MetallicGR

Η ανωνυμία στο διαδίκτυο ακούει στο όνομα Anonabox!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η ανωνυμία στο διαδίκτυο ακούει στο όνομα Anonabox!]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general1.jpg[/NEWS_IMG] Το Kickstarter έχει ουκ ολίγες φορές "βγάλει" ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα, χρήσιμα και άκρως επιτυχημένα projects και αυτό που θα δείτε φαίνεται να ανήκει σε αυτά.

Ο Anonabox είναι ένας WiFi router ο οποίος έχει την δυνατότητα να περάσει όλα τα δεδομένα, μέσα από ένα ασφαλές και κρυπτογραφημένο δίκτυο Tor. Ο δρομολογητής έχει Open Source και Open Hardware χαρακτήρα με τους δημιουργούς του να χρησιμοποιούν ως βάση, έναν κινέζικο router από την εταιρία NEXX, ο οποίος έχει αρκετά μικρές διαστάσεις.

Στο εσωτερικό του βρίσκουμε λοιπόν έναν επεξεργαστή 580 MHz συνοδευόμενο από 64 MB RAM καθώς και 8 ΜΒ αποθηκευτικού χώρου. Το λειτουργικό του είναι το γνωστό OpenWrt και περνά όλο το traffic από το δίκτυο Tor. Ο Anonabox χρειάζεται US $7500 για να υλοποιηθεί (έχει ήδη ξεπεράσει τα $600,000 και τους 9,218 backers) και μέχρι στιγμής κοστίζει $51 + $15 έξοδα αποστολής για να το λάβετε τον Ιανουάριο του 2015.

[img_alt=Η ανωνυμία στο διαδίκτυο ακούει στο όνομα Anonabox!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture35544.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now