφηση κάνοντας τα δεδομένα άχρηστα, ενώ σε παλιότερες συσκευές, το λειτουργικό γεμίζει το partition με Μηδενικά αποτρέποντας και πάλι την ανάκτηση ευαίσθητων δεδομένων.

[img_alt=Πόσο ασφαλές είναι ένα wiped Android τηλέφωνο;]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums444-picture30286.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now